Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 10:34:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 pomozte prosím ...umirá... 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: pomozte prosím ...umirá...
Díky za radu.Ještě sehnat rašeliník.Poptávala jsem se v Táboře kde se prodávají zeminy a zatím nic.Ptala jsem se jestli v té speciální zemině pro orchideje je piniová kůra a kamarádka ze zahradnictví mi řekla,že si myslí,že je tam jenom borovicová,ale neví to jistě. :?

čtv 03. úno 2011 13:33:30
Administrátor

Pinie je druh borovice :mrgreen:
V zásadě stačí i kůra z našich borovic a rašeliník se dá vynechat.
Hezký den
Pavel

čtv 03. úno 2011 14:24:39
Profil Zobrazit autorovy stránky

radzak píše:
Pavle, já s tebou taky souhlasím. Na druhou stranu si ale myslím, že pro začátečníka jsou vhodnější rostliny v dobré kondici. Je zde totiž nebezpečí, že takový první pěstitelský neúspěch ho odradí a naše pěstitelská základna bude mít o jednoho člena méně. Přece jen první doma vykvetlá orchidej je tím nejlepším motivem.

To je jistě pravda. Problém ale je v tom, že spousta začátečníků si vybírá Phalaenopsis podle květů. Vůbec neví, že mnohem důležitější je zkontrolovat stav kořenů, listů, prohlédnout substrát, jestli se někde nerojí breberky...
Přiznám se, že jsem své první Phalaenopsisy kupovala taky podle květu. Měla jsem ale štěstí a domů jsem si donesla rostliny ve skvělé kondici. Teprve postupem času, studiem a sbíráním zkušeností jsem došla až tak daleko, že jsem i očichávala substrát, jestli neucítím náznak hniloby.

www.orchideje.freepage.cz

čtv 03. úno 2011 16:35:26

Pínie vím,že je taky borovice. :D.V Chorvatsku nádherně tyto stromy voněly. Myslím,že ta kámoška spíš měla na mysli ty naše domácí.Že to asi v těch kupovaných pytlíkách šidí.Ale spíš si myslím,že tomu moc nerozumí.Ale jestli můžu dojít do lesa na kůru a můžu ošidít o rašeliník.Tak to by bylo fajn.Mám utkvělou představu,že orchideje jsou cizí,tak musí mít něco extra odkud pochází .Ale asi to tak není.Dokonce mi jeden pán říkal,že je hnojí pivem. :P Ještě ,že je tady to forum a moc hodný lidičky.Díky moc.

čtv 03. úno 2011 16:48:46
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3