Nejen orchideje jsou krásné
Re: Nejen orchideje jsou krásné
Olivy nemají chybu
Něco zajímavých kaktusů.
Zhora dolů:
-Echinofossulocactus multicostatus, La Muralla má největší počet žeber ze všech kaktusů. Na lokalitě jsme u velké rostliny napočítali více jak 150!
-Efos. phyllacanthus, má krásné žluté květy
-Ferocactus latispinus, je hezký silným a barevným otrněním. Kačdý vroubek na středových trnech je denní přírustek trnu.
-Astrophytum capricorne, krásně vločkované a zajímavě otrněné
Astrophytum asterias, z horkých oblastí státu Tamaulipas
Zhora dolů:
-Echinofossulocactus multicostatus, La Muralla má největší počet žeber ze všech kaktusů. Na lokalitě jsme u velké rostliny napočítali více jak 150!
-Efos. phyllacanthus, má krásné žluté květy
-Ferocactus latispinus, je hezký silným a barevným otrněním. Kačdý vroubek na středových trnech je denní přírustek trnu.
-Astrophytum capricorne, krásně vločkované a zajímavě otrněné
Astrophytum asterias, z horkých oblastí státu Tamaulipas
Tyhle kytky trochu chrání orchideje od hmyzu 
Václav: Na tolik kytek místo nemám ale krásné jsou!
U mě je již dozrávání oliv v plném proudu. Nechám je jak dlouho vydrží na stromcích. Ten jeden je obsypaný ale také mám dva které ani nekvetly.
U mě je již dozrávání oliv v plném proudu. Nechám je jak dlouho vydrží na stromcích. Ten jeden je obsypaný ale také mám dva které ani nekvetly.
Ve středu asi určitě dozrajou,jinak paráda
Melocactus matanzanus, Matanzan, Cuba. Tyto kaktusy jsou zajímavé tím, že v dospělosti jim začne na temeni vyrůstat útvar z něhož vyrůstají květy a posléze při opylení i plody. Útvar se jmenuje cefálium a může být až několik desítek centimetrů vysoký.
Ani jsem nevěděl že takhle nějak kvete Láčkovka.
zaruba píše:Ani jsem nevěděl že takhle nějak kvete Láčkovka.
Joo květy jsou divutvorné
Květ jak květ ale co ten smrad
Kdysi jsem láčkovkám hodně holdoval měl jsem přes 30 rostlin.
Bohužel ta neskladnost tento směz zastavila.
No a jeden neobvyklý ibišek, který je nádherný i habitem. Navíc oproti ostatním ten květ nekvete den ale tři až čtyři.