Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 13:39:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
 Acineta beyrodtiana 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Acineta beyrodtiana
A sakra to je špatný .Kolik tak máš nejnižší teplotu . O červené hnilobě slyším prvně.Něco si o tom přečtu.

sob 28. kvě 2011 21:50:00
Profil Zobrazit autorovy stránky

Chvílema klesá k 10°C. Většinou je tepleji. Nějak mimořádně choulostivé nejsou, ale s poklesem je dobré omezovat zálivku. O rosení pak vůbec neuvažovat. Víš, co udělá rosení v chladu na listech Stanhopejí. Tady je to o to horší. To pak, po napadení pahlíz, jde rychle do háje.

sob 28. kvě 2011 21:59:37

Tak to jo 10°C mám jen u skla - kvůli některým paph. Jinak tak 13-14°C .Já nerosím vůbec mám vlhkosti dosti. Jo ta zálivka-rozumím tuto zimu jsem se krotila v zálivce.Z 5 Stanhopejí mám 1 flekatou.No kdovíjak to bude příště ;)

sob 28. kvě 2011 22:09:44

Přesně. Hleď, ať nemáš žádné fleky na Stanhopejích, pak snad nebudou problémy na Acinetách. Opačně by to bylo horší, jsou choulostivější. Také pokud poklesem teploty omezují růst Stanhopeje, tak Acinety už nerostou a začíná to pro ně být rizikové. A mám ještě A. densu malou krátce, proto jsem na ni zapoměl.
Já obecně jsem také k těmto rostlinám tak přistupoval- příbuzné Stanhopejím. Ale třeba ty Paphinie jsou ještě choulostivější, Cirhaea roste velmi dobře, ale poklesem teplot se zastaví, pak je to zlé- je asi dost teplejší. Embree nemám, to máš Ty. Coryanthesy z Ecuagenery mi chcípli, teď mám malý od Luckeho, ten vypadá, že půjde velmi pěkně, tak kdoví. Těch rodů od indijánů jsem měl víc, něco ještě mám. Občas to nejde, nemusí to být přirozenými požadavky, ale stavem koupené rostliny. Gongory jsou stejně nejsnadnější. Ty valí bezva.

pon 30. kvě 2011 15:16:00

No jo kytičky, ale děkuju za zkušenosti. Embree je taky spíš teplejší.Tu jsem si koupila na zkoušku že ji dám nad ustřední topení v zimě .Rozumím je to boj trochu.Ještě se tě zeptám máš tu Acinetu i v rašeliníku nebo jen v kůře.

pon 30. kvě 2011 21:23:33

Trochu se přidám do víru dění. Ony rostliny si postupně mohou přivyknout na rozdíly ale musí to být pomalu a ne zase tak markantní. Paphinii mám v teplém skleníku a Stanhopey v tempeře. Tam je teď vše 24 hodin otevřeno, takže noc je teplota jako venku od +12 do +15°C. Například Coryanthes mají mít údajně teplotu okolo 25-28°C. Noc mám 17-18°C a krásně raší a rostou nové výhony. Nesmějí ale vyschnout a zálivka by se měla pohybovat okolo PH 3. Prozatím mi to vychází. Uvidíme,co bude dál ale i Stanhopey si nestěžují a například kolegovi ještě za posledních 6 let co je dovezl vůbec nekvetou a ty samé, které od něho mám kvetou u mně naprosto pravidelně.

úte 31. kvě 2011 6:21:11

Míra píše:
Trochu se přidám do víru dění.

No konečně .Já se zastavím u kyselého pH3. Jak mám křížení Coryhopea je vedena jako temperovaná i když bude třeba taky teplejší-čert ví . Zatím tedy nevykazuje moc známky růstu. Ale pH by se jí dalo asi taky o něco snížit.

úte 31. kvě 2011 7:20:39

Tak tohle netuším. Křížení Coryanthes x Stanhopea může být zajímavé ale zda potřebuje po jednom z rodičů kyselé prostředí by chtělo zjistit u toho, kdo to dělal. Dnes není problém vznést mailem dotaz. Asi bych to udělal být Vámi.

úte 31. kvě 2011 9:07:29

Rozumím- kytka má takový zvláštní až srandovní květ .Tak proto ji vlastně mám.

úte 31. kvě 2011 9:34:06

Na zvláštnosti v květech jsme asi střelení oba stejně. A ještě něco. Tohle jsem našel k zalévání Coryhopey.
Použití déšť, destilovanou nebo reverzní osmózy vody pro dosažení nejlepších výsledků. Municipal or well water is acceptable as long as the PH is below 7.5 and the total dissolved solids are around 250 PPM or lower. Obecní nebo dobře voda je přijatelné, pokud je PH nižší než 7,5 a veškerých rozpuštěných látek se pohybují kolem 250 ppm nebo nižší. Water as the moss approaches dryness but does not become bone dry. Voda jako přístupy sucha mechu, ale nestane se vyschlo. In winter one can keep the potting mix slightly drier between watering, When the plant is in active growth or developing flower spikes be sure to keep the potting material (moss) more moist between watering. V zimě je možné ponechat zalévání mix poněkud sušší mezi zalévání, když je závod v aktivním růstu a rozvoje květu hroty se nenechejte zalévání materiálu (mech) více vlhký mezi zalévání.
Overwatering can cause several problems such as root rot and infectious bacteria/fungus in the potting medium. Overwatering může způsobit několik problémů, jako je kořenová hniloba a infekčních bakterií / plísní v zalévání médiu. One product we offer that can help these problems if caught at an early stage is Phyton 27 bactericide and fungicide. Jeden produkt nabízíme, které mohou pomoci tyto problémy, pokud byl uloven v raném stádiu je Phyton 27 baktericidní a fungicidní

úte 31. kvě 2011 11:28:48
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další