Autor |
Zpráva |
marťan
|
Re: Bulbophyllum lobii
Díky všem za příspěvky,vidím to prostě jinak na základě svých zkušeností a znalostí,ale to je nad rámec této diskuse. Bude lépe věnovat se zase orchidejím...
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
úte 13. lis 2012 16:15:33 |
|
|
orchidejky
Registrován: pát 02. dub 2010 15:53:20 Příspěvky: 2757 Bydliště: Kutná Hora
|
No je to docela v rozmachu, od bulbophylla k tlejícímu masu velryb Na druhou stranu jak jsem mohl přičichnout k některým bulbům, tak mohu říct, že ty kytky a hnijící velryba nemaj od sebe daleko
_________________ Hezký den s orchidejemi
http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/
|
úte 13. lis 2012 16:56:46 |
|
|
Teta
Registrován: čtv 01. říj 2009 9:05:28 Příspěvky: 1485 Bydliště: Liberec
|
Opustila bych ty velryby-nač se dohadovat .... Zásadní otázka pro Mílu - lze vydržet s tím echinolabiem v květu v místnosti? Nebo ho pak člověk musí vystěhovat? Díky za odpověď...
|
úte 13. lis 2012 17:54:42 |
|
|
Zdenka
|
Taky jsem se tím prokousala až sem a výsledek pro mne je tento: Moje kytka přirůstá a pahlízy se zvětšují, rhizom se zkracuje. Kořínky má taky pěkné. Ergo kladívko, možná je to v mých podmínkách dobrý způsob, zkusím vydržet a uvidím. Co se týče velké učitelky přírody - jestlipak se tak trochu nesměje nad naší nekonečnou pýchou, jak jsme všechno pojmenovali a zaškatulkovali a pak je všechno najednou jinak...Nevím, zda jsme schopni pochopit opravdu všechno. Můžeme se nad touto diskuzí sejít třeba zase za rok, co vy na to?
|
úte 13. lis 2012 18:02:53 |
|
|
tommy
|
marťan píše: Budu rád,když uslyším rozumné argumenty,i ty které s těmito tvrzeními souhlasit nebudou. Jestli byly rozumné, nevím, nesouhlasné do jisté míry určitě. marťan píše: Díky všem za příspěvky,vidím to prostě jinak na základě svých zkušeností a znalostí,ale to je nad rámec této diskuse. Bude lépe věnovat se zase orchidejím... Ani jsem jiný závěr neočekával, ale není to trochu kontradikce k tomu předchozímu citátu? Zdenka píše: Můžeme se nad touto diskuzí sejít třeba zase za rok, co vy na to? Klidně, ale beze mne. Protože o diskusi tady nejde, že? Takže zpět k orchidejím/bulbofylům, už nebudu zlobit . T.
|
úte 13. lis 2012 19:56:28 |
|
|
marťan
|
to tommy- diskusi jste ukončil Vy,sám správně píšete,že jste udělal něco nemístného.Nejprve mne vyzvete,abych řekl svůj názor,a pak napíšete,že ho nejsem schopen změnit nikdy " ani kdyby hrom třískal". Jsem ho schopen změnit,ale na základě svého přesvědčení,ne proto,že si to někdo přeje.
|
úte 13. lis 2012 20:20:39 |
|
|
tommy
|
marťan píše: to tommy- diskusi jste ukončil Vy,sám správně píšete,že jste udělal něco nemístného.Nejprve mne vyzvete,abych řekl svůj názor,a pak napíšete,že ho nejsem schopen změnit nikdy " ani kdyby hrom třískal". Jsem ho schopen změnit,ale na základě svého přesvědčení,ne proto,že si to někdo přeje. marťane, budu oponovat, diskusi jste ukončil vy, nikoli já. A budete se divit, nechci, abyste změnil své názory, nepřeji si nic takového - je mi jedno, jaké názory zastáváte, jen mi vadí, že když s vámi někdo polemizuje, tak je z toho hned flame... No nic, už bych se jen opakoval. Přeju vám (ostatně všem), aby kytky rostly a kvetly podle vašich představ. T.
|
úte 13. lis 2012 20:37:58 |
|
|
Míra
|
marťan píše: Literatura popisující detailně jednotlivé rody orchidejí v Česku k dispozici není.Kdyby byla,určitě bych ji četl raději,než se svou bídnou angličtinou a překladačem louskal tlusté anglicky psané bichle. No nevím ale dost detailně je to popsáno u autorů Dušek a Křístek Orchideje. Řekl bych pro běžného pěstitele dobrá knížka lépe řečeno jedna z nich. Jinak co se týče pěstování je knížka z roku 1922 od Varáčka také pod názvem orchideje ale je tam uvedeno jen pár rodů a druhů nicméně jazykem tehdejšího zahradníka ale s dost hlubokými zkušenostmi. Pěstování podle něj zcela ověřeno defakto od roku 1980. Dodnes se tím řídím a výsledky jsou perfektní. Samozřejmě mám dnes rodů mnohonásobně více, takže další zkušenosti už jsou výhradně moje. O těch Varáčkových mohu také psát, protože jsem to nejen četl ale i mnoho let používal, takže je to opravdu ověřeno ale postupy z knih se mohou v různých místech značně lišit tak, jak to píše Tommy. Já jsem například zkoušel pěstovat Dendrobia stylem Varáček a stylem, který jsem viděl u jiných pěstitelů a musím říci, že ten prastarý se mi osvědčil nejvíce leč s tím, že jsem provedl změnu ve složení substrátu, protože kořeny Osmundy regalis poněkud nemám.
|
úte 13. lis 2012 21:03:02 |
|
|
marťan
|
to Míra- díky za info... Když jsem psal není k dispozici,nemyslel jsem,že není napsaná,ale že je prakticky nesehnatelná...
|
úte 13. lis 2012 21:14:08 |
|
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Asi ji budu muset brzy přesadit. Ale co nejpozději, až poleze ven. Vzhledem k tomu, že je to plastová miska, nemůžu nechat větší prostor, shnila by. Košík drží vlhkost míň, tam by to tolik nevadilo. Děkuju přátelé, je vidět, že vám není tento kousek zcela neznámí. Ano, voní, na dálku to není nejsilnější. Z blízka, to je síla. Evo, nevím zo máš proti zmijovcům, echinolabium zblízka by Ti správně zkalibrovalo čich. Když rozkveto prvně, nevšiml jsem si. Zarputile jsem hledal zdechlinu, než mne napadlo prohlédnout kytky. Teto, vydržet se dá určitě vše. Když tak dostaneš medaili za statečnost.
|
úte 13. lis 2012 21:15:11 |
|
|