Autor |
Zpráva |
Zdenka
|
Re: Rupikoly
Je nádherná. Na ně zatím nemám, ale je to krása.
|
pát 24. srp 2012 11:17:06 |
|
|
marťan
|
Díky všem za komenty... Já jich mám pár na zkoušku,přece jen mně trochu bliká červená kontrolka když vím,co potřebují.Ale jsou úchvatné,tak proč to nezkusit... Čas ukáže...
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
pát 24. srp 2012 13:13:49 |
|
|
radzak
|
Zdenka píše: Je nádherná. Na ně zatím nemám, ale je to krása. Pěstování není zase tak obtížné. Chtějí ale specifické podmínky - hodně světla, velké rozdíly teplot mezi dnem a nocí, méně zalévat a jiný substrát než se běžně u orchidejí používá (i když rostou dobře i v kůrovém substrátu).
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pát 24. srp 2012 13:14:57 |
|
|
Zdenka
|
Ty rozdíly v teplotách bych hlavně v zimě těžko zajišťovala. A zahubit ji jen proto, že je krásná a prostě ji chci...Prozatím je budu jen obdivovat a zůstanu u toho, co jsem schopná udržet a pěstovat.
|
pát 24. srp 2012 15:30:21 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
marťane, krásná. Ale ony snad všechny rupikoly jsou nádherné. Naprosto mě uchvátily. Tahle má úžasnou barvu, o to hůř se mi fotila.
|
pát 24. srp 2012 19:11:13 |
|
|
radzak
|
Zdenka píše: Ty rozdíly v teplotách bych hlavně v zimě těžko zajišťovala. A zahubit ji jen proto, že je krásná a prostě ji chci...Prozatím je budu jen obdivovat a zůstanu u toho, co jsem schopná udržet a pěstovat. Toto by se mělo vytesat zlatým písmem! Každý pěstitel by měl zvážit svoje schopnosti a podmínky a podle toho si pořizovat i nové rostliny. Když vidím nějakou těžko pěstovatelnou orchidej v rukou začátečníka, tak je mi jí předem líto. Zdenko, děkuju za Váš názor .
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
sob 25. srp 2012 14:32:55 |
|
|
marťan
|
Radku,to je asi poznámka na mou hlavu,viď... No- pořídil jsem si takové orchideje,kterým mohu zajistit vhodné podmínky i v prostorách našeho domu,byť jsem začátečník... Neodešla zatím žádná... P.S...a když už jsme u těch rupikol-než jsem si je objednal,sehnal jsem si knihu Skalní laelie od p. Šmajera a zjistil,co budou potřebovat...
|
sob 25. srp 2012 17:28:28 |
|
|
kajmii
Registrován: stř 06. led 2010 22:18:15 Příspěvky: 907 Bydliště: Praha Kolovraty
|
marťan píše: Radku,to je asi poznámka na mou hlavu,viď... No- pořídil jsem si takové orchideje,kterým mohu zajistit vhodné podmínky i v prostorách našeho domu,byť jsem začátečník... Neodešla zatím žádná... P.S...a když už jsme u těch rupikol-než jsem si je objednal,sehnal jsem si knihu Skalní laelie od p. Šmajera a zjistil,co budou potřebovat... Marťane nebo na mě. Předloni jsem si pořídila hafo rupikol (to jsem bydlela ve velkým domě u rodičů), přivedla je na pokraj smrti a nakonec skončily u zkušenějších chudinky . Podmínky jsem si sice nastudovala, nicméně byt kam jsme se loni nastěhovali nebyl dle mých předpokladů. Snažím se už kupovat rostliny do mých podmínek, ale občas se pěkně seknu
|
sob 25. srp 2012 19:06:39 |
|
|
marťan
|
Kajmi,podobně dopadla maminka s některými rupikolami (je pravda,že i v knize pana Šmajera je několik nesrovnalostí ohledně substrátu a hnojení). Vždycky se dívám spíše na to,jak to vypadá v oblasti,kde jednotlivé druhy žijí- a podle toho jedu... P.S...a jak mám zjistit,jestli mi kytka poroste,když to nezkusím... Myslím,že i ti zkušení jich pár v životě odrovnali,viď Radku...
|
sob 25. srp 2012 19:12:40 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
marťan píše: P.S...a jak mám zjistit,jestli mi kytka poroste,když to nezkusím... Myslím,že i ti zkušení jich pár v životě odrovnali,viď Radku... Já myslím když si člověk nepořídí uplně ale uplně něco odlišného tak může pozkoušet.Já si třeba nepořídím teplomilný pafíčko do zz. To odrovnání to je jasný ale ne každý s tím jde na světlo boží .To nakonec je každýho věc.
|
sob 25. srp 2012 19:36:51 |
|
|