Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 28. lis 2024 12:39:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 458 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 46  Další
 Vitrína 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Vitrína
nějaký refloktor by nebyl?Ta bílá deska tak moc reflexní a co tak odvětrání toho světelného panelu.Sám vitrinku nemám,nemám ani místo ani finance ,ale
hodně se mi líbí provedením i zařízením táto "vitrínka" http://www.orchidkarma.com/how-i-grow-m ... d-orchids/

http://drroman.rajce.idnes.cz/

úte 31. led 2012 10:20:26
Profil Zobrazit autorovy stránky

Já jsem si vitrínu a pozadí nechala dělat f.Teraechis a nad zářivkami mám oddělávací kryt vitríny ze zrcadla(reflektor) , který je asi 1cm od okraje vitríny k odvětrávání ven, zářivky a předřadník jsou v úchytkách napevno umístěných na krycím sklu terária tak, že to sklo je 10cm od kraje vitríny odřízlé (je tam síťka směrem do vitr. a volný otvor směrem ke zdi) na síťce mám umístěné 4 větráky tak,aby pomáhaly odsávat vzduch od světel směrem do vitríny(vytápění) a částečně se zářivky chladí tím 1 cm otvorem. Mám tam 4 kompaktní zářivky po 36 W a každá 2900lm na výšku vitríny 100cm a teplota teď v zimě nejvíc co jsem měla 27°C. K ochlazení přispívá i mlžení a rosení. Voda z rosícího ani z mlhovacího přístroje se ke světlům a elektrice vůbec nedostává, protože je to celé kryté sklem jak jsem popsala výše.
Taky si myslím i když nejsem odborník, že pokud jste investoval nemalou částku do tolika zářivek, tak , že by se reflektor vyplatil ať z toho světla vyzískáte maximum. Odvětrávání kvůli zahoření si myslím, že taky není k zahození

úte 31. led 2012 12:47:50

Dobrý reflektor je prospěšný. Je to ale otázka kvality. Vysoce leštěný chrom je samozřejmě nejlepší. Tam je odrazivost vysoká. U kdejakých nepříliš leštěných běžných plechů je to ale horší. Někdy jasně bílá barva odráží víc, než špatný reflektor!!!
Někdy jsem také použil jen bílá plastová korýtka. Tohle posuzování je horší. Bílá světlo plně rozptyluje, leštěný kov usměrňuje, vede do větší vzdálenosti. Asi podstatné je celkové množství odrazeného světla. Přesně se to hůř zjišťuje. Zkoušel jsem to měřit luxmetrem. Dá se něco zjistit. Ty rozdíly mohou být značné, oko klame. U výbojek je dost nesmysl používat bílý reflektor. Tam je světlo směřováno do větší vzdálenosti, bílá by je rozptýlila u výbojky.
U zářivek nelze počítat s větším dosahem, tam jsou obě varianty přijatelnější.

úte 31. led 2012 19:23:46

Mel jsem nachystanej nejakej lepsi silnejsi a lesklejsi alobal na polepeni, ale zjistil jsem ze to leskly bily lamino odrazi svetlo dobre. Nevim jak je to presne z fyzikalniho hlediska.
Teoreticky cerna odrazi nejmin svetla a bila nejvic. Zrcadlo je stribrny tak by na tom melo byt hur nez bila. Ale to je asi blbost :mrgreen:
Bohuzel nemuzu najit starej fotografickej merak tak to nezmerim.

Co se tyce odvetravani mam to oteviraci na klavirpantu takze jsou tam spary,a vevnitr vetracek, pracuju na vylepseni. Lamino ma celkem slusnou teplotni odolnost takze nejaky naznaky paleni jsem nevidel.

Roseni... vzhledem k pravidlum fora musim mluvit slusne... @#$%^&*
Skvele rosici zarizeni superrain, do te doby nez sem zacal celkem aktivne stelovat trysky...
Asi byly trosku zterely vekem ale polovinu sem ukroutil (netocil sem s nima porad dokola ale jen doprava a doleva)
Ted rosim 5l zahradnickou postrikovaci konvi stylem:
1.Odsroubuju akuvrtackou 6 vrutu v celnich kolejnicich.
2.Sundam kolejnice s plexi.
3.Rosim a rosim.
4.Nandam kolejnice s plexi.
5.Zasroubuju akuvrtackou 6 vrutu.
6. s vyrazem Mr. Beana cumim jak ty kapky krasne stekaji :lol:

Jelikoz jsem mel kdysi jen malicky sklenicky, spis terarka do kterejch sem stavel kvetinace je to prvni velkej pokus a holt chybama se clovek uci. (jezirko uz vyteklo loni, do dneska posloucham neco o flekach na skrini)

p.s. jo tak Karma je dobra, ma krasny videa ale to technicke zazemi co ma je obcas trosku mimo moznosti.
p.s.s. omlouvam se ze pisu bez hacku a carek ale holt 25 let IT profesionalni deformace.

stř 01. úno 2012 17:57:03
Administrátor

Nevím jestli jsem něco nepřehlídl, ale fotky té vitríny už tu byly? ;)
Díky Hezký den
Pavel

stř 01. úno 2012 20:10:11

No já vitrínu mám jen rok a taky pořád něco zkouším a vychytávám. ..Taky nemám měření světel jen jsem nějak předpokládala z dřívějšího pěstování na parapetu a svícení s reflektorem z leštěného hliníku, že by se to mělo chovat obdobně, ale stejně nemám jinou možnost tak to tak zůstane.
Asi jste taky dobrý ranař ( to myslím v dobrém) mě sice nevyteklo jezírko :D , ale co už jsem v té vitríně zkoušela by taky vydalo na knihu ;) Popis rosení je úžasný ;)
Rosící zařízení to samé jako vy mám asi 2 měsíce a moc s tím nekroutím, tak doufám, že neukroutím :P . Tím , že tam mám odvětrávání nahoře i dole a 4 větráky mám trochu problém držet vlhkost, tak tam mám hlídače Humidity control napojený na mlhovač a momentálně řeším vychytávání času stříkání tak ,abych manžovi nepřepustila akvárko do své vitríny :lol:
Větráky jedou hodně často, aby byl zajištěný pohyb vzduchu.
Nezbývá než si držet palce, však to jednou vychytáme. :mrgreen:

pavelheger - a kterou :D

stř 01. úno 2012 20:30:35
Administrátor

pafka píše:
pavelheger - a kterou :D

No původně jsem měl na mysli jen patejlovu, ale když se tak hlásíš o slovo, tak i tu Tvoji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hezký den
Pavel

stř 01. úno 2012 21:04:27

Když mě tak přemlouváš :lol: tak možná jo, ale teď holky (kytky) pařej tak až zítra, snad. :mrgreen:

stř 01. úno 2012 21:10:57

Ono to s tou odrazivostí tak nějak bude. Měřil jsem klasické zrcadlo, výsledek nebyl moc dobrý. Pravda, bylo starší, nevalné. Nedá se ale posuzovat podle toho, jestli reflektor (zrcadlo ) odráží ucelený odraz , nebo ne. Kvalitní, čisté reflektory z auta dopadly nejlépe. Tam je odrazivost velmi vysoká, byla lepší než u bílé. Co jsem zkoušel alobal, tak tam byla odrazivost dost špatná.

Jednu věc mohu doporučit určitě . To jsou trubice s reflektorem. Vyrábí se sice jen s běžným spektrem. Efektivita speciálních trubic je přínosná stejně spíš v kombinaci s běžnými, tak se tyto mohou hodit všude. Ůčinnost jejich reflektoru je velmi vysoká. Cena je pravda trochu vyšší, proti speciálkám pro kytky, ale rozhodně příznivější.

čtv 02. úno 2012 10:51:21

Tak dávám slíbené. špatně se fotí kvůli velikosti i osvícení, musím to na foťáku hodně tlumit. Ještě není hotová, to bude ještě na dlouho. Tato verze je už asi pátá, ale už to nemíním zásadně překopávat. Tak asi tak...............

Přílohy:
023.JPG
023.JPG [ 187.26 KiB | Zobrazeno 5147 krát ]
čtv 02. úno 2012 13:47:39
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 458 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 46  Další