Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 22. lis 2024 12:46:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 145 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další
 Cambria 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Cambria
Gabča.H píše:
Co s odkvetlou cambrií, když nevím, jaký je to druh? Dát jí do chladna - 14-16 stupňů nebo nechat v pokoji, kde je 22-24 stupňů. Na cedulce je napsána pokojová teplota, ale já měla i u cymbidia napsánou vysokou teplotu v zimě a ono jí nesnáší :evil:

Podle jednoho listu na pahlíze soudím, že rodičem bude nějaké Odontoglossum, nebo Cochlioda, nejspíš oba rody a těm by chladnější chvilka po odkvětu vadit neměla, ale u hybridů to přehánět nemusíš ;)

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/

čtv 30. pro 2010 9:32:18

Dala bych ji do chladnější místnosti ( klidně tam co máte popsané teploty) s mírnou zálivkou( ne máčením) tak 1x týdně i míň, tak ji nechat dva měsíce potom přesadit a dát do teplejší místnosti a normálně zalévat tak, aby nebyla přelitá, ale taky aby moc nevyschla, v této době by měla začít tvořit novou pahlízu, v létě ven a bude Vám kvést 2x ročně jako moje :D

čtv 30. pro 2010 9:46:25

Moc děkuji, dám jí do toho chladna, aby vykvetla. Jsem hrozně zvědavá jaká bude, je výprodeje, ale opravdu krásná, prakticky bez chyby. :)

Stejně Vás obdivuju, jak se v těch orchidejkách orientujete, závidím ;)

čtv 30. pro 2010 10:06:30
Profil Zobrazit autorovy stránky

Dobrý den, jsem tu nová a hledám informace pro pěstování mých orchidejí. Zjistila jsem, že mám doma zřejmě druh Cambria Colmanara Massai Red. Krásně mi dlouho kvetla, měla jsem ji u okna na parapetu, vypadá, že se jí daří dobře. Teď mi odkvetla a jak jsem tu vyčetla, mohla bych ji dát na chvíli do vedlejší chladnější místnosti a omezit zálivku. Ale teď potřebuju poradit - ona mi na boku vyhání novou hlízku. Mám ji tedy dát "spát", nebo ji nechat, jak je a dál normálně zalévat? A druhá věc - jak mám zastřihnout stvol?

stř 04. led 2012 16:33:22

Stříhat stvol klidně u spodu, znovu nepokvete.
Kultivace podle možností. Pokud raší výhon, má dostatek světla, může mít trochu tepleji. Rychleji tak poroste. Pokud nemá dostatek světla (v tuto dobu často) raději teplotu snížit. Rostlina se tolik nevysílí. Pokud máte na výběr umístění. ;)

stř 04. led 2012 22:48:07
Profil Zobrazit autorovy stránky

Aha, tak já stvol dnes zastřihla někde uprostřed, tak já ho časem ustřihnu úplně dole. No a jinak, co se týče teploty a světla - mám ji na okně, takže světla má dost a buď může být v místnost, kde mám asi tak okolo 23 °C přes den, a nebo ji mohu dát také na okno do chladnější místnosti, tam je asi tak kolem 20-ti °C. Já tu právě četla, že dát je na nějakou dobu do chladnějšího pokoje prospívá kvetení, ale nevím, když teďka vyhání novou hlízku. Ty hlízy se pak dají od sebe časem oddělit?

čtv 05. led 2012 16:19:53

Časem určitě ano, ale nespěchejte. Staré pahlízy jsou zásobárna pro nové

čtv 05. led 2012 17:58:27

Dala bych jí do té chladnější místnosti (20st. není zase tak chladno)....není moc světla a je po odkvětu. Spíš bych volila parapet podle toho, aby na ni nesálalo topení...ty 3st.už nejsou takový rozdíl....(spíše, kde je vlhčeji a světleji).

čtv 05. led 2012 23:47:45

Dobře, nechám ji v té chladnější místnosti na okne, tam na ni topení vubec nesálá, protože je vypnuté :-) Jinak předtím byla nad topením, které šlo, ale dala jsem ji na kraj, tam už to topné těleso nebylo, no trochu tepla na ni jít mohlo, ale nevypadá, že by jí to nějak vadilo. Stejně mi přijde, že někdo, i kdyby se přetrhnul, tak mu kytky nepůjdou, a taková maminka mého přítele, ta je má x let v jednom květináči, kořeny lezou až ven, zalévá je vlažnou vodou z vodovodu a já úplně úžasné phalenopsisy :-) Takže děkuji všem za rady, kyby časem vykvetla, tak dám třeba fotečku.

pát 06. led 2012 13:55:10

Dobry den, vopred sa ospravedlnujem ak to pisem do zlej sekcie, ale som zufaly a potrebujem pomoc (pripadne poprosim to presunut kam to patri). Pestujem orchideu cambriu. Po asi 10 dnoch dovolenky som prisiel domov, a orchidea bola cela vyschnuta. Tak som ju zalial. Az pozdejsie som si vsimol, ze vlastne po nej daco lezie. Tak som to dal vsetko hubkou na umyvanie riadu dole (boli to zrejme vosky). Na dalsi den som kupil nieco proti skodcom, som ju postriekal a aj roztok pre zalievku som pouzil. Ale problem je to ze dalej schne. Listy zltnu a odpadavaju (a tam kde boli kvietky / puky tak tiez schne). Ako ju mozem zachranit? :( velmi prosim o radu. Skodcovia su zrejme vyhnani, no neviem co s nou spravili. Vopred VELMI dakujem.

http://imageshack.us/g/269/imag0203ul.jpg/

ned 22. dub 2012 19:38:24
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 145 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další