Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 10. kvě 2025 7:20:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
 Taky jste nakazili rodinu svym orchidejkovanim? 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Taky jste nakazili rodinu svym orchidejkovanim?
Věra píše:
Tak já se přiznám,že nikoli. Moje dcera v Německu,ta vůbec na kytky není....a snacha ta by byla ,ale v paneláku na to nemá podmínky, tak jí dávám vždy nakvetlé Phaly a odkvetlé mi zase vrací.Škoda,že pro to není pochopení, mám sice velký skleník, kde by orchideje mohly být( jsou tam Colegyne,Dendrobia a začala jsem s Odontoglosy....ale potřebovalo by to v létě chladit a i když mám vedle studnu ,tak nevím jak to udělat nebo vůbec to zchladit větrákem(to si myslím,že je jen víření vzduchu a ne chlazení).......Vůbes nejlepší je když se s nimi moc nehýbá....Věra

S tou studnou je to výborný náoad, někteří pěstitelé to tak dělají. Ventilátor táhne studený vzduch od hladiny vody ve studni do skleníku, a pokud se podaří udržet listy rostlin chladné, nemusí se stínit. Tím se dosáhne excelentních výsledků např. u Cattleya nebo u Paphiopedilum philippinense.

ned 03. črc 2011 6:42:00
Profil Zobrazit autorovy stránky

Paphio, to je taky asi poslední co mě z techniky napadlo,no uvidím co na to manžel,čím to vrtat to si nehodlám troufnout ani napsat,radši se rýpu v zemi.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ned 03. črc 2011 12:17:10
Profil Zobrazit autorovy stránky

Taky to mám jako variantu chlazení verandy. Uvidíme, ještě ani nestojí. :)

ned 03. črc 2011 20:50:07
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5