Zdravim,
pozeram na Vase substraty? Mozete ich popisat blizsie. Vsetky kateleje mate v keramike? Pridavok keramzitu, ci pemzy ?
Dakujem za odpoved.[/quote]
Já mám nejraději směs pinové kůry, nějakého horšího substrátu pro orchideje (taková ta mixka z obchodu, ne vyloženě jemná, ale tak na půl) a pemzu, poměr řeším podle potřeby vody, pokud je víc suchomilná, dávám jen piniovku a pemzu, pokud je vlhčí, dávám méně piniovky a více pemzy a horšího substátu, drenáž polystyren. No a pokud nemám po ruce co píšu, dost čaruju, ale tam pak hodně hlídám. Na pemzu v poslední době nedám dopustit, jen nějak nebývá pravidelně v prodeji.[/quote]
Ja mam obdobne substraty,ale snazim sa sa ich navrstvit. Navrch davam jemnejsi substrat, hrubozrnny naspodok.
Ale spytam sa na polievanie?
Ako polievate kateleej v crepnikoch ? Voda -reverzna osmoza? Postrek, ci prelievanie visiacich kvetinacov ? V zime nechavate suche obdobie po doraste novych pahluz ?
Viem, ze je to individualne a pytam sa na "know how", ale roky bojujem s niektorymi katlejami.....
[/quote]
Nejde mi ani trochu o know how, ale já nejsem nejlepším rádcem v tomto případě. Povím vám jak zalévám, ale prosím, nikdo to neberte jako radu, neo jako zlehčování potřeby kvality vody. Náš skleník je velký a deštovka nepřipadá v úvahu RO mi nikdo nezaplatí a tak jsem šťastný, že místo studniční vody mám třetím rokem městskou. Kytky konečně nemají bílý povlak od vodního kamene a já jsem za to šťastný. Kropím hadicí, což taky není ideální, ale snad to nějak i funguje. Rozhodně to nejde do bytu a ani ve skleníku to moc nedoporučuju, ale u mě to tak nějak jinak nejde