Paphiopedilum venustum
- petr turecky
- Kontaktovat uživatele:
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Paph. venustum
HAKI píše:Moje pafíčko bylo za 20USD-kupované v březnu2010. Rostliny byly jen v rašeliníku. Jedno pafíčko(mělo pěkný kořeny ) od nich jsem málem usmrtila,nevím čím to bylo. Všechny kořeny mě postupně odešly. Záchrana se zdařila. No tak uvidíme s tím vybarvením květu;)
Tipuji na hnojeni.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
petr turecky píše:tak moje venustum začalo cosi dělat. akorát jsem spíš čekal, že poroste třeba nová růžice apod. Nevíš, proč dlouho žádná aktivita, aby se pak začal z původní růžice klubat další list???
Já si myslím ,že kytka před květem chvilku stojí .Jestli je to květ tak to ti přeju. Někdy je to ale těžko k poznání – zdá se to jak květní pouzdro a pak je to najednou list. Podle mých záznamů v přírodě kvéte kdykoliv.Uvidíš .
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Ještě přihodím fotku mé Paph. venustum koupeno teď v Drážďanech .Beru to vše jako že se uvidí.Kytka vypadá slušně -žádný chcípáček.
- petr turecky
- Kontaktovat uživatele:
rostliny vypadají fakt dobře...
jsem zvědav, co se z toho tedy u mě vyklube...
jsem zvědav, co se z toho tedy u mě vyklube...
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
To-pavelheger
Chci ti něco ukázat a zeptat se tě jestli ti to taky dělá ..............
Oč jde.Hlavně o kořeny.
Stav věcí- 30.8.2011 je poslední přesazení .Podle fotky tady na foru(květen2011) jde porovnat růst.Myslím že není špatný. K mému překvapení pafíčko docela vyrostlo-je ve stejné mističce.Ale koukni co dělají některé kořeny.Jakoby se jim nechtělo do substrátu.
Kořeny které jsou v substrátu rostou dobře.Posílám foto kořenů -až teď mě napadlo -ty malý kořeny jdou asi z nové růžice-to asi ještě ne? Zřejmě bych měla ten list utrhnout.Mám obavu abych tu novou růžici nezmasakrovala takže ještě počkám.Pafíčko chtělo i kvést ale nic z toho nebude -je to suchý.Jen jsem se chtěla zeptat jestli ty tvoje kořeny to taky dělají -nebo to dělá jen mě.
Jasný je že záleží i na substrátu -ale zajímá mě to.
Chci ti něco ukázat a zeptat se tě jestli ti to taky dělá ..............
Oč jde.Hlavně o kořeny.
Stav věcí- 30.8.2011 je poslední přesazení .Podle fotky tady na foru(květen2011) jde porovnat růst.Myslím že není špatný. K mému překvapení pafíčko docela vyrostlo-je ve stejné mističce.Ale koukni co dělají některé kořeny.Jakoby se jim nechtělo do substrátu.
Kořeny které jsou v substrátu rostou dobře.Posílám foto kořenů -až teď mě napadlo -ty malý kořeny jdou asi z nové růžice-to asi ještě ne? Zřejmě bych měla ten list utrhnout.Mám obavu abych tu novou růžici nezmasakrovala takže ještě počkám.Pafíčko chtělo i kvést ale nic z toho nebude -je to suchý.Jen jsem se chtěla zeptat jestli ty tvoje kořeny to taky dělají -nebo to dělá jen mě.
HAKI,toho květu je škoda.Můj názor je,že uhnil a pak uschnul,pár takových už jsem "vyrobil" dokud jsem neměl větráky dimenzovaný na sílu monzunových větrů... 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Může to být víc věcí i to proudění vzduchu -ale to mám.Pak mě napadá nějaká breberka-nic neobjeveno .Ale taky správné světlo když nasadí na květ.Teplotu okolo 25°C jsem dodržela -nebo byla jen slabá -kecala bych kdybych tvrdila, že jsem se vůbec netěšila no 
To ti věřím,vždycky mi poklesne brada-u mne naposledy u spicerianum-naštěstí druhý květ to jistí.Ale mohly být dva...
Od té doby pouštím větráky na každém okně okamžitě po rosení...
Od té doby pouštím větráky na každém okně okamžitě po rosení...
Naposledy upravil(a) marťan dne sob 25. srp 2012 19:32:35, celkem upraveno 1 x.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
ÁÁÁÁ máš spicerianum na to se těším protože může být každé tvarově jiné myslím dorsální sepal který tvoří jakoby kornout.Teď prodávám jak jsem koupila
Tohle pafíčko mě roste dobře.A o tom to je i u venustum -pro mne důležitý růst ta druhá růžice mě udělala radost a ostatní se uvidí ..............