Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 6:53:20

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 Prosím o radu - malí černí a bílí broučci. 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Prosím o radu - malí černí a bílí broučci.
Ještě pokus o fotku z druhé strany.

Přílohy:
Cambria-suché listy 2.jpg
Cambria-suché listy 2.jpg [ 35.47 KiB | Zobrazeno 4261 krát ]
čtv 13. led 2011 11:52:19

Citace:
Já osobně to nedoporučuji. Myslím si totiž, že tyto kořeny nejsou nefunkční, jen tak "blbě" vypadají. Obvykle bývají poschlé a na povrchu popálené od solí, ale ještě stále funkční.

Tak jsem si to myslela dobře... ;)
Ale pro jistotu se ptám, občas to asi vypadá hloupě. Ale jak říkám, orchidejím se věnuji dva roky a velice ráda o nich mluvím s lidmi. Jako třeba včera s prodavačkou. Mimochodem bylo v Opavě dost obtížné sehnat všechny věci k přesazení, ale mám je... :)

Citace:
Obvykle se doporučuje destilka, která se bohužel musí kupovat. Pokud nemáte nějaký jiný zdroj - odvlhčovač, klimatizace, atp., tak se dá, dle mého názoru, vystačit si s vodou z kohoutku. Je ale nutné častěji přesazovat. Faleňáky kohoutkovou vodu zvládnou bez problémů. Není od věci půjčit si někde konduktometr a změřit vodivost vody z kohoutku. U ostatních rodů je to horší. Pokud si časem budete chtít pořídit i jiné rody, nezbyde Vám než o zdroji kvalitní vody popřemýšlet. Dnes se dá už pořídit i reverzní osmoza. Podrobnosti viz viewtopic.php?f=16&t=97

Právě jsem si opatřila kyblík sněhu... ale určitě zatím přejdu k destil. vodě. Nevím tedy, zda mám vůbec začít s proplachováním pod kohoutkem? Už před časem se mi zdálo, že je jsou kořeny plné soli...

PS: nejsem si jistá, jestli odpovídám ve vhodné tabulce...

čtv 13. led 2011 11:58:41

Tohle je ten stvol, který ne a ne vyrůst. Je divně pod listem, proto ho mám podepřený... :oops:

Přílohy:
Phal.-divný stvol.jpg
Phal.-divný stvol.jpg [ 48.75 KiB | Zobrazeno 4259 krát ]
čtv 13. led 2011 12:11:38

Ještě k té Cambrii - jak asi dlouho kvete? Vykvetla mi v polovině prosince a dnes již odkvétá. Je to v pořádku?
Děkuji :)

čtv 13. led 2011 13:25:34
Administrátor

Ono to z těch fotek stále není dostatečně zřejmé, ale mně ty stříbřité listy cambrie nejvíce připomínají poškození sviluškou. Postřik Fast M by proti ní měl zabrat také, ale chce to po týdnu ještě 2x zopakovat a i poté dále sledovat.
Proplachování pod kohoutkem (tedy pokud tím myslíte zasazené rostliny) bych nedoporučil. v případě zasolení substrátu je vždy mnohem vhodnější přesazení.
Jinak co se dotazů týká, tak je rozhodně mnohem vhodnější se ptát v příslušných tématech. Mnoho z problémů zde již bylo diskutováno.
Květní stvol rašící pod listem je naprosto běžná věc. Většinou stvol sice vyhne do boku, ale v případě, že jsou listy příliš blízko u sebe, může stvol růst v ose listů. To že se jeho růst zastavil, může být způsobeno kdejakou chybou v kultivačních podmínkách. Po jejich zlepšení se může znovu rozjet, ale také může časem zcela zaschnout. V tomto případě sice není vidět na substrált, ale jak už Vás tak znám, tak bych se nebál říct, že by potřeboval přesadit :mrgreen:
Hezký den
Pavel

čtv 13. led 2011 13:39:21
Profil Zobrazit autorovy stránky

Bohužel, vážně to lépe nevyfotím. Ale Cambrii postříkám...

Dnes přesazuji, snad všechno udělám dobře. Je to jiné než u ostatních rostlin, které mi prospívají velmi dobře :)

Ještě tu ale musím zjistit, zda mohu PŘESAZOVAT i právě KVETOUCÍ rostliny.

K vaší poznámce o sestřihnutí stvolů.
Mám to udělat i v tom případě, že se jedná o stvol, ze kterého vyrůstá několik malých výhonků s malými pupeny, které ne vždy rozkvetou? Někdy pouze uschnou...

Za dotazy ve špatných tématech se omlouvám, polepším se, mám jen málo času zkoumat mezi kojením :oops:
Děkuji za ochotu!!! :)

čtv 13. led 2011 16:48:25
Administrátor

Kytička píše:
K vaší poznámce o sestřihnutí stvolů.
Mám to udělat i v tom případě, že se jedná o stvol, ze kterého vyrůstá několik malých výhonků s malými pupeny, které ne vždy rozkvetou? Někdy pouze uschnou...

Doporučuji odstřihnout všechny květní stvoly cca 2cm od jejich báze. POkud nesou nějakou keiky, pak ji zasaďte zvlášť.
Hezký den
Pavel

čtv 13. led 2011 22:09:07
Profil Zobrazit autorovy stránky

Před pár dny jsem zjistila, že nějaké mrňavé potvory, co jsem už dřív objevila na draceně, se mi přestěhovaly na dendrobium. Nevíte, co by to mohlo být? Je to tak milimetr silné a 3 dlouhé. Předpokládám asi dospělci jsou černí a vajíčka a možná larvy bílé, viz foto. Případně co na ně použít. Zatím je likviduju manuálně, ale asi už to dál nepůjde a mudu muset zakročit chemicky.
Díky.

Přílohy:
P1060386u2.jpg
P1060386u2.jpg [ 56.92 KiB | Zobrazeno 4198 krát ]
úte 08. úno 2011 22:19:16

To bude třásněnka, měl by pomoci Mospilan. Taky jsem měla tu čest :?

úte 08. úno 2011 23:11:50

Marenka píše:
To bude třásněnka, měl by pomoci Mospilan. Taky jsem měla tu čest :?

Diky, to mam tedy radost. Tak jdu nakupovat. Jak budu strikat v panelaku tu dvoumetrovou dracenu, to by me vazne zajimalo:-(.

stř 09. úno 2011 8:35:50
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4