Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 12:42:20

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Další
 Paphiopedilum venustum 
Autor Zpráva
Administrátor

Příspěvek Re: Paph. venustum
HAKI píše:
To-pavelheger
Chci ti něco ukázat a zeptat se tě jestli ti to taky dělá ..............
Oč jde.Hlavně o kořeny.
Stav věcí- 30.8.2011 je poslední přesazení .Podle fotky tady na foru(květen2011) jde porovnat růst.Myslím že není špatný. K mému překvapení pafíčko docela vyrostlo-je ve stejné mističce.Ale koukni co dělají některé kořeny.Jakoby se jim nechtělo do substrátu.
Kořeny které jsou v substrátu rostou dobře.Posílám foto kořenů -až teď mě napadlo -ty malý kořeny jdou asi z nové růžice-to asi ještě ne? Zřejmě bych měla ten list utrhnout.Mám obavu abych tu novou růžici nezmasakrovala takže ještě počkám.Pafíčko chtělo i kvést ale nic z toho nebude -je to suchý.Jen jsem se chtěla zeptat jestli ty tvoje kořeny to taky dělají -nebo to dělá jen mě. :) :? Jasný je že záleží i na substrátu -ale zajímá mě to.

Haki, v zásadě musím říct, že to moje venustum se chová naprosto stejně jako to Tvoje. A to jak v tom, že se mu moc nechce kořenit novými kořeny do substrátu tak v tom, že zárodek květu zaschne (udělal mi to už dvakrát). Poprvé jsem zaschnutí přikládal přesazení čerstvě koupené rostliny. Když se stejná situace opakovala i po roce na nově narostlé růžici, už jsem začal být ve střehu. Na nic pořádného jsem ale nepřišel. Zaschnutí v mém případě bych asi zkusil svést na velice špatný kořenový systém. Proč se ale tomuto druhu moc nechce kořenit bohužel netuším.
Hezký den
Pavel

ned 26. srp 2012 20:04:55
Profil Zobrazit autorovy stránky

zárodek poupěte mi u venustum zaschnul také, ale přikládala jsem to nízké zálivce. To bylo někdy v dubnu, teď už mu pěkně roste nová růžice. Ale kořeny ven netlačí.

ned 26. srp 2012 20:32:41
Profil ICQ

OJÉÉÉ to bude asi potvora .(Tohle samé mě dělá i Paph.faireanum v. giganteum)přitom jsem četla že venustum roste a kvete v různých urovních světla.Myslela jsem že to bylo světlem.No nebo jinej substrát.Kdyby teda všechny kořeny co nepokračovaly v růstu rostly -to by byla paráda.Tak dík .

ned 26. srp 2012 20:47:26

Vracím se -mám ještě Paph.venustum album x sib ('#2' x 'Maybrook' AM/AOS) od CHING HUA ORCHIDS koupen v březnu2010. Roste řekla bych dobře?(nemám porovnání s jiným pěstitelem) a kořeny mu jdou do substrátu.Nevidím žádné krátké které nepokračují v růstu.Ale pafíčko je v nízké mističce-třeba to je náhoda.Je tam i přidaná kapradina .

Přílohy:
PAPH.VENUSTUM-CHING HUA ORCHIDS2010.jpg
PAPH.VENUSTUM-CHING HUA ORCHIDS2010.jpg [ 196.78 KiB | Zobrazeno 4339 krát ]
pon 27. srp 2012 16:47:17
Administrátor

Haki, i já bych řekl, že alba forma mi roste o něco málo líp, než klasická barevná forma. S tím kořeněním to ale u mě také není žádná sláva. Loni zakvetla, i když květ byl poněkud deformovaný, tak jsem ho ani nefotil. Teď už opět tuším nový květ :mrgreen:
Hezký den
Pavel

pon 27. srp 2012 20:58:15

pavelheger píše:
Teď už opět tuším nový květ :mrgreen:

AHA... no to to s tebe pěkně vylejzá :lol: mě taky něco vylejzá z růžice ale je to rozdvojený takže líííísteček.No květ by byl parádní.

pon 27. srp 2012 21:36:08

To petr turecky
Petře ted jsem ti koukala na tvoje stránky fakt uplně náhodně. Máš tam už pěkný poupátko Paphiopedilum venustum a to čumím teda ;) a přeju ti to.Je to asi to stejné které je i tady na fotu?Doufám, že občas koukneš i sem a dáš pak fotku až rozkvete.To pafíčko se mě strašně líbí.

úte 11. pro 2012 20:33:34

pavelheger píše:
Teď už opět tuším nový květ :mrgreen:

Tak je to skoro rok ;) to že jsi tušil nový květ jsem ti přála . I když je tam ten zubící se smajlík zeptám se(protože tu asi?nikdo druhý není jako další majitel) jak to tenkrát dopadlo.Pošlu foto jak vypadá moje Paph. venustum dnes. No vyrostlo malinko zesílilo -vyrostla i kapradina , začalo kořenit a tlačí novou pidi růžici to co je ve staré růžici ještě raději nevím . Tak ta naděje tam je ...doufám ,že se to nějak nezvrtne.

Přílohy:
Poznámka: Paph. venustum
9.jpg
9.jpg [ 196.98 KiB | Zobrazeno 3876 krát ]
Poznámka: Paph. venustum
8.jpg
8.jpg [ 186.66 KiB | Zobrazeno 3876 krát ]
ned 11. srp 2013 12:57:49
Administrátor

Příspěvek Re: Paphiopedilum venustum
Haki, venustum to nakonec do květu nedotáhlo. Asi květ doplatil na nedostatečný kořenový systém. Momentálně roste nová růžice, ale s kořeny je to stále špatné.
Hezký den
Pavel

ned 18. srp 2013 21:02:36

Příspěvek Re: Paphiopedilum venustum
NJN nebude to jednoduché ale to nám nezabrání v plánování -jednou ta mrcha zakvete :D určitě :!:Mohu to říct klidně i nahlas je v zz a nemůže mě slyšet.

pon 19. srp 2013 7:48:36
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Další