Autor |
Zpráva |
marťan
|
Re: 100 + 1
to bersekr- zvířata v přirozeném prostředí se umí léčit za spousty nemocí sama. Lidé to uměli ještě před pěti tisíci lety také,než vznikla civilizace,a s ní lékaři (před tím ještě šamani)... Otevírá se ti nůž v kapse,a zároveň souhlasíš s tímto bio-trendem... Dontandrstend (nerozumím)...
Přílohy:
web.pět.tisíc.let.jpg [ 151.44 KiB | Zobrazeno 2886 krát ]
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
stř 14. lis 2012 23:50:29 |
|
|
bersekr
Registrován: stř 02. kvě 2012 7:26:43 Příspěvky: 222 Bydliště: Manchester, Lancashire
|
suhlasim so sposobom takehoto chovu, p[estovania, ako si popisal, nesuhlasim s nazvaom bio, urcite sa tam dostanu latky, ktore bio nie su inymi cestami, urcite su neake v pode, za tych par rokov sa tam nausadzali isto a chvilutam aj ostanu. Plus som cital nedavno par clankov o tom, ake sa pouzivaju latky pri bio pestovani a bola tam aj polemika, co je vlastne zdravsie a jednalo sa tam o to, ze v podstat bio potraviny su skodlivejsie ako klasika. ale asi zalezi aj od uhla pohladu a ci tam vsetko bola pravda, to uz tiez nemam cas studovat, to len tak pre zaujimavost.
Co sa tyka tych ochoreni, podla mna sa ludia aj teraz liecitsamiz viacerych ochoreni. A som toho nazoru, alebo podozrenia, ze klasicke lieky ani nepomahaju velmi, proste si myslim, ze ked je napr niekto nachladeny, nemusi hned bezat k doktorovi, podla mna sa vylieci aj bez liekov, len si vsugeruju ludia, ze bol som u lekara, dal mi lieky, tak budem zdravy a lieky samotne na to nemaju ani vplyv. Ja osobne som nebol u lekara roky, ked neratam zubara minuly mesiac po 15 rokoch.
Este k tomu zasahovaniu do prirody. Uz je to raz tak, ze ju ovplyvnujeme, odkedy sdme sa naucili zakladat ohen a na tom sa u nic nezmeni. Takze ked niekto zachrani par velryb, alebo ich necha pochcipat, tak to uz v celkovom meradle vela nezmeni.
_________________ Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
|
čtv 15. lis 2012 0:13:00 |
|
|
marťan
|
to bersekr-s drtivou většinou toho co píšeš souhlasím.Ale bio je o něčem jiném. Je to o tom,že nepřidáváme do toho cyklu žádné látky,které nejsou přírodního původu,žádné pesticidy,hnojiva,antibiotika a další koktejly. Já totiž největší problém vidím v tom,že jsme neustále zásobováni cizorodými látkami,které i v podprahových dávkách mohou způsobit velké problémy. (Když už jsme u toho Egypta-proč se u mumií,které se našly,nevyskytovyly onemocnění zhoubného původu...?!) Pojídali přeci maso pečené na ohni,které by mělo být plné kancerogenů-jak uvádí např. dietolog dr. Bukovský-tvůj krajan.Ale to ber jenom jako úvahu,nemíním to dokazovat ... ) Téměř každé šesté dítě dnes trpí alergií.Z čeho to asi je ? Když si přečteš složení některých potravin,je tam vepsaná polovina Mendělejevovy soustavy prvků včetně sloučenin.Alergie je pravděpodobně následek přijímání podprahových dávek těchto látek,a zhoubná onemocnění možná také. Před cca 100 lety bylo celé zemědělství "bio"-hnojilo se hnojem,chemie se nekonala.A lidé tyto problémy neměli,a když,tak zcela vzácně...Tolik moje úvaha...
|
čtv 15. lis 2012 0:26:23 |
|
|
Věra
|
marťan píše: Před cca 100 lety bylo celé zemědělství "bio"-hnojilo se hnojem,chemie se nekonala.A lidé tyto problémy neměli,a když,tak zcela vzácně...Tolik moje úvaha... S tímto naprosto souhlasím,ale ty by bylo na dlouhé povídání.....kdo i mezi zvířaty a rostlinami vyrostl a ví jak to dříve bývalo ale i dnes(my taky níčím jiným nehnojíme),dříve bylo bio všechno a co je dnes?
|
čtv 15. lis 2012 7:24:45 |
|
|
bersekr
Registrován: stř 02. kvě 2012 7:26:43 Příspěvky: 222 Bydliště: Manchester, Lancashire
|
Ved prave o tom som pisal, vy do cyklu nic neBio nepridavate, ale urcite sa to tam dostava. K tomu egyptu, je to mozne, ze vtedy nebola rakovina a podobne choroby, ale choroby, ako vsetko sa aj choroby vyvyjaju, vznikaju zanikaju. Co sa tyka alergii, tak ja si myslim, ze aj to casom zmizne, ono to moze byt aj tym, ze ludia sa sice prisposobuje, ale za poslednych par rokov sa vsetko zmenilo tak rychlo a tak rapidne, ze nestiha telo. mozno za 500 rokov uz bude samo telo liecit rakovinu, aids, alergie. Ale to uz tu asi nebudem, takze mi to je sum a fuk
_________________ Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
|
čtv 15. lis 2012 8:18:44 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2877 Bydliště: Hradec Králové
|
No, co se týče alergií, vyskytují se u dětí které vyrostly v úzkostlivé hygieně. U vesnických dětí které se hrabou v hlíně a snad i v horších věcech jsou vzácnější. Ale k orchidejím- četl jsem, ze je třeba čisté kultury bez plevelů. Zaplevelenější sbírku nežli mám já jsem neviděl, a rostliny mám pěkné. Bohužel o přebytky kapradin, peperomií a jiné zeleniny nemá nikdo zájem...
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
pát 16. lis 2012 20:51:07 |
|
|
tommy
|
marťan píše: (Když už jsme u toho Egypta-proč se u mumií,které se našly,nevyskytovyly onemocnění zhoubného původu...?!) Pojídali přeci maso pečené na ohni,které by mělo být plné kancerogenů-jak uvádí např. dietolog dr. Bukovský-tvůj krajan.Ale to ber jenom jako úvahu,nemíním to dokazovat ... ) To je právě největší průšvih doby, že je možné tvrdit skoro cokoli, a takřka nikdo nechce zdůvodnění... Hodně lidí je líných si něco ověřit, a tak se tady daří takovým marketingovým trikům, jako je bio atd... Je mi jasné, že tímhle tvrzením na sebe přivolám hněv, ale mám už takovou povahu, že mne dráždí hlouposti. Ad rakovina u starých Egypťanů: nebylo by možným vysvětlením, že se prostě nedožívali takového věku, aby se u nich ve zvýšené míře rakovinová onemocnění projevila? Podle Vachaly (Vachala, B. (2010): Staří Egypťané. Libri s.r.o., konkrétně str.123) byl průměrný věk dosahovaný v nilském údolí v těch dobách kolem 30 let; když se pak podívám na stránku http://www.svod.cz (otevřený zdroj Institutu biostatistiky a analýz Masarykovy univerzity), najdu tam, že třeba u nádorů tlustého střeva teprve ve skupině 50 - 54 let najdeme 5 % nádorů TS ze všech případů, až ve vyšším věku se incidence zvyšuje; obdobně je to u prsu a prostaty, abych vzal tři asi nejčastější malignity. To je totiž známá věc, že třeba pokrok v kardiologii za posledních 40 let "vyrábí" pacienty pro psychiatry, neurology a taky onkology... Když je to s životním prostředím tak špatné, jak to, že se dožíváme nejvyššího věku od počátku věků? Kromě toho, není úplně přesné, že Egypťané rakovinou netrpěli, existují vyšetření mumií technikou CT, která prokázala metastázy v kostech. Dále, např. tzv. Illáhunský lékařský papyrus se o onemocnění, které nápadně připomíná rakovinu, zmiňuje... marťan píše: Téměř každé šesté dítě dnes trpí alergií.Z čeho to asi je ? Vždyť existují poměrně ucelené teorie, proč tomu tak je - možná za to může naše "čistotnost" - imunitní systém dítěte je nezralý a formuje se zhruba do čtvrtého, možná do šestého roku věku. V těch letech je potřeba, aby se organismus setkal s většinou běžných antigenů a navodil toleranci k nim - vždyť alergie je reakce přecitlivělosti. Tahle teorie nevysvětluje alergie u malých dětí, to musím uznat. A ještě si trochu rýpnu do eko- a bio- ideologie: kdo chce, přečtěte si článek v odkazu http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=6327 . Mnohé z eko- a bio- mýtu stojí na podobných pracích, jako bylo "Tiché jaro".... Nikdo tehdy neměl chuť ověřovat, jestli je tam opravdu příčinná souvislost. Bohužel stejná lenost a nechuť ověřovat a myslet se týká geneticky modifikovaných organismů (jen pro úplnost dodávám, že jsem zastáncem GMO, doufám nikoli nekritickým). Na druhou stranu, konvenční zemědělství má také na svém kontě pár pěkných "zářezů", například nemoc šílených krav, způsobenou velmi pravděpodobně zkrmováním kafilérních mouček vyrobených z ovcí uhynulých na scrapie - ve snaze docílit co nejrychlejších přírůstků dobytka a využít "odpadní" surovinu. Tak, a teď do mě, přátelé! T.
|
pát 16. lis 2012 21:31:26 |
|
|
Míra
|
Myslím, že v tom je veliká pravda. Navíc zkoušky se vyvíjejí a mnohdy navzájem potírají. Například nyní případ Tycho de Brahe. Před pár lety bylo jasné, že zemřel na otravu rtutí a nynější výzkumy zase hovoří o opaku takže s tím Egyptem bych se přikláněl k tommymu. Co se týká alergií, myslím, že je to také přemrštěnou hygienou a v dětském organismu se nestačí vytvořit ochranné látky. Jako další příčinu si myslím dnešní potraviny a spíše jejich základ, což je kravské mléko. Dnes prodávané mléko (ne v mlékomatech) je jen smradlavá hnusná voda bez jakékoliv nutriční hodnoty a myslím že dětské tělo na to také reaguje.Nevím ale geneticky upravovaným rostlinám a potravinám nefandím a myslím, že je to jen časovaná bomba jejíž dosah člověk nemůže posoudit, protože jeho život je příliš krátký na hodnocení důsledků, které mohou sahat až do desítek možná i stovek let než se změna projeví.
|
pát 16. lis 2012 21:57:13 |
|
|
marťan
|
Každý jsme alergický na něco jiného. Já třeba na nadutost lidí,kteří jsou přesvědčeni,že úroveň současného poznání je čistoskvoucí pravda,a kdo ji neakceptuje,je hlupák,kterého je třeba peskovat za každou cenu.Podobně naduté typy pamatuji z univerzity - běda zpochybnit jejich autoritu... A ejhle-ono se za pár let zjistí,že ty neotřesitelné pravdy vzaly za své,a byly nahrazeny novými,podobně neotřesitelnými. Vaše argumenty,Tommy,jsou většinou na úrovni výjimek,které potvrzují pravidlo-viz španělská chřipka a jiné podobné. Pokud se diskuze ubírá nálepkováním a peskováním těch druhých-jako se tomu děje ve vašem případě-je jisté,že pro mne nic nového nepřinese a byla by už jen ztrátou mého času... Takže zase někdy u orcidejí...
Naposledy upravil marťan dne sob 17. lis 2012 10:20:48, celkově upraveno 2
|
pát 16. lis 2012 22:52:57 |
|
|
Kyra
Registrován: sob 24. říj 2009 19:13:12 Příspěvky: 848 Bydliště: Chrustenice okr. Beroun
|
Téměř denně se v práci setkám s lidmi, kteří prosazují svoji pravdu a jiný názor nerespektují. Upřímně už mě to docela unavuje a hlavně mi to vadí. Myslím si, že každý z nás má právo na svůj názor ať je to pěstování kytek, způsob života a další. Proč se musíte neustále přesvědčovat o své pravdě. Můžu s názorem nesouhlasit, řeknu nesouhlasím, mám jiný názor a konec. Jediný co mě na celé téhle diskuzi zaráží je to, že marťan je na tomto fóru relativně krátce a přesto nám tady ukázal nádherné kytky, které přivedl ke kvetení. V životě bych si nedovolila někoho, kdo něco předvedl kritizovat za jeho způsob pěstování. Už to tady bylo řečeno mnohokrát, je to vše jen na každém z nás, jak budeme orchideje pěstovat. Můžeme s tím souhlasit nebo ne. Ale tohle už mi připadá trochu jak hon na čarodějnice. Přestože, jsem tu na fóru viděla věci ohledně pěstování, se kterými se neztotožním, nebudu to tomu dotyčnému vymlouvat a přesvědčovat ho způsobu mého pěstování. Od naprostého začátku, co se věnuju kytkám a to je víc než 20 let (z toho 7 orchidejím) razím jednu zásadu, pokud rostou, prosperují a jsou v dobré kondici tak nebudu nic měnit. Ať se nám daří.
|
pát 16. lis 2012 23:26:05 |
|
|