Autor |
Zpráva |
apolenka
Registrován: ned 24. říj 2010 11:00:13 Příspěvky: 485 Bydliště: Česká Lípa
|
Re: Stanhopea
No neboj, tohle je taky moje první kvetení a to tu mám další dva koše, který zabírají minimálně metr místa na okně stejně dlouhou dobu . Když mě se ale TAK MOC líběj .
|
ned 03. úno 2013 22:12:51 |
|
|
apolenka
Registrován: ned 24. říj 2010 11:00:13 Příspěvky: 485 Bydliště: Česká Lípa
|
garnet píše: apolenka píše: Chystá se na květ Stanhopea wardii, mám jí od 06/2011 z výstavy od Lukscheitera. Květního stvolu jsem si všimla až minulý týden, protože visí v chlaďáku na okně a překvapivě ho žene vrchem, takže jsem o něm vůbec nevěděla, ale mám z něj velkou radost. Teda fakt dobry muzu se zeptat, v jakých podmínkách ji mate ? Garnete, v létě jsou na letnění na balkonu, jen částečně přistíněné (tak od 14.00 jim na některé listy peče sluníčko), rosím ráno a večer, hnojiva dostávají stejně jako ostatní orchišky (takže fakt málo). V zimě jsou v chlaďáku-ložnici, těsně u okna, teploty od 8°-15°C a zalévám je zřídka. Substrát mají hodně hrubý + něco dřevěnýho uhlí a rašeliníku, myslím dokonce že ho mají hrubý přespříliš, ale přesazovat se mi je nechce, když už se nějak zahnízdily, aby mi zase dva roky netrucovaly . Vloni jsem je měla přes zimu v teplém obýváku, taky u okna, a rostly stejně jako v tý chladný ložnici. Takže vážně nevím, jestli jsem je trápila vloni teplem nebo letos zimou, je ale fakt, že letos jim všem přes zimu narostlo mnohem víc kořenů.
|
ned 03. úno 2013 22:29:10 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
Lenko to je super ! Jde mi také na květ, mám ho ve skleníku, takže teploty asi jako ty tvoje. Jsem trochu pozadu, ale dneska jsem našla, že cpe druhý stvolík. Tak se budu těšit společně s tebou. Wardii mi pokvete také poprvé
|
ned 03. úno 2013 22:36:12 |
|
|
garnet
|
EvaJ píše: Lenko to je super ! Jde mi také na květ, mám ho ve skleníku, takže teploty asi jako ty tvoje. Jsem trochu pozadu, ale dneska jsem našla, že cpe druhý stvolík. Tak se budu těšit společně s tebou. Wardii mi pokvete také poprvé Klobouk dolu,dámy Je jasné, ze 100% návod nemusí platit a ze je stále co se učit. Každopádně je to úspěch a pochvala je tu na míste.
|
ned 03. úno 2013 22:48:03 |
|
|
garnet
|
apolenka píše: garnet píše: apolenka píše: Chystá se na květ Stanhopea wardii, mám jí od 06/2011 z výstavy od Lukscheitera. Květního stvolu jsem si všimla až minulý týden, protože visí v chlaďáku na okně a překvapivě ho žene vrchem, takže jsem o něm vůbec nevěděla, ale mám z něj velkou radost. Teda fakt dobry muzu se zeptat, v jakých podmínkách ji mate ? Garnete, v létě jsou na letnění na balkonu, jen částečně přistíněné (tak od 14.00 jim na některé listy peče sluníčko), rosím ráno a večer, hnojiva dostávají stejně jako ostatní orchišky (takže fakt málo). V zimě jsou v chlaďáku-ložnici, těsně u okna, teploty od 8°-15°C a zalévám je zřídka. Substrát mají hodně hrubý + něco dřevěnýho uhlí a rašeliníku, myslím dokonce že ho mají hrubý přespříliš, ale přesazovat se mi je nechce, když už se nějak zahnízdily, aby mi zase dva roky netrucovaly . Vloni jsem je měla přes zimu v teplém obýváku, taky u okna, a rostly stejně jako v tý chladný ložnici. Takže vážně nevím, jestli jsem je trápila vloni teplem nebo letos zimou, je ale fakt, že letos jim všem přes zimu narostlo mnohem víc kořenů. Ok, díky za info.
|
ned 03. úno 2013 22:48:51 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
garnet píše: EvaJ píše: Lenko to je super ! Jde mi také na květ, mám ho ve skleníku, takže teploty asi jako ty tvoje. Jsem trochu pozadu, ale dneska jsem našla, že cpe druhý stvolík. Tak se budu těšit společně s tebou. Wardii mi pokvete také poprvé Klobouk dolu,dámy Je jasné, ze 100% návod nemusí platit a ze je stále co se učit. Každopádně je to úspěch a pochvala je tu na míste. ještě se může stát cokoliv a nevykvetou....
|
ned 03. úno 2013 22:57:52 |
|
|
Míra
|
apolenka píše: Chystá se na květ Stanhopea wardii, mám jí od 06/2011 z výstavy od Lukscheitera. Květního stvolu jsem si všimla až minulý týden, protože visí v chlaďáku na okně a překvapivě ho žene vrchem, takže jsem o něm vůbec nevěděla, ale mám z něj velkou radost. Je zajímavé, že si vybrala toto období. Mrkni na moje stránky. Možná by se Ti líbila. Je to v prodeji.
|
pon 04. úno 2013 10:01:38 |
|
|
ma-ja
|
Taky koukám jako blázen. Mám pěknou silnou rostlinu, kořeny prolezlé celým košíkem, právě vyhnala 3 nové hlízy, ale květ nikde
|
pon 04. úno 2013 13:27:43 |
|
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Že tak slabá rostlina nakvétá, to zírám. Mám pocit, že všechny ty zaručené recepty u Stanhopejí jsou tak akorát ....
|
pon 04. úno 2013 18:39:54 |
|
|
miro
Registrován: čtv 14. kvě 2009 23:16:33 Příspěvky: 1378 Bydliště: okres Turnov
|
jardo neboj, to nejsi sam )
_________________ Pekny den. http://luludi.rajce.idnes.cz/
|
pon 04. úno 2013 20:39:50 |