Nejen orchideje jsou krásné

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
drroman
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejen orchideje jsou krásné

Příspěvek od drroman »

znám,mám plný parapet,dneska jsem se rozhodl osprchovat prach a kocour byl hned mezi kvetináči.Jako kotě mi zlikvidoval 1,5m vysokou dracenu co měla kmen jak ruka a areku a yuku také.
hanafaranova

Příspěvek od hanafaranova »

U nas kotatko taky napadlo dracenu, vsude,kde zatal drapky vyrasily nove vrcholy :D ,je nadherna,odspodu az nahoru. Kotatko uz ma 6 KG, uz se na dracene neudrzi. Znami si ho chteli pujcovat :lol: Hana
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

no kdyby to poškrábal,ale on polámal a ožral listy(ty měly šířku 10cm a délku 50 a víc),to co vyryší doma ztoho kůlu je pak na 10let než to doroste aby to vypadalo a skleník nemám.Kdysi za komárů to pěstovali ve sklenícich v Opavě,Brně,Havířově... dovezli ty větvě nařezali na kusy ,zakořenili a nahoře pak vyrazil nový vrchol či dva.Dneska se všechno vozí z venku.
hanafaranova

Příspěvek od hanafaranova »

Dole u kmínku vysévám kocourovi trávu pro kočky, listy ho už potom nezajímají, jen když zapomenu.
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

hanafaranova píše:Dole u kmínku vysévám kocourovi trávu pro kočky, listy ho už potom nezajímají, jen když zapomenu.

náš už má 14let a zajímá ho jen maso(kapsičky) a spánek :lol: :lol: :lol:
Ibex

Příspěvek od Ibex »

Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

To je ta tráva, co se má žvýkat při bolestech v krku?
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Míra píše:To je ta tráva, co se má žvýkat při bolestech v krku?

Přesně tak, navíc má tu výhodu, že ji lze pěstovat jak za oknem v květináči, tak venku na zahradě, mám vyzkoušeno, že je v našich podmínkách plně mrazuvzdorná ;) Jen teda to není tráva, ale patří do čeledi kosatcovitých :mrgreen:
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Jo je to možný, Vím, že jsem ji kdysi měl ale už si to tak nepamatuji. Že by bala mrazuvzdorná, to mně překvapuje, To jsem nevěděl. Snese bez krytí i -25°C? Musí se zakrývat? Jaké je venkovní stanoviště?
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Míra píše:Jo je to možný, Vím, že jsem ji kdysi měl ale už si to tak nepamatuji. Že by bala mrazuvzdorná, to mně překvapuje, To jsem nevěděl. Snese bez krytí i -25°C? Musí se zakrývat? Jaké je venkovní stanoviště?

Mám je normálně v záhoně a ničím nekryju, přežili mi tak dvě poslední zimy, jednu mám pro jistotu v květináči ve foliovníku na sucho (tak mráz snáší líp). Foliovník je celou zimu venku a žádný problém. Jsem z Kutné Hory, takže těch pětadvaceti stupňových mrazů tu tolik nemáme, ale naše zimy tu přežívá bez problému, jen nekvete tak bohatě (sestra ho má doma a vloni měl devadesát kvítků) a kvete na podzim, pokud bude doma pokvete většinou na jaře ;)
Odpovědět