Autor |
Zpráva |
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Re: Zimní zahrada
K té děšťovce záleží jak dlouho neprší, taky jakýho máte souseda topiče .Dešťovka teče ze střechy spíš jsme u další věcičky-konduktometr. Hodnotu vody si změřím .Po tak 10-15min někdy i 5 minutách teče i 005 µS v HK .Včera protože pršelo ve 3ráno a kdo by čekal mám v sudu nachytanou vodu 025µS . RO musí být stále namočenou membránu stačí točit 1 až 2x týdně.Nemusí se točit tolik ale odpad je tak 1:5 .Což není úplně zadara.Pitná v žádném případě není. Mikroklima by se mohlo zlepšit namířením ventilátoru do vody. Ale jestli by to mělo nějaký velký efekt to nevím. Teď když bylo to vedro kropila jsem podlahu i zz vodou myslím že taky nic moc výsledek. Ale v jednou skleníku se mě líbila vyhrabaná velká díra pro chlazení. Nevím tedy z jakým efektem v menším prostoru by to mohlo fungovat co myslíte majitelé skleníků a zz -mě se ta díra jak po granátu strašně líbila.
|
stř 08. črc 2015 20:37:44 |
|
|
lipo
Registrován: úte 26. bře 2013 17:58:12 Příspěvky: 1268 Bydliště: Kolomuty
|
Teda, jestli to chápu, na 30 l měkké vody se vytvoří 150 l vody s ještě větší tvrdostí a tu lít do kanálu?
|
stř 08. črc 2015 21:04:24 |
|
|
Zdenka
|
Tak nějak. Dá se použít jako užitková. Na splachování a tak. Mně to vychází asi tak 1 : 3 nebo 3,5
|
stř 08. črc 2015 21:05:38 |
|
|
lipo
|
HAKI píše: K té děšťovce záleží jak dlouho neprší, taky jakýho máte souseda topiče .Dešťovka teče ze střechy spíš jsme u další věcičky-konduktometr. Hodnotu vody si změřím .Po tak 10-15min někdy i 5 minutách teče i 005 µS v HK .Včera protože pršelo ve 3ráno a kdo by čekal mám v sudu nachytanou vodu 025µS . RO musí být stále namočenou membránu stačí točit 1 až 2x týdně.Nemusí se točit tolik ale odpad je tak 1:5 .Což není úplně zadara.Pitná v žádném případě není. Mikroklima by se mohlo zlepšit namířením ventilátoru do vody. Ale jestli by to mělo nějaký velký efekt to nevím. Teď když bylo to vedro kropila jsem podlahu i zz vodou myslím že taky nic moc výsledek. Ale v jednou skleníku se mě líbila vyhrabaná velká díra pro chlazení. Nevím tedy z jakým efektem v menším prostoru by to mohlo fungovat co myslíte majitelé skleníků a zz -mě se ta díra jak po granátu strašně líbila. Tak koupíme konduktometr a zkusíme, co teče z okapu. Taky muž, když to není v noci, nechá chvíli téct vodu mimo sud. A ještě, do toho bunkru máš Hanko schůdky? Já bych tam určitě žuchla, kdyby na tom nebyl rošt, což mít nemůžeš, když tam máš kytky. Děkuju za odpovědi všem a budeme zvažovat, abychom si nenadělali do bot, že?
|
stř 08. črc 2015 21:16:24 |
|
|
lipo
|
Zdenka píše: Tak nějak. Dá se použít jako užitková. Na splachování a tak. Mně to vychází asi tak 1 : 3 nebo 3,5 To znamená, přístroj se napojí na městskou vodu a do jedné nádoby teče měkká a do jiné ta echt tvrdá. Tou by se snad dala alespoň smáčet ve skleníku podlaha, ne?
|
stř 08. črc 2015 21:23:29 |
|
|
Zdenka
|
To určitě ano.
|
stř 08. črc 2015 21:44:39 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
HAKI píše: ...Pitná v žádném případě není. ... Haki, o které vodě si myslíš, že není v žádném případě pitná? Já osobně si myslím, že za RO jsou pitné obě, tedy jak ta přečištěná, tak ta "hustější". Jinak, pokud je ve skleníku (či ZZ) dostatečně velká nádrž s vodou, měla by podle mého názoru fungovat jako akumulátor tepla a vyrovnávat výkyvy teploty na obě strany. Jak velký to ale bude mít efek bude záležet na mnoha dalších okolnostech. Já bych to ale každopádně viděl jako bonus. Hezký den Pavel
|
stř 08. črc 2015 22:06:15 |
|
|
lipo
|
U jednoho nabízeného přístroje psali, že se používá pro gastronomii. Kafe v bistru na Mumlavě z místní prakticky dešťové vody je výborné. Asi bych alespoň tu měkkou zkusila. Zatím jdu shánět konduktometr. Třeba přece nebude ta osmosa potřeba. Děkuji za rady, Eva
|
čtv 09. črc 2015 7:35:53 |
|
|
HAKI
|
pavelheger píše: Haki, o které vodě si myslíš, že není v žádném případě pitná? l No Pavle nevyznám se v úpravě vody. Ideální stav pitné vody pro člověka je prý vyrobení destilované vody + obohacení o množství prospěšných látek pro člověka třeba o vápník ,hořčík .Co se s vodou vše dělá dál aby byla „ideální „to nevím. Dodržení nějakých podmínek norem nebude jen tak. Samo po vodě z RO se neotrávíš ale jestli ji budou všechny lidi snášet stejně. Nebudu zkoušet. Pro kytky --psal jsi že za RO máš čtvrtý stupeň to je mix katex-anex 1:1 asi? Já mám jen katex a filtr s dolomitem . Jestli je to takto pitný , to nevím. Ale voda z RO se hodí do žehliček ,myček nádobí ,praček. Ke kosmetickým účelům.Zase kdo by se s tím zabýval. Ale do žehličky ji dávám.
|
čtv 09. črc 2015 8:20:36 |
|
|
HAKI
|
lipo píše: A ještě, do toho bunkru máš Hanko schůdky? Mám no není to ideál lepší by byl přístup z bytu -hlavně v zimě. RO mám v koupelně tak vodu v zimě tahám přes dvůr a odtok vody v zz není. To jsou ty ústupky. Ale pod tím pozinkovaným roštem je původní sklep po babičce měla v něm uhlí. Nějak jsem ho nechtěla zrušit no moc místa tam není nesmím moc přibrat jinak se tam nevejdu .Zase alespoň je co změnit -třeba jednou ...
Přílohy:
zz schody.jpg [ 197.79 KiB | Zobrazeno 5406 krát ]
|
čtv 09. črc 2015 10:51:57 |
|
|