Autor |
Zpráva |
kajmii
Registrován: stř 06. led 2010 22:18:15 Příspěvky: 907 Bydliště: Praha Kolovraty
|
Re: Vitrína
Vodopád jsem u tebe nějak přehlídla... Pošleš mi fotku? Myslíš, že se do něj dá dát nějaká kytka?
|
pon 13. pro 2010 18:15:34 |
|
|
pafka
Registrován: ned 11. říj 2009 16:13:48 Příspěvky: 741 Bydliště: Jeseník
|
EvaJ píše: mám ve vitríně jak vodopád, tak mlhovač. Zkoušela jsem mlhovač i ve vodopádu, ale ten můj je nějaký silnější a z mlhy byla skoro pára . Je to všechno o zkoušení, já měla spíš problém s nízkou vlhkostí. Teď mám mlhovač v horní části vitríny a je to podstatně lepší. No k těm vodopádům jsou od té samé firmy i mlhovače, ostatní tam asi až tak moc nepasují, ještě jsem našla vysokotlaký rozprašovač vody pro terárka s čidlem, které hlídá vlhkost na 50% a podle toho se spouští, ale to si myslím, že šplíchat není dobré vzhledem k tomu , že ani doma nepostřikuji. Jinak si mi udělala radost, mě by se tam vodopád líbil
|
pon 13. pro 2010 18:48:51 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
kajmii píše: Vodopád jsem u tebe nějak přehlídla... Pošleš mi fotku? Myslíš, že se do něj dá dát nějaká kytka? něco se na něj určitě dá dát, je pěkně členitý. tady je mlhovač "v akci", bohužel vodopád moc vidět není, je vlevo dole http://www.youtube.com/user/EvaJ28?feat ... NFl4gSi9Gctak tady je i vodopád.
Přílohy:
100_7099.JPG [ 117.08 KiB | Zobrazeno 4894 krát ]
|
pon 13. pro 2010 18:57:00 |
|
|
Věra
|
Evo asi máš pravdu, zkusím ho dát výš a je tam i větráček a ten tu mlhu rozežene, jinak vlhkost mám tak 70-80% někdy i víc
|
úte 14. pro 2010 7:02:58 |
|
|
Kyra
Registrován: sob 24. říj 2009 19:13:12 Příspěvky: 848 Bydliště: Chrustenice okr. Beroun
|
pafka píše: No myslím , že Terra vyrábí vodopády s kapsou na mlhovače, já uvažovala i o čerpadle a hadičce a stékání po kmenu + samozřejmě nádrž, ale to by tu vlhkost zvedlo asi už dost, nevím třeba to někdo má a poradí U nás bude Ježíšek nadělovat obdobně, tak se byl ptát v teraristický speciálce a tam mu mlhovač do kapsy vodopádu nedoporučili. Jsou prý strašně poruchový, snadno se přehřejí. Asi bych volila mlhovač formou jako to má Eva.
|
stř 15. pro 2010 8:16:40 |
|
|
Gabča
Registrován: sob 20. úno 2010 1:33:23 Příspěvky: 746 Bydliště: Mělník
|
Dalo by se jako vitrína použít terárium? Pořídili jsme si krajtičky a terária vypadají jen s kusem větve tak nějak holá. Na druhou stranu brzy budu mít pár navázaných kytiček, které bych tam docela ráda umístila, mohly by pohled do terária oživit. Máte někdo zkušenost?
|
sob 18. pro 2010 20:59:30 |
|
|
tommy
|
Záleží, o jaký druh krajt jde a jak velké to terárko je. Jestli Python regius, tak bych to nedělal, krajty by ty kytky asi rychle zničily, nehledě na to, že by výběr kytek byl omezený vzhledem k nutnosti střídání suchého a vlhkého období. Jestli Morelia viridis, tak by se o tom dalo uvažovat, tyhle krajty jsou dost "statické" - ale i tady bych váhal. T.
|
sob 18. pro 2010 21:38:35 |
|
|
Gabča
Registrován: sob 20. úno 2010 1:33:23 Příspěvky: 746 Bydliště: Mělník
|
Jsou to regiusky. Jedna má terárko celkem velké, 100x40x50, tam bych nějaký hybridek, na kterém mi tolik nezáleží, asi zkusila.
|
sob 18. pro 2010 21:59:34 |
|
|
pafka
Registrován: ned 11. říj 2009 16:13:48 Příspěvky: 741 Bydliště: Jeseník
|
Osobně ještě zkušennost nemám, ale hodně jsem si v poslední době nastudovala a došla k závěru, že aby vše prospívalo tak jak má, tak se dají buď jen chovat zvířata nebo pěstovat kytky vzhledem k potřebám osvětlení, vlhkosti, střídání teploty, dokonce i větrání, jediné co by šlo podle mne pěstovat a chovat dohromady jsou orchideje a strašilky za předpokladu, že za barákem rostou ostružiny
|
sob 18. pro 2010 22:02:10 |
|
|
petr turecky
|
takhle vypadá moje "vitrína" http://4.bp.blogspot.com/_CNuyoaKEIuU/T ... tirina.jpgdávám to do uvzozovek, protože se jedná spíš o miniokenní skleníček.. rostliny ale zatím žijí docela dobře, vyhánějí nové kořeny, či květní stvoly.. Mám vedle sebe těžko spojitelné druhy. Nicméně větší vlhkost a docela slušná teplota (15-20°C) umožňuje těmto druhům docela dobře přežívat spolu. Dracula mi na okně nedokázala rozevřít květ, tak jsem ji dal do vitríny, kvůli vlhkosti. Samozřejmě, až začne svítit jarní slunce, bude muset pryč. Ostatní rostliny myslím slunce snesou. Okno je orientované na západ, takže zvláště v tomto podzimě - zimním období přílišné slunce celkem nehrozilo. Naopak - dracula vyhání další a další květní stvoly... Ostatní rostliny také ožily, všechny catleyovité kytky vyhání nové kořeny, oncidium novou pahlízu apod... Kdybych vyráběl další vitrínu, zmenšil bych větrací otvory. Vitrína vysychá příliš rychle. Na druhou stranu - až začne svítit více slunce - možná za ně budu rád... Jak budu regulovat teplotu ještě nevím. Buď vysunutím vrchního deklu nebo přemístěním celé vitríny...[img]Mám vedle sebe těžko spojitelné druhy. Nicméně větší vlhkost a docela slušná teplota (15-20°C) umožňuje těmto druhům docela dobře přežívat spolu. Dracula mi na okně nedokázala rozevřít květ, tak jsem ji dal do vitríny, kvůli vlhkosti. Samozřejmě, až začne svítit jarní slunce, bude muset pryč. Ostatní rostliny myslím slunce snesou. Okno je orientované na západ, takže zvláště v tomto podzimě - zimním období přílišné slunce celkem nehrozilo. Naopak - dracula vyhání další a další květní stvoly... Ostatní rostliny také ožily, všechny catleyovité kytky vyhání nové kořeny, oncidium novou pahlízu apod... Kdybych vyráběl další vitrínu, zmenšil bych asi větrací otvory (dole 2cm, nahoře 2cm). Vitrína vysychá příliš rychle. Na druhou stranu - až začne svítit více slunce - možná za ně budu rád... Jak budu regulovat teplotu ještě nevím. Buď vysunutím vrchního deklu nebo přemístěním celé vitríny...
|
čtv 23. pro 2010 13:18:52 |
|
|