Příloha:
Poznámka: Při chladnějším a sušším zimování ukáže rostlina svou pravou krásu.
P1290958.jpg [ 188.65 KiB | Zobrazeno 4360 krát ]
No nevím jestli S. tigrina je v bytě zcela bezproblémová. Růst asi ano, ale kvetení? Dokud jsem je měl v zimě v teple tak rostly celou zimu. Výhony ale byly slabé neduživé a často se vylamovaly když dorůstal řapík. Vysílené rostliny nekvetly. Když jsem je zkusil zasušit aby nerostly tak listy rostly stejně a neměly ani sílu rozvinout se a zůstávaly jako slabé nudličky, které při prvním rosení uhnily.
Také je v kategorii chladnomilných Stanhopejí a v přírodě má občas i teploty pod 10°C, ale hlavně světla stejně jako v létě. Bez svícení jí těžko může stačit náš zimní den cca 5hod světla ještě mizerného za okny v bytě.
Při chladném zimování v kakt. skleníku ale krásně rostou a bohatě kvetou. Bez květů by mne ale tento druh vůbec nezajímal
Debaty o tom co jak se snadno pěstuje mi připadají že jsou celkem k ničemu, protože jde spíše o podmínky v kterých rostlinu pěstuji a podle toho je u každého "obtížnost" pěstování jiná i u stejného druhu. Např. Laelia speciosa v kakt. skleníku společně s kaktusy se stává snadno pěstitelným druhem, ale po přenesení do ZZ je obtížně pěstovatelná. Pouhým přenesením do jiných podmínek se stává tatáž rostlina obtížně pěstovatelnou. Jelikož ale pěstitelé orchidejí mají většinou alespoň v zimním období vlhčí a teplejší zařízení vysloužil si tento druh pověst "obtížně" pěstitelného druhu neochotně kvetoucího
.
Míra: Možná máte zmáknutou nějakou techniku jak tigrina může kvést v bytových podmínkách, určitě bych ji ale všeobecně do bytů nedoporučoval