Autor |
Zpráva |
marťan
|
Re: Zimní zahrada
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
sob 29. zář 2012 18:22:55 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
To je přání a tajnej sen každýho,aby vše co mám jednou zakvetlo -to je jasný.Ještě aby to bylo pochopeno
|
sob 29. zář 2012 18:35:29 |
|
|
ma-ja
|
Protože mám ZZ teprve od loňska, tak si s ní ještě nevím moc rady. Letní vedra jsem nakonec vyřešila stínovkama na střeše i přes okna a teď mám jiný problém. Zatím nemrzne, ale v noci mám kolem 15°C teplotu a vlhkost i 95%. Myslíte, že nemůžou rostliny z toho chytit plíseň nebo něco podobného? A co kdyžtak s tím? A jaké orchideje kromě těch opravdu chladnomilných (nobile, cristata ...) tam můžu nechat? Vandy, Gogoru, Psychopsis, Coelogyne, Bulbophylum a pod. asi ne, co.
|
pát 26. říj 2012 21:32:19 |
|
|
radzak
|
ma-ja píše: Protože mám ZZ teprve od loňska, tak si s ní ještě nevím moc rady. Letní vedra jsem nakonec vyřešila stínovkama na střeše i přes okna a teď mám jiný problém. Zatím nemrzne, ale v noci mám kolem 15°C teplotu a vlhkost i 95%. Myslíte, že nemůžou rostliny z toho chytit plíseň nebo něco podobného? A co kdyžtak s tím? A jaké orchideje kromě těch opravdu chladnomilných (nobile, cristata ...) tam můžu nechat? Vandy, Gogoru, Psychopsis, Coelogyne, Bulbophylum a pod. asi ne, co. Mám úplně stejné (noční) podmínky a pěstuji tam všechny teplotní typy orchidejí. Důležité je vychytat zálivku, aby rostliny do večera oschly. Denní teplotu udržuji kolem 20 stupňů. Pokud je více, tak alespoň pár hodin větrám.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pát 26. říj 2012 22:57:06 |
|
|
ma-ja
|
Je Radku, tos mi udělal radost. Ve dne je tam docela teplo, jen v noci se topení nesepne, protože spínač máme v obýváku a tam teplota neklesne natolik, aby se sepnul. Myslíš, že tam můžu nechat i Bulbophyla a Gongoru? Vandy a Rhynchostylis asi ale ne, viď. Přes den větrám a chci si teď koupit i závěsné ventilátory a na zálivku dávám pozor.
|
sob 27. říj 2012 22:16:04 |
|
|
radzak
|
ma-ja píše: Je Radku, tos mi udělal radost. Ve dne je tam docela teplo, jen v noci se topení nesepne, protože spínač máme v obýváku a tam teplota neklesne natolik, aby se sepnul. Myslíš, že tam můžu nechat i Bulbophyla a Gongoru? Vandy a Rhynchostylis asi ale ne, viď. Přes den větrám a chci si teď koupit i závěsné ventilátory a na zálivku dávám pozor. Určitě. Temperovaná a chladnější bulbofyla tam mám také, gongory nepěstuju. Z vandovitých jsou tam askocentra, renanthery a Vanda coerulea.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
sob 27. říj 2012 22:27:23 |
|
|
ma-ja
|
Mám Bulbophyllum breviscapum, falcatum a Cirrhopetalum longissimum, ty tam můžu nechat? A co Maxilarii porphyrostele, Encyklii livida, Miltonii morelianu,Psychopsis a Epidendrum ibaguense? Omlouvám se, ale tyhle jsem dneska ze strachu vystěhovala a stejně se nikam moc nevejdou.
|
sob 27. říj 2012 23:08:26 |
|
|
radzak
|
ma-ja píše: Mám Bulbophyllum breviscapum, falcatum a Cirrhopetalum longissimum, ty tam můžu nechat? A co Maxilarii porphyrostele, Encyklii livida, Miltonii morelianu,Psychopsis a Epidendrum ibaguense? Omlouvám se, ale tyhle jsem dneska ze strachu vystěhovala a stejně se nikam moc nevejdou. S těmito bulbofyly nemám zkušenosti a s ostatními by neměl být problém. Na psychopsis bych byl více opatrný
|
sob 27. říj 2012 23:34:29 |
|
|
kaacka3
|
ma-ja píše: Mám Bulbophyllum breviscapum, falcatum a Cirrhopetalum longissimum, ty tam můžu nechat? A co Maxilarii porphyrostele, Encyklii livida, Miltonii morelianu,Psychopsis a Epidendrum ibaguense? Omlouvám se, ale tyhle jsem dneska ze strachu vystěhovala a stejně se nikam moc nevejdou. Miltonku mám na kmeni v Zz a v pohodě a Gongora je taky v ZZ. Teploty jdou někdy v noci při mrazech ještě níž než 15 stupňů.
_________________ http://kaacka3.rajce.idnes.cz/
|
ned 28. říj 2012 8:13:01 |
|
|
marťan
|
to ma-ja -B.longissimum(C.longissimum)mi právě nakvétá-trvale na "skále" v obyváku.Teploty den 22 a noc 19 (fotky budou brzy v sekci Bulbophylla) A B.breviscapum (B.lasiochilum) roste nad ním ,teploty jsou od zářivek ještě vyšší.Zatím nekvete,ale velmi dobře přirůstá,je výrazně teplomilné... Takhle je mám cca 4 měsíce. P.S...B.falcatum mám také,ale musím zjistit kde...
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
ned 28. říj 2012 8:26:38 |
|
|