Autor |
Zpráva |
kaacka3
|
Re: Zimní zahrada
ono tam zrovna pražilo sluníčko, fakt je to lepší fotit večer a s bleskem
_________________ http://kaacka3.rajce.idnes.cz/
|
stř 07. bře 2012 9:48:34 |
|
|
virens
Moderátor
Registrován: stř 30. črc 2008 13:04:11 Příspěvky: 1228 Bydliště: Brno
|
Jedna z pomocí jak zabezpečit skleník před výpadkem el. proudu je plynový přímotop. Plyn jde vždycky . (tedy pokud není nějaká velká havárka na plynu. ) Ovšem chce to přívod plynu do skleníku a kamna na plyn. Někdy i s odtahem . Další je baterka od auta a měnič 12/240 V ale pozor musí to být dobrý měnič specielně na čerpadla . Řada měničů nedokáže čerpadlo uvést do chodu a nebo ventilátor na turbu.
|
stř 07. bře 2012 9:49:26 |
|
|
virens
Moderátor
Registrován: stř 30. črc 2008 13:04:11 Příspěvky: 1228 Bydliště: Brno
|
kaccka3, není nutné večer, i proti světlu lze blesknout na vyjasnění stínů které vrhá světlo od okna.
|
stř 07. bře 2012 10:06:17 |
|
|
kaacka3
|
dobře příště se polepším
_________________ http://kaacka3.rajce.idnes.cz/
|
stř 07. bře 2012 10:22:16 |
|
|
Míra
|
marťan píše: to HAKI...poradit se dokážou ženský a ušetří si tím spoustu času a zbytečných cest slepýma uličkama... Některým chlapům to nedovolí jejich ješitnost (můj případ ).Naštěstí se to s přibývajícím věkem zlepšuje... Líbí se mi,že to máte - ty i Pavel - udělaný čistě,stylově,žádný pletivo z králíkárny a na něm montovaný orchideje z Bornea... Dobrá inspirace... Také nemám rád sbírky rozvěšené na pletivu. Příšerně to působí a není tam k hnutí. Nelze se pořádně podívat na jednotlivé kusy nebo si prohlédnout kvetoucí věci. Připadá mi to jako vetešnictví. To budu mít raději méně rostlin ale pohodlně se k nim dostanu a lépe to vypadá. I část s kmeny vypadá přirozeněji.
|
stř 07. bře 2012 10:54:49 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
radzak píše: Pro tenhle případ mám připravenou propan-butanovou bombu. DĚKUJU za nápady všem.Nejvíc se mě líbí tato možnost od radzaka. Je nejjednodušší a možná že ji ani nikdy nepoužiju-doufám jen se zeptám jestli je potřebný odtach nebo stačí přívod vzduchu z jiné místnosti .
|
stř 07. bře 2012 11:33:28 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Míra píše: Také nemám rád sbírky rozvěšené na pletivu. Je pravda když je nahečmáno moc rostlin v malém prostoru (měla jsem možnost vidět )taky se mě to moc nezdá. Nemohu se z kytkama tzv.pomazlit(to je výrok jednoho pěstitele-dobrej je ) a přijde mě že ztrácím kontakt.A to by mě přišlo líto.Tak každej to vidí jinak
|
stř 07. bře 2012 11:39:42 |
|
|
radzak
|
HAKI píše: radzak píše: Pro tenhle případ mám připravenou propan-butanovou bombu. DĚKUJU za nápady všem.Nejvíc se mě líbí tato možnost od radzaka. Je nejjednodušší a možná že ji ani nikdy nepoužiju-doufám jen se zeptám jestli je potřebný odtach nebo stačí přívod vzduchu z jiné místnosti . Pokud je to na omezenou dobu, tak není třeba žádný přívod ani odtah. Je to opravdu jednoduché a nejlevnější řešení. Obyčejný hořák mě stál pár stovek + 10kg bomba. Do vašeho skleníčku by určitě stačil kempingový vařič. Taky jsem ho používal.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
stř 07. bře 2012 15:33:06 |
|
|
Míra
|
Nějak nevím ale dříve se psalo, že rostliny se moc nesnášejí s plynem. Nemám s tím skušenost ale docela se mi líbí ta kamna na propanbutan, která nepotřebují komín a přední strana slouží jako katalyzátor. Člověk přemýšlí všelijak ale je to všechno prd platné, pokud to rupne zrovna, když je v práci. Já mám propojené dva systémy vytápění a proto mně nemůže zaskočit ani výpadek proudu jen to, jak dlouho by to trvalo, protože pak se musí topit klasicky v ústřeďáku a alespoň jednou za den přiložit.
|
stř 07. bře 2012 15:44:15 |
|
|
radzak
|
Míra píše: Nějak nevím ale dříve se psalo, že rostliny se moc nesnášejí s plynem. Nemám s tím skušenost ale docela se mi líbí ta kamna na propanbutan, která nepotřebují komín a přední strana slouží jako katalyzátor. Člověk přemýšlí všelijak ale je to všechno prd platné, pokud to rupne zrovna, když je v práci. Já mám propojené dva systémy vytápění a proto mně nemůže zaskočit ani výpadek proudu jen to, jak dlouho by to trvalo, protože pak se musí topit klasicky v ústřeďáku a alespoň jednou za den přiložit. Těch pár hodin topení plynem kytkám neublíží (naopak přihnojuju CO2 ). Když je porucha na kotli, tak sepne přímotop. Pokud vypadne proud musím zapálit propan. Tady automatika nefunguje. Před pár lety mi vypadlo topení při -23st. bez zajištění. Ve skleníku byla 0 a kytky to také přežily. Pokud to netrvá dlouho, aby promrzly tkáně, tak se jim nic nestane. Odnesly to akorát květy a poupata.Tyhle extrémy lépe snášejí pafiopedila, než pahlíznaté orchideje nacucané vodou, které mrazy roztrhají. Takhle přežily výpadek u známého v -6 stupních.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
stř 07. bře 2012 23:14:04 |
|
|