Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 0:27:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 130 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Další
 Paphiopedilum velkokvětá zelenolistá 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Paphiopedilum velkokvětá zelenolistá
To co máš na té adrese ne. Takové jsem v obchoďácích nikdy neviděl.
Na té fotce- Paph.Ocean - takové podobné vidět jsou. Otázka je porovnání velikosti. To už asi od oka těžko.

stř 29. pro 2010 19:59:56
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Prošel jsem mockrát Hornbach a pod. Vždy nabízejí pečlivě probrané velkokvěté Paph. Nenajde se mezi nimi jediný kus který by snesl nějaké přísnější kritérium . Pokud si prohlédnete vyznamenané rostliny tak je to o tvaru , barvě. Velikost nehraje
až takovou roli. Ani délka stopky není rozhodující i když poslední dobou se jí přikládá větší důležitost. Hodnotící kritéria jsou sepsána ve výstavních propozicích jednotlivých států, převážně v AOS, RHS, JOS, DOG atd.

stř 29. pro 2010 20:27:47

Jo, také mi zpravidla připadají jako přebrané, možná vyřazené z křížení. Otázka je jestli je pro koho důležité, jestli je např. konkrétní flíček světlejší, nebo tmavší.
Myslel jsem , že jsou vidět takovéto typy hybridů. Detailní srovnání musí posoudit každý sám.

stř 29. pro 2010 21:42:47

Mila.J píše:
Na té fotce- Paph.Ocean - takové podobné vidět jsou.

Ten žlutý na fotu je Paph.Lippewunder(budu se přít -neuvidíš v obchodě myslím zdejším ) má takový kulatý květ. Opravdu je žluto-zelený. Paph .Ocean(posílám na na fotu jako první) jsem ještě neukazovala -pošlu ti 3 rostliny jako ukázku že všechny nejsou stejný.(poslední je bezejmenný je z obchodu) Připouštím že se to může někomu zdát. Ty co jsem si objednala v Anglii jsem taky nikde neviděla. Mají docela velkou bílou linku na hodním tepalu a jsou bez teček.Možná už to není linka ale znak? nevím jak to nazvat. A jeden tam má takový - klikyháky na horním tepalu -na toho jsem zvědavá.A jestli někdy vykvete ten oranžovej tak se zblázním .Některý jsou památeční mám k nim vztah.Samo že mám i něco od botaniky.A v ní budu i pokračovat .
ObrázekObrázekObrázekObrázek

stř 29. pro 2010 21:49:04

Jo Haki, já házím Lippewunder i Oceán do jednoho pytle. Pro mne jsou to běžné papuče. Podobné oboum jsem v Bauhausu viděl. Nekoupil jsem si žádný. Připadali mi až moc takové nevýrazné. Nějaký, alespoň trochu slušný by se mi hodil, ale nic víc. Pokud bazíruješ na detailech, no to Ti asi není pomoci. Budeš muset kupovat moc drahé kdoví od kud. :lol:

čtv 30. pro 2010 9:54:29

No děkuju za názory všem.Jsme v diskuzi a kdybych se obávala nějakých negativních názorů tak ty kytky nemůžu ani ukázat. Protože jsou takový a ne makový. ;)
Milo.J- V pohodě.Otočme to v žert kdoví odkud nekupuj , když budeš něco slušného chtít- můžeme se domluvit. Co by ses trmácel po Bauhausech.Ušetříš si čas a podpoříš začínajícího pěstitele .Ale bude to něco stát- a nebude to hned. :mrgreen:

čtv 30. pro 2010 11:51:04
Moderátor

Haki, já si počkám až budeš půlku té oranžové tady na fóru vnucovat za 200kč :mrgreen: Jsou to celkem obyčejné papuče z Bauhausu. Možná to s tebou vyměním za P.insigne.

čtv 30. pro 2010 12:50:07

Mě se líbí ten žlutý a u nás va bauhausech ani obi teda nic takovýho není....dokonce ani nic vzdáleně podobnýho. Máš hezkou sbírku....

čtv 30. pro 2010 13:09:47
Profil ICQ

Nadherne ;) velky kousky.Me tyhle velkokvete strevice tezce berou,ale jednak me zadrzi cena a taky to,ze mi doma tak za 3 tydny odkvete.Mam koupeny jeden odkvetly uz 2 rok nic nedela,ale kamardce vykvetl.Kdyby mi tak sli jako tobe Haki,to bych byla prestastna.A to kvetou ted nebo uz to je stara fotka? Staloby mi asi za to se za tebou nekdy zajet podivat od nas z Holic to neni daleko.Radzaku i ten Sophronitis je nadhernej-takova uzasna cervena,ta uplne sviti.

čtv 30. pro 2010 14:39:57

Virens, to já také a určitě bych nepohrdl ani tím žlutým. Jenom váhám , jestli mám na ně čekat v Bauhausu. No jednou tam snad přijít musí. nebo ne?
Haki, no bezva. Budu se těšit. Jistě časem něco domluvíme.

čtv 30. pro 2010 20:17:35
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 130 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Další