Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 16:34:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 448 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 45  Další
 fotovlákno 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: fotovlákno
Kačka:..."víš je zvláštní, že někdy se člověk s fotkou páře a piplá a výsledek stojí za prd, tohle jsem jen tak ilustrativně jednou cvakla :lol: a nekoukala jsem na to, jak to dopadne :lol: a výsledek není vůbec špatný :P"

Zkusím na tohle téma malou úvahu proč se tak děje... 8-)

Jsi s manželem na dovolené v Londýně,stojíte na nábřeží Temže a v pozadí je Tower Bridge.Super motiv!
Zakomponuješ si manžela do téhle parády-máš štěstí-je super viditelnost,krásné rozptýlení světlo, a opřeš foťák o střechu půjčeného porsche,abys to nerozhýbala.Dokonalá fotka,známým doma padne brada... :!: :mrgreen:
Ovšem ouha-doma u počítače padne brada tobě,protože manželovi roste z hlavy nábřežní lampa... :shock: Neřešitelné,klonovat se to nedá,její vršek je na pozadí věže mostu.Přefotit se to také nedá,do Londýna pojedete zase až za dva roky a v tu dobu tam bude-jako obvykle-pršet a v Temži poteče mlha... :cry:
Co se stalo :?:
Dívala ses při komponování oběma očima-stereoskopicky- a lampu jsi viděla 5 metrů za hlavou,vůbec tě nenapadlo,že by mohla rušit... :!: :shock:
Přitom stačil jeden krok stranou,a byla to fotka na zeď... :!: :roll:
Je na to jednoduchá finta (než se to naučíš vidět automaticky) - DÍVEJ se při komponování záběru JEDNÍM OKEM - monoskopicky...:!: :!: :mrgreen:

pát 02. lis 2012 6:33:17
Profil Zobrazit autorovy stránky

marťane, to co jsi popsal se mi stalo několikrát :lol: ale teda né v Londýně :lol: , asi nás to zná víc..vezmu si radu k srdci a příště to ozkouším a budu koukat jen jedním okem. :P

pát 02. lis 2012 17:41:28

ŽEHLIČKA.

Dneska mne zaujala Paphiova fotka P.jackii,a chtěl bych vám na ní ukázat jednu jednoduchou,ale velmi účinnou úpravu.Jedná se o funkci "žehlička" v programu Zoner (na liště vlevo),která vám opravdu vyžehlí ty části fotky,kde nejsou detaily důležité,nebo naopak vadí (vrásky,pihy a jiné nepřípustné ozdoby,zejména dámských tváří... :mrgreen: )
Celá úprava trvala jen asi dvě minuty,výsledek posuďte sami,zeď za květem je hladká,"vyžehlená"... ;)
Doufám,že se Paphio nebude zlobit,ta fotka je výborná i tak,jak je... 8-)

Přílohy:
P. malipoense v. jackii.JPG
P. malipoense v. jackii.JPG [ 113.4 KiB | Zobrazeno 2534 krát ]
P. malipoense v. jackii.žehlička.jpg
P. malipoense v. jackii.žehlička.jpg [ 131.93 KiB | Zobrazeno 2534 krát ]

pon 03. pro 2012 20:04:01
Moderátor

Rozostřuje to okraje květu, ne že by to nebylo pěkné, ale to rozostření mi vadí.

pon 03. pro 2012 20:15:45

to olaw-když si dá člověk pozor,není problém.Na detaily se to použít nemůže,asi mi ustřelila ruka při žehlení a přibral jsem někde i okraj květu... :mrgreen:
Chtěl jsem to ukázat jen jako příklad,popř. návod k použití,jak se zbavit "omítky" na pozadí...;)

Ještě jedna rada závěrem.
Aby byly tyto úpravy přesné,a nedošlo k nechtěnému zásahu do kvality (v tom souhlasím s olawem),zvětšujte si fotku na 200 (popř. více) procent.
A pak uděláte úpravy a retuše naprosto přesně.Tohle používám zejména při úpravách velkých formátů k tisku.Někdy to zvětším tak,abych se dostal až na úroveň jednotlivých pixelů... 8-)
Je jasné,že takto precizní úpravy zaberou mnohem více času... :roll:

pon 03. pro 2012 20:17:16

žehličku jsem ještě nepoužívala, ale klonovací razítko ano. Také jsem přišla na to, že čím víc si to zvětším, tím lepší je výsledek (tedy někdy :-))

pon 03. pro 2012 21:00:28
Profil ICQ

Evo,žehlička má proti razítku jednu velkou výhodu.Zachová tonalitu oblasti,kterou žehlíš.Všimni si,že na fotce je pravý dolní okraj téměř fialový,to by byl s klonovacím razítkem trochu problém... :roll: 8-)

pon 03. pro 2012 21:10:27

a když tedy potřebuji odstranit třeba drátek, který je přidělaný ke korku, co je lepší - žehlička nebo klonovací razítko ? Respektive kdy vybrat co ?

pon 03. pro 2012 21:20:01
Profil ICQ

Evo,v tomto případě jednoznačně klonovací razítko... :!:
Žehlička je spíše na větší plochy-viz uvedený případ.Tak,jak tu zeď upravila během chvilky žehlička,tak by se to s razítkem dělalo velmi obtížně a dlouho,právě kvůli různým barevným tónům v jednotlivých částech obrazu.

Chce to zkoušet... :roll: :P

pon 03. pro 2012 21:23:50

marťan píše:
Evo,v tomto případě jednoznačně klonovací razítko... :!:
Žehlička je spíše na větší plochy-viz uvedený případ.Tak,jak tu zeď upravila během chvilky žehlička,tak by se to s razítkem dělalo velmi obtížně a dlouho,právě kvůli různým barevným tónům v jednotlivých částech obrazu.

Chce to zkoušet... :roll: :P

Děkuji :P

pon 03. pro 2012 22:35:53
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 448 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 45  Další