Autor |
Zpráva |
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
Re: Vitrína
pavelheger píše: Velice se mi líbí ta zadní stěna. To se dá někde koupit? Nebo vyrobit? Díky. Hezký den Pavel taky jsem studovala, jak a z čeho je zadní stěna. Ty kapsičky jsou super, vypadá to moc pěkně.
|
úte 11. led 2011 8:51:42 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
vypadá to naprosto přirozeně, což?
|
úte 11. led 2011 9:09:41 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
pavelheger píše: vypadá to naprosto přirozeně, což? no právě, moc se mi to líbí a navíc ty účelné kapsičky na miniatury, to bych si do své vitríny hned pořídila.
|
úte 11. led 2011 10:22:14 |
|
|
Šarik
|
Omlouvám se, že jste mne museli přešoupnout do správného tématu....budu se snažit... Pozadí jsem dělala normálně doma tak, že jsem nastříkala na polystyrenovou desku(tu pevnější růžovou) montážní pěnu. Kapsičky jsou některé jen tak vyřezané v té ztuhlé pěně...jiné hlavně ty větší spodní jsou zastříkané květináče.... Ztuhlou pěnu jsem doupravila pak nožem a prsty ....Pak kousek po kousku natírala černým silikonem a zasypávala všelijakým "bordýlkem" - rašelina, křemičitý písek, hrubší akvarijní kamínky...sem tam jsem přilepila kus pískovce...Jo a je tam vlastně i zastříkaná "hlava" vinné révy...
|
stř 12. led 2011 1:38:37 |
|
|
EvaJ
|
Šarik píše: :D Omlouvám se, že jste mne museli přešoupnout do správného tématu....budu se snažit... Pozadí jsem dělala normálně doma tak, že jsem nastříkala na polystyrenovou desku(tu pevnější růžovou) montážní pěnu. Kapsičky jsou některé jen tak vyřezané v té ztuhlé pěně...jiné hlavně ty větší spodní jsou zastříkané květináče.... Ztuhlou pěnu jsem doupravila pak nožem a prsty ....Pak kousek po kousku natírala černým silikonem a zasypávala všelijakým "bordýlkem" - rašelina, křemičitý písek, hrubší akvarijní kamínky...sem tam jsem přilepila kus pískovce...Jo a je tam vlastně i zastříkaná "hlava" vinné révy... teda klobouk dolů, vypadá to moc pěkně, šikovná a hlavně ten nápad oceňuji
|
stř 12. led 2011 9:15:54 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
Já bych se ještě rád zeptal na ten silikon. Je to takový ten silikon v tubě (sanitární atp.) nebo ještě něco jiného? Díky Pavel
|
stř 12. led 2011 9:24:01 |
|
|
Šarik
|
Děkuji Věro, ale nápad to není můj originální.... myslím že spousta lidí to takhle dělá... (znám jich více z masožravkářské komunity )A také na interetu se dá najít podobné postupy výroby pozadí terárií a pod... Jo a ten silikon: Sháněla jsem dlouho sanitární silikon v tubě , nebo také na akvária.... a jaksi jsem na něj dlouho nemohla natrefit... Protože jsem hlavně chtěla Černej... "....Jo, ten máme, .....aha....momentálně je vyprodanej....ale přijďte...." Tak jsem koupila tento a je dobrej....a ještě mi ho zbylo.... Kdyby někudy zatékalo....
|
stř 12. led 2011 10:27:27 |
|
|
pafka
Registrován: ned 11. říj 2009 16:13:48 Příspěvky: 741 Bydliště: Jeseník
|
Měla bych dotaz na osvětlení vitríny, konkrétně pokud půjde světlo( ze zářivek) vrchem vitríny přes sklo, jestli se změní nějak spektrum záření nebo jeho kvalita či jiné parametry, které by byly pro kytky nevhodné
|
stř 12. led 2011 12:39:28 |
|
|
Juras
Registrován: úte 14. říj 2008 10:31:11 Příspěvky: 98 Bydliště: Ostrava
|
pafka píše: Měla bych dotaz na osvětlení vitríny, konkrétně pokud půjde světlo( ze zářivek) vrchem vitríny přes sklo, jestli se změní nějak spektrum záření nebo jeho kvalita či jiné parametry, které by byly pro kytky nevhodné Jestli se změní spektrum světla to nevím, ale uřčitě se sníží intenzita osvětlení. Je tam třeba dát co nejtenčí sklo. Já mám velkou tabuli skla o síle 2 mm. Při této síle je třeba být hodně opatrný při čištění aby neprasklo. Jinak jsou k dispozici speciální skla, která se dávají do reflektorů s výbojkami. Bohužel se mi o něm nepodařilo sehnat relevantní informace. Tyto skla nesnižují intenzitu osvětlení vůbec.
_________________ www.jurasu.cz
|
stř 12. led 2011 21:17:07 |
|
|
kajmii
Registrován: stř 06. led 2010 22:18:15 Příspěvky: 907 Bydliště: Praha Kolovraty
|
Šarik píše: :D Omlouvám se, že jste mne museli přešoupnout do správného tématu....budu se snažit... Pozadí jsem dělala normálně doma tak, že jsem nastříkala na polystyrenovou desku(tu pevnější růžovou) montážní pěnu. Kapsičky jsou některé jen tak vyřezané v té ztuhlé pěně...jiné hlavně ty větší spodní jsou zastříkané květináče.... Ztuhlou pěnu jsem doupravila pak nožem a prsty ....Pak kousek po kousku natírala černým silikonem a zasypávala všelijakým "bordýlkem" - rašelina, křemičitý písek, hrubší akvarijní kamínky...sem tam jsem přilepila kus pískovce...Jo a je tam vlastně i zastříkaná "hlava" vinné révy... Doufám, že neva, že se opičim . Nastříkala jsem pěnu a chystám se natírat. Napadlo mě, ty kapsy jsou něčím vyplněný, nebo je tam prostě jen daná kytka a substrát? Myslím když se to zaleje, aby voda nenarušovala tu pěnu...jo a ten silikon, nerozežere nějak tu montážní pěnu?
|
stř 19. led 2011 13:40:48 |
|
|