Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 27. lis 2024 17:34:15

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
 Bílí broučkové 
Autor Zpráva

Příspěvek Bílí broučkové
Dobrý den pěstitelé,
zatím jsem nikdy nepotřebovala s orchidejkami pomoct, jelikož prospívaly dobře, ale teď se na Vás obracím s prosbou o pomoc, jelikož máte určitě s pěstováním orchidejí více zkušeností než já. :oops:
Mám orchidejky rodu Phalaenopsis a po asi půl roce od koupě jsem všechny přesadila, jenže problém je v tom, že zřejmě v nové kůře byli škůdci, kteří se mi usídlili v květináčcích. Jsou to takoví bílí malinkatí broučkové, kteří když je kůra suchá, tak jsou zalezlí a jakmile květináčky ponořím do vody, tak začnou jak šílení běhat po kůře...je jich zatím pár,ale čím dřív se s nimi začne něco dělat, tím dříve se jich zbavím....Je nějaký prostředek, kterým je můžu zničit,aniž bych poničila orchideje? Jedna broučky zřejmě nemá,ale pro jistotu bych ji také potřebovala ošetřit,kdyby náhodou....všechny jsou blízkou u sebe a je pravděpodobnost,že se broučci přenesou na všechny. Orchidejky zatím skvěle prospívají, žádné poškození broučky nepozoruji...děkuji všem za radu ;)

ned 23. říj 2011 10:43:07

Příspěvek Re: Bílí broučkové
Asi to bude Chvostoskok, bývá v hodně mokrém substrátu, při malém výskytu neškodí, při přemnožení mohou začít okusovat kořínky, ochrana je snížit vlhkost substrátu tzn. buď snížit množství nebo frekvenci zálivky. Chemicky se myslím nehubí, ale možná má někdo lepší info a ještě se ozve.

ned 23. říj 2011 13:38:08
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 2 ]