Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 28. bře 2024 16:32:45



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 lidé 
Autor Zpráva

Registrován: pát 03. úno 2012 11:59:52
Příspěvky: 4174
Příspěvek Re: lidé
Zdenka: Tak děkuji za vysvětlení z Vaší strany, to mi fakt uniklo v tom množství :P Výraz "bláboly" komentovat nebudu.

pavelheger, ale i ostatní kterých se tento příspěvek dotknul: Vám se omlouvám za předchozí příspěvek, který vznikl z toho, že jsem nedokázal dohledat příslušnou pasáž ve vlákně. Tak ještě jednou se omlouvám za ta slova :cry:
Přeji hezký den.


pát 28. říj 2016 10:24:32
Profil

Registrován: ned 12. dub 2009 8:23:52
Příspěvky: 18
Bydliště: Orlová-Lutyně,okr.Karviná
Příspěvek Re: lidé
Dobrý den,

nejsem přispívatelem tohoto fora, ale denně si pročítám vše nové. Dnes ale mě nadzvedla v rubrice : lidé odpověď p. Zdenky ať si p. Záruba dohledává své bláboly atd.Pro mne tato odpověď už byla za hranou.Podotýkám, že neznám nikoho ze jmenovaných, jsem jen pravidelná čtenářka tohoto fora Nevím jak kdo, ale mě nikdy nepřipadlo, že by p.Záruba zde dával nějaké bláboly, vždy to byly konkrétní odpověďi či rady v pěstování.Vždyť jen na každém z nás je, co si z toho napsaného příspěvku přivlastní pro své podmínky pěstování. Mrzelo by mně, kdyby p. Záruba přestal přispívat do tohoto fora, tím ale nechci říci, že si nevážím ostatních přispěvovatelů.Všem přeji hezký den Marie


pát 28. říj 2016 13:54:21
Profil

Registrován: pát 01. led 2010 19:06:51
Příspěvky: 7495
Příspěvek Re: lidé
S tím nesouhlasím, asi jste opravdu nečetla vše, ale ctím váš názor.


pát 28. říj 2016 13:59:34
Profil

Registrován: ned 12. dub 2009 8:23:52
Příspěvky: 18
Bydliště: Orlová-Lutyně,okr.Karviná
Příspěvek Re: lidé
No právě, že četla, ale uvědomme si, že jde o různé názory lidí a ne o soutěž,kdo z koho. To už se ale opakuji,že je pouze na čtenářích, který příspěvek, či rada mu je bližší pro jeho podmínky pěstování. Hezký den Marie


pát 28. říj 2016 14:09:51
Profil

Registrován: čtv 17. zář 2009 8:38:00
Příspěvky: 352
Příspěvek Re: lidé
Měl bych takový námět na všelidovou diskuzi ( hrozné slovní spojení ) ale co mně rozčiluje. Jsou stanovená nějaká pravidla co a jak se může na forum umístit, ale chybí nějaká struktura poskytovaných informací. Někdy minulý týden se objevila zasunutá informace ve vláknu Catasenitacea od přispěvatele pavko, že mu pokvete ten černý zázrak. Tak jsem trochu vyzvídal kde to má jaká teplota a pod. Myslím, že se nám dostalo skvělé odpovědi , ale ješte to chtělo, čím hnojí, jak často koncentace, zda stíní, na fotce je vidět diterm, tak na jižním okně to může být v létě docela divoké a jak to zalévá nyní nebo má to docela posuchu.
A nyní zkuste zjistit co vlasně s tou kytkou dělá, je to tam docela schované a musí se to docela úmorně pročítat, položená otázka, nějaký jiný přispěvek nebo více, odpověď na otázku, a ta evokuje další otázku a tak dokola.
Takže jak to udělat ať je z počátku poskynutá komplexní informace co jsem s tím dělal a dělám a proto kvete či nekvete.
Dát takovému příspěvku nějakou značku ať je snáze dohledatelný nevím, co vše je možné.


úte 06. pro 2016 17:42:58
Profil

Registrován: ned 06. led 2013 17:08:34
Příspěvky: 532
Bydliště: Blížkovice 335
Příspěvek Re: lidé
Hezký večer. Troufnu si reagovat a skromě upozornit na dvě věci. Za prvé na institut soukromé zprávy, kde se můžete vyptat na Vámi požadované informace přímo zmíněného pěstitele. Předpokládám, že Vám rád či ráda odpoví. Za druhé si myslím, že poptávat se po podrobných popisech způsobů pěstování v podmínkách jaké docela jistě nemáte Vy, je celkem zbytečná práce. Vždycky je dobré najít si zevrubné požadavky na pěstování zmíněné rostliny, zvážit, zda je dokážete naplnit, a pak už si vše odladit podle Vašich podmínek. Jeden super člověk napsal jako motto pod své příspěvky " Podstatnou součástí kultury je naučit se orchideje pozorovat " což je stoprocentní pravda.


úte 06. pro 2016 19:07:26
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: pát 03. úno 2012 11:59:52
Příspěvky: 4174
Příspěvek Re: lidé
Já jsem měl v určité fázi na tomto fóru problém, že mi bylo vytýkáno, že píši do nesprávného vlákna. Jak jsem ale zjistil, totéž bych já v určité chvíli mohl vytýkat většině pravidelně píšícím účastníkům. Pokud by šlo pouze o dohledatelnost, tak by asi celé vlákno "Právě kvete" bylo lepší rozšoupat do jednotlivých vláken podle druhů. Na druhou stranu mi ale připadá dobré, že je možno dohledat snadno co komu kdy kvetlo a také se pochlubit se svým momentálním úspěchem v tomto asi nejnavštěvovanějším vlákně. Navíc když autor ukáže více kvetoucích druhů ze své sbírky tak to má o něm lepší vypovídací hodnotu a pro ostatní motivační hodnotu. A tak je to se vším. Každá mince má rub i líc.
Pamatuji si, když mě nejvíce zajímaly údaje o orchideji Stanhopea tigrina tak jsem šel logicky do tohoto vlákna. Až za určitou dobu jsem zjistil, že daleko více příspěvků o tomto druhu najdu ve vlákně Stanhopea ap.
V diskusích jsem nikdy neměl problém s dohledáním příspěvků ani s udržením spojitosti daného tématu.

Myslím si, že nejsprávnější je, když si sám autor který chce něco na fóru sdělit rozhodne kam svůj příspěvek zařadí, protože on sám nejlépe ví co přesně zveřejněním sleduje. Navíc si myslím, že jakési opravování nebo usměrňování by se asi málokomu líbilo a spíše by to odrazovalo od psaní příspěvků což by ve výsledku působilo kontraproduktivně :P

Spíše než nějaké organizování autorů a fóra bych doporučoval pravidelné navštěvování a pročítání příspěvků aby případným návštěvníkům nic neuniklo, protože jinak s tou zpětnou dohledatelností to nemusí být úplně nejlepší.

Příznivcem soukromých zpráv nejsem z hlediska rad o pěstování, protože pak dohledatelnost pro ostatní je nulová. Účinnější mi přijde, když si odpověď na to na co se mě někdo zeptal mohou přečíst všichni. Také už jsem byl poučen v SZ, že někdo třeba nechce poradit všem a tak to radši dělá tajně. Do té doby mne něco podobného ani nenapadlo. Lidé holt jsou různé :P
Jsou to ale pouze moje osobní názory k tomuto tématu :P


úte 06. pro 2016 20:10:32
Profil

Registrován: pát 03. úno 2012 11:59:52
Příspěvky: 4174
Příspěvek Re: lidé
samamalo: Znám Petra také od dětství a i z Příbrami. Škoda že jeho otec tak tragicky zahynul na cestě za kytkami. Několikráte jsem se s ním setkal a připadal mi fajn. Ono to cestování zvýšená rizika přináší. Pan Duben- kaktusář také zemřel na cestě v Jižní Americe. Pak jsem znal také Karla Sokola, ten zemřel Petrovi Pavelkovi přímo na výpravě v Africe. Pak mi Petr vyprávěl jak den vozili mrtvé tělo na sedačce v autě než se podařilo odeslat ho do ČR. Nikdo z tamních úřadů s tím nechtěl mít nic společného. Musel to být fakt hrozný zážitek. Radši ale tohoto pohřebního tématu nechám. Znal jsem docela hodně fajnových lidí od kytek, kteří už nejsou mezi námi.


sob 21. led 2017 9:29:18
Profil

Registrován: sob 02. led 2021 20:04:47
Příspěvky: 3
Bydliště: Skřivany
Příspěvek Re: lidé
Ahoj vespolek,
v roce 1988 byla u Hybernů výstava orchidejí, která zpusobila že jsem postavil nad akvárkem skleník 1m3, který padnul za vlast při stěhování před 13cti lety.
Do nového bytu by se skleník v žádném případě nevešel.
A letos v létě kamarádka rušila malé akva, takže jsem ho postavil naštorc do okna, doplnil o skleněné dveře a nacpal do toho nové kytky pořízené u Lukscheitera.
Kupodivu se některé snaží i vykvést :
Den. Platycaulon
Gastrochilus Rutilans
letitá Haemaris Discolor - tu mám už od 88osmého
a neznámý střevíčník
Jsem Ivan, bydlím ve Skřivanech a do rachoty jezdím do Hradce Králového
tímto zdravím všechny pěstitele těchto úžasných kytek a přeji vše nejlepší v Novém roce 1221
Ivan :D


sob 02. led 2021 20:28:03
Profil

Registrován: pát 01. led 2010 19:06:51
Příspěvky: 7495
Příspěvek Re: lidé
Na té výstavě jsem byla taky a tam mne taky orchideje oslovily. Dík za připomenutí


sob 02. led 2021 20:49:13
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na: