Mila.J píše:Tak to jo. Celá rostlina sedí. Jen ten detail mi nepřipadl.
ono je to brané hodně z blízka, ten stvol je hluboko pod listem.
Mila.J píše:Tak to jo. Celá rostlina sedí. Jen ten detail mi nepřipadl.
Paphio píše:Pokud tomu dobře rozumím, stojí stále ve vodě. Phajus nepěstuji, ale u většiny orchidejí se to nedoporučuje. Výjimkou by mohla být Phragmipedila, ale ani tam bych je nenechával stár ve vodě trvale.
Mila.J píše:Wiolan, já si musím dávat touto dobou na zálivku velký pozor. Neroste mi, hlavně kvůli nízké teplotě. Za těchto podmínek je trošku větší zálivka nebezpečná. V aktivním růstu, to jo, je třeba zalévat velmi. To musíte posoudit sama, jestli mu jste schopna dopřát jak teplo i světlo, aby jste mohla hodně zalévat. Přez to, že dost svítím, myslím, že pro aktivní růst by potřeboval i světla víc, než dostává.
S tím květem se mi to ještě nestalo. Roste a nakvétá mi vždy v době dostatku. Možná, pokud by jste jej víc sušila, neměl by tendenci nasazovat na květ. Oddálení kvetení do pozdější doby, na jaře bude víc sluníčka, by mu jistě prospělo. Bezpečně by mu pomohla třeba kompaktní zářivka. Dostával by světlo a tím také teplo( nasvícené listy mají větší teplotu povchu). Na tyhle květy už by to nemuselo stačit. To jen příklad. Jistě jen teoretický. Pochybuji, že by se Vám chtělo jedné rostlině shánět zářivku.