MR - dejte jim nažrat, bestiím
Autor |
Zpráva |
apolenka
Registrován: ned 24. říj 2010 11:00:13 Příspěvky: 485 Bydliště: Česká Lípa
|
Re: MR - Co to ta moje bestie ulovila?
Šarik píše: :D Jasně... nechceme nikoho tímto vláknem nabádat k umělému krmení masožravek!!! vůbec mne nenapadlo, že to tak může vpadat.. To pardon... Takže nekrmit! Já sama to taky nedělám, popravdě se ani moc nestarám, jestli něco chytily... ale pokud se mi naskytne takový pěkný snímeček... neodolám a vyfotím.. A k tomu by toto vlákno mělo sloužit, ne? - Taky by se mohl změnit tedy název " Co to ta moje bestie ulovila?" ( I když, pokud je masožravka venku a loví sama na vlastní pěst - je povětšinou plná hmyzu a tak to má být i v přírodě, ne? Nejsem takový šílenec a barbar, abych kvůli estetické vizáži zacpávala sarraceniím láčky vatou atd. Jak to někteří praktikují. A taky zkuste zabránit venkovní mucholapce aby tolik nejedla... ) Takže pravidlo "NEKRMIT" platí především pro nadšence, který má jednu mucholapku na okně a přespříliš se jí věnuje. Cože se dělá????? Jak vatou ucpávat - vycpávat jako bobra????? Mě ten černej zadek s nohama připadal jako "broučkovej" . Karlos - já přísahám na svůj chlupatej pupek, že je vážně nekrmím, to si mucholapka ulovila sama (asi jako náhradu za tu vysvobozenou můru ). Ale je zřejmě fakt co píšeš, mamča má mucholapku, která celý léto byla na zahradě, takže žrádlo pomalu v každý pasti. A teď jí vypadá velmi nezdravě až nemocně
|
pát 21. říj 2011 21:36:27 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Re: MR - dejte jim nažrat, bestiím
Můžu to srovnávat, věřte mi. Nejde ani o kremní, klidně to mohou být mouchy zachycené ve sleníku, ale každopádně v přírodě se nezdaj mucholapky tak vychytané. Pamatuju na svých asi 18 let, kdy jsem rostliny dal ven a prakticky za dva dny se uzavřely všechny pasti. Tak to ale v přírodě nefunguje. Většina uzavřených pastí = zelený růst, velké pasti, ale bez červeného vybarvení..............
|
sob 22. říj 2011 2:59:18 |
|
|
Šarik
|
Karlos píše: Můžu to srovnávat, věřte mi. Nejde ani o kremní, klidně to mohou být mouchy zachycené ve sleníku, ale každopádně v přírodě se nezdaj mucholapky tak vychytané. Pamatuju na svých asi 18 let, kdy jsem rostliny dal ven a prakticky za dva dny se uzavřely všechny pasti. Tak to ale v přírodě nefunguje. Většina uzavřených pastí = zelený růst, velké pasti, ale bez červeného vybarvení.............. Nezlobte se, ale jak to tedy funguje odle vašeho názoru v přírodě?
|
sob 22. říj 2011 18:38:12 |
|
|
apolenka
Registrován: ned 24. říj 2010 11:00:13 Příspěvky: 485 Bydliště: Česká Lípa
|
Karlos píše: Můžu to srovnávat, věřte mi. Nejde ani o kremní, klidně to mohou být mouchy zachycené ve sleníku, ale každopádně v přírodě se nezdaj mucholapky tak vychytané. Pamatuju na svých asi 18 let, kdy jsem rostliny dal ven a prakticky za dva dny se uzavřely všechny pasti. Tak to ale v přírodě nefunguje. Většina uzavřených pastí = zelený růst, velké pasti, ale bez červeného vybarvení.............. Já bych ještě doplnila dotaz Šarika - jak tedy mají vlastně vypadat na první pohled zdravé vitální mucholapky? Já jsem nabyla přesvědčení (ani nevím kde), že by měly být vybarvené a s velkýma pastma, ale teď jsem zmatená jak lesní včela . Jediný co mě ještě napadá je poznatek, že ty pasti zavřou i při nějaký manipulaci (jednou jsem jí přemisťovala a past jí pošimral list z vedlejší rostliny a bylo "zavřeno" na tři dny) takže v přírodě to může být klidně i následek větru a okolních trav nebo jí čidla pošimrá nějaký smetí.
|
sob 22. říj 2011 19:18:57 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Např. pan Studnička ve své knížce zmiňuje, že název mucholapka není v souladu s nalezenou kořistí na lokalitách, tedy asi tam těch much do pastí moc nenaletí, protože kytky jsou schované ve vegetaci. Kořistí je hlavně lezoucí hmyz a protože mucholapek je většinou na lokalitách hodně, nezbude toho hmyzu na jednotlivé rostliny asi mnoho. Je fakt že nevím jak to v té přírodě funguje, protože jsem tam nebyl, navíc fotografie z lokalit jsou pořizovány většinou v zimě či na jaře, kdy jsou růžice přízemní a pasti pěkně vybarvené a v tomto období hmyz asi není tolik aktivní, naproti tomu v létě může naopak docházet k častému uzavírání pastí.... kdo ví. Osobně jsem ale vypozoroval, že mouchy jsou u nás na valašsku nejčastější kořist a to dokonce i ve skleníku, kde je jich celkem hodně a díky špatnému větrání se z něj stává jakási past na hmyz. Nechci se v tom rejpat, řeším tady už fakt prkotiny a o to hůř že vědomě. Ve finále to může být pěstitelům fuk jak jejich rostliny vypadají, listy se stejně obměňují a rostlina vypadá v průběhu roku různě. Chtěl jsem jen upozornit na reakci z překrmení.... a zbytečnost přikrmování. Apolenka: http://www.flytrapcare.com/phpBB3/north ... t8409.html
|
sob 22. říj 2011 19:22:48 |
|
|
Šarik
|
Ok. - Tak jsme se shodli, že rostliny vědomě nepřikrmovat . ! Sláva.. Jak je to ve skleníku nevím, (nemám) Já pěstuji mucholapky volně venku a musím říci, že nejčastější kořistí jsou pestřenky a sekáči (to pak z pastička koukají jen dlouhatánské nohy - jako fousy) v jídle je nijak neomezuji popravdě spíše se absolutně nestarám...nemají posklapované všechny pasti nikdy...a myslím, že v dobré kondici jsou. Ty fotky jsou pěkné..ale fotograf v přírodě také přece vyhlíží k focení jen ty nejkrásnější a výstavní kusy... ...krokodýl je super - drsňák...
|
sob 22. říj 2011 20:50:40 |
|
|
hanafaranova
Registrován: ned 06. úno 2011 18:22:12 Příspěvky: 154 Bydliště: Ostrava
|
Nakrmené nebo nenakrmené - jsou prostě úžasné. Hana
|
ned 23. říj 2011 7:02:12 |
|
|
Věra
|
Šarik píše: Ok. - Tak jsme se shodli, že rostliny vědomě nepřikrmovat . ! Sláva.. Jak je to ve skleníku nevím, (nemám) Já pěstuji mucholapky volně venku a musím říci, že nejčastější kořistí jsou pestřenky a sekáči (to pak z pastička koukají jen dlouhatánské nohy - jako fousy) v jídle je nijak neomezuji popravdě spíše se absolutně nestarám...nemají posklapované všechny pasti nikdy...a myslím, že v dobré kondici jsou. Ty fotky jsou pěkné..ale fotograf v přírodě také přece vyhlíží k focení jen ty nejkrásnější a výstavní kusy... ...krokodýl je super - drsňák... Zeptám se blbě: to i v zimě je máte venku? Zatím mám tedy jednu k mým Pinquicolám, je ve skleníku,ale tam je skoro jako venku,jen v noci jsou chráněné před mrazem.....díky za odpověď Věra
|
ned 23. říj 2011 14:47:54 |
|
|
Šarik
|
Věra píše: Zeptám se blbě: to i v zimě je máte venku? Zatím mám tedy jednu k mým Pinquicolám, je ve skleníku,ale tam je skoro jako venku,jen v noci jsou chráněné před mrazem.....díky za odpověď Věra Ne, v zimě je zimuju v nevytápěné kotelně tepl. 5 - 15°C. Snižuju zálivku na pouze jemně vlhký substrát. Ve skleníku, který nezmrzne je to bezva - já tu možnost nemám. Také je spousta lidí , kteří mají zahradní rašeliniště nechává normálně přes zimu v něm....Mucholapka na zimu zatahuje...listy odejdou a na jaře zase vyraší..
|
ned 23. říj 2011 23:19:39 |
|
|
olaw
Moderátor
|
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
pon 24. říj 2011 18:20:12 |
|