Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 25. lis 2024 22:20:14

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1000 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 100  Další
 FOTKY PODLE NÁLADY 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: FOTKY PODLE NÁLADY
Já jsem taky zvědavá. Není to trefený :lol: Taky bych pitvala

stř 02. lis 2011 19:44:02
Moderátor

Poznáš to podle toho, že tě to nebude bolet. :lol: :lol: :lol: :lol:

Stavba je to krásná a pokud je roj velký, tak jsou ta hnízda někdy velmi impozantní. Jednou jsme shazovali hnízdo o velikosti basketbalového míče, ale určitě nebylo jedno z největších.
Jo, mrknul jsem na strýčka googla a musím říct, že to nejspíš bylo jedno z menších hnízd. :lol: :lol: :lol:

stř 02. lis 2011 19:44:33
Profil Zobrazit autorovy stránky

Přiznám se ,že jsem o životě vos ještě nic moc nenašla.Měly by přezimovat jen larvy ostatní zemřou.Ale kde přezimují? V zemi možná jinde ?V mém hnízdě nebylo nic celý rok ani jedna vosa .Ještě posílám foto jak vypadaly dělnice-pár jich zůstalo v báni.Jestli najdete nějaký podrobnější popis tak budu ráda-já jsem našla vždy jen takové povrchové informace.

Přílohy:
V1.jpg
V1.jpg [ 199.55 KiB | Zobrazeno 2603 krát ]
stř 02. lis 2011 22:47:10

HAKI píše:
Přiznám se ,že jsem o životě vos ještě nic moc nenašla.Měly by přezimovat jen larvy ostatní zemřou.Ale kde přezimují? V zemi možná jinde ?V mém hnízdě nebylo nic celý rok ani jedna vosa .Ještě posílám foto jak vypadaly dělnice-pár jich zůstalo v báni.Jestli najdete nějaký podrobnější popis tak budu ráda-já jsem našla vždy jen takové povrchové informace.

Haki v tomhle čísle zahrádkáře je krásný článek o včelách a vosách, pokud tě to zajímá, kup si ho, mě to čtení bavilo a rozhodně bylo poučné ;)

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/

stř 02. lis 2011 23:01:37

No vidíš to bych si pro poučení mohla pořídit.

stř 02. lis 2011 23:12:43

Haki, larvy určitě nepřezimují. V našich podmínkách u vos a třeba čmeláků přezimuje jen mladá oplozená samička - budoucí "královna". Na jaře si najde místo, kde postaví hnízdo (viz obrovští, pomalu létající čmeláci brzo na jaře). Na začátku rozvoje se královna stará o všechno - klade, zahřívá plod, shání potravu, krmí larvy. Protože to nezvládá moc dobře, jsou první vylíhlé dělnice malé (malí časně letní čmeláci), ale přeberou "venkovní" práce a královna přestane létat ven a jen se stará o plod, a ani to moc ne. Větší počet dělnic = lepší výživa larev = větší dělnice ve vrcholném létě. Na vrcholu síly se pak objeví pohlavní jedinci, trubci a mladé samičky; ti vyletí ke svatebnímu letu a zpravidla se už nevracejí. Jejich rodné hnízdo pomalu slábne, stará královna umírá, dělnice taky. Na podzim už zbydou jen ty mladé oplozené královny a kruh se uzavírá. Takhle je to u čmeláků a myslím, že vosy se lišit nebudou.
T.

čtv 03. lis 2011 20:45:25

Tommy děkuju takhle nějak jsem to taky dnes četla ale kde ta královna přezimuje -měla jsem trochu obavu ,že přitom vymotávání na mě vletí. :lol:No hlavně že nepřezimuje v tom hnízdě to je jasný.

čtv 03. lis 2011 21:15:15
Moderátor

Nejspíš v zemi, právě jako ty čmeláci.

čtv 03. lis 2011 21:38:17

tommy píše:
Haki, larvy určitě nepřezimují. V našich podmínkách u vos a třeba čmeláků přezimuje jen mladá oplozená samička - budoucí "královna". Na jaře si najde místo, kde postaví hnízdo (viz obrovští, pomalu létající čmeláci brzo na jaře). Na začátku rozvoje se královna stará o všechno - klade, zahřívá plod, shání potravu, krmí larvy. Protože to nezvládá moc dobře, jsou první vylíhlé dělnice malé (malí časně letní čmeláci), ale přeberou "venkovní" práce a královna přestane létat ven a jen se stará o plod, a ani to moc ne. Větší počet dělnic = lepší výživa larev = větší dělnice ve vrcholném létě. Na vrcholu síly se pak objeví pohlavní jedinci, trubci a mladé samičky; ti vyletí ke svatebnímu letu a zpravidla se už nevracejí. Jejich rodné hnízdo pomalu slábne, stará královna umírá, dělnice taky. Na podzim už zbydou jen ty mladé oplozené královny a kruh se uzavírá. Takhle je to u čmeláků a myslím, že vosy se lišit nebudou.
T.

:shock: :) Pěkně jsi nám to napsal...děkuji za poučení... člověk si to hnedle představí... Vážně díííky. :D

pát 04. lis 2011 11:15:55

To je fakt když má Tommy čas a něco napíše je to vždy poučný a je ještě vidět že ty čmeláky má prostudovaný jo dobrý :)

pát 04. lis 2011 11:55:15
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1000 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 100  Další