PF 2011
Re: PF 2011
Krásné prožití vánočních svátků, v novém roce jen samé úspěchy nejen v zaměstnání ale i osobním životě, pevné zdraví a krásné výpěstky všem členům tohoto vydařilého fora(díky Pavle).............Věra
Přidávám se, přeji všem sváteční pohodu, nevystresované svátky, pěkné kytky a příští léta plná zdraví, štěstí a klidu.
pavelheger píše:olaw píše:...Tak a Pavle, teď přiznej, co to je za tořič? Samozřejmě bylo jasné, že mě to bude zajímat.![]()
Jardo, musím přiznat, že nevím. Je to foceno letos v květnu v Provence a situace mezi tořiči je tam silně nepřehledná. Kříží se tam každý s každým a hlavu z toho mají zamotanou i slovutní taxonomové, a což teprve my obyčejní laiciPracovně jsme ho v souladu s učením pánů Pedersena a Faurholdta nazvali Oph. x arachnitiformis (sphegodes x fuciflora). Takovýchto těžko určitelných rostlin jsme tam nacházeli odhadem 80%.
Hezký den
Pavel
No, i tak je moc pěkný. Takže nový druh by to být nemohl? My tu máme taky pár kříženců co? Ještě jsem žádný neviděl, ale snad se taky zadaří. Hold na Moravě toho máte víc.
taky preju vsechno nejlepsi v movem roce, hlavne zdravi pro vsechny blizke i kytky samozrejme
hezky vanoce
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
olaw píše:No, i tak je moc pěkný. Takže nový druh by to být nemohl? My tu máme taky pár kříženců co? Ještě jsem žádný neviděl, ale snad se taky zadaří. Hold na Moravě toho máte víc.![]()
U nás to s tím křížením není zdaleka tak horký. A u tořičů už vůbec ne. Ty tři vzácný druhy co se u nás (u vás
Hezký den
Pavel
Takže jenom prstnatce, vstavače a podobné. Je to škoda. Já doufám, že se ten můj trochu pohne a pak se uvidí, jestli zkusím nějaké to křížení. Chci si koupit ještě O. insectifera. No, toť z těch našich. Z evropských určitě ještě spoustu....
- Danicka
- Kontaktovat uživatele:
Také se přidávám k ostatním a přeji vám všem orchidejovníkům krásné Vánoce a do nového roku hlavně zdraví,protože to je to nejdůležitější a pak dobré vztahy v rodině,úspěchy v práci i v pěstování a dobré kupya ať nám naše orchidejky dělají velokou radost. 
-
jirka
- Kontaktovat uživatele:
Vážení přátelé,
všechno, co bych chtěl říci, zde už bylo řečeno. Tedy hodně zdraví, štěstí pro všechny a ať to kvete a roste.
všechno, co bych chtěl říci, zde už bylo řečeno. Tedy hodně zdraví, štěstí pro všechny a ať to kvete a roste.
Vážení přátelé,hodně novinek ve vašich sbírkách,co nejvíc světla a sluníčka pro ty naše kytičky a hlavně zdar a sílu v Novém roce!