Autor |
Zpráva |
drroman
Registrován: pon 03. srp 2009 16:18:51 Příspěvky: 1011 Bydliště: žádné nemám,ale přebývám v Brně
|
Re: Bude úroda ??
olaw píše: vedana píše: Vidím, že se tu najdou i vtipálci s dobrou představivostí, ale já ho vážně dolů házet nebudu, nemám zvyky nepřizpůsobivých menšin. Zatím si ho obra ještě necháme, už je přivázaný ke skříni, hrozil pád celé rostliny. Momentálně už prošly květy přes celý budoucí plod, trochu to i voní a teď začne asi postuipně zrát. Dnes bylo k obědu mango, že neuhodnete, co se stane s peckou? Vyklíčí a až bude mít rostlina 30 cm tak zhebne... Ach jo. tak mi zdechly 50cm avokáda,nemám už nervy na takové hraní
_________________ https://www.flickr.com/photos/66109315@N06/ http://drroman2.galerie.cz/4661207-orchideje http://drroman3.galerie.cz/ http://drroman.rajce.idnes.cz/
|
čtv 17. čer 2010 9:09:45 |
|
|
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
Myslím, že naprosto přesně vím, co s tím budeš provozovat, mě vždycky tyhle velké pecky nějak shnily, takže už to nepokouším Doufám, že sis ten ananas upevnila bytelně, je to opravdu rostlina hromadného ničení Mně stačilo, že jsem si kdysi málem vypíchla oko o vlastnoručně vypěstovanou datlovou palmu a nic nepomohly brejle. Takže držím palce, ať zdárně dozrajete
|
pát 18. čer 2010 23:57:15 |
|
|
vedana
Registrován: pon 09. lis 2009 18:19:53 Příspěvky: 70 Bydliště: Praha 4-Chodov
|
My jsme zatím zdárně odkvetli po celém plodu směrem zdola nahoru a rosteme. Přivázaný je k polici a take ještě přišroubovaná ke zdi, snad to bude stačit. Mango ale zatím nebude, chlupatá pecka měla takový podivný hnědý flíček, tak jsem to rozloupla a vnitřní jádro bylo vadné. Stejně odevšad slyším, že to není moc úspěšné, i když, tohle taky vypadalo, že z toho nebude nic...
|
ned 20. čer 2010 16:48:02 |
|
|
pavla
Registrován: čtv 29. dub 2010 21:07:05 Příspěvky: 375 Bydliště: okr. Uh. Hradiště
|
Jak to tak čtu, tak pěstujete kde co. Ananas mám taky a každý druhý rok je plod. Ale já ho dávám pravidelně na léto na balkon, na plné slunce a nechám ho tam, až je mu zima a má flekaté listy. A do měsíce kvete Letos ale neudělal žádnou boční růžici, nevím proč, tak si na další ananas počkám delší dobu. Listy vždycky dokola ostříhám, aby zabíral co nejmíň místa - no ale není to zas tak estetické... Kiwi někdo nepěstujete? Nevím, jak ho stříhat, potvoru, aby mělo víc plodů.
|
pát 15. říj 2010 19:38:55 |
|
|
vedana
|
Pavlo já mám na Vás otázku k tomu ananasu. Když mu takhle dost drasticky ostříháte listy aby tolik neopřekážel, jak velké plody se Vám na něm potom urodí? Kolik plod průměrně váží? Někde jsem četla, že v závislosti na velikosti rostliny dorůstá i plod. Ten můj v současné době právě dozrává a bude mít odhadem tak asi 1kg. Rostlina je ale strašně veliká, má bezmála 3m v průměru a mám ji svázanou směrem nahoru. Dceřinnou růžici vytvořila jen jednu.
|
sob 16. říj 2010 17:57:06 |
|
|
pavla
Registrován: čtv 29. dub 2010 21:07:05 Příspěvky: 375 Bydliště: okr. Uh. Hradiště
|
Bylo to pokaždé jiné - loni byl plod hodně malý (ale nevážila jsem ho) a ani žádnou dceřinou růžici neudělal. Zato předtím měl určitě přes 1 kg a asi 4 dceřinné růžice. Hodně záleží na tom, jaké je léto, kolik síly do květu nabere. Když mám ananas venku, tak dělá silnější a kratší listy. Chce hodně sluníčka. No a až ho potřebuju dát domů, tak ho ošmikám. Našla jsem jakousi fotku, tak můžete vidět, že je to docela "chudinka". Ale byly malé děti, takže bezpečnost především. Souhlasím, že velikost ananasu závisí na velikosti rostliny. Ale v okamžiku, kdy rostlina nasadí na květ, tak už mu to ostříhání snad nevadí.
Přílohy:
PICT1205.JPG [ 95.06 KiB | Zobrazeno 3124 krát ]
|
sob 16. říj 2010 20:05:45 |
|
|
vedana
|
To vypadá Pavlo sice ne moc hezky, ale plod je veliký. Já jsem včera sklidila asi podobnou veikost, měl 1.2OOg, ale rostlina měla v průměru své tři metry. Vyndala jsem plod, růžici a ze zbytku udělala úhledný balíček na vyhození. Jen pro představu se podívejte na velikost. Venku už jsme letos nebyli, neprolezli bychom dveřmi.
|
úte 19. říj 2010 21:00:04 |
|
|
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
To máš doma najednou místa že?
|
stř 20. říj 2010 19:51:17 |
|
|
pavla
|
A jak bylo svázané, když tam rostl plod ? Každopádně gratuluju. Je to teda pěkný obr, tak velké listy jsem nikdy neměla. Ale myslím, že to bylo pobytem na sluníčku, vždycky tam rostly kratší a širší listy.
|
pát 22. říj 2010 19:11:17 |
|
|
vedana
|
V zadní části květináče byla kovová tyč a k ní byly svázané listy po obvodu asi tak do V, aby měl plod místo. Celé to bylo přivázané z jedné strany k nábytku a z druhé ke klice od okna. provázek, aby držel byl na několika místech přichycený k listům kolíčky. Hrůza, co? Nic jiného se ale dělat nedalo, protože se v posledním roce vyklonil, převážil a spadnul - naštěstí se po cestě zapíchnul do papírové stojací lampy a zůstal tam viset. Pak už bylo tohle jediné řešení. Plod byl ale výborný, sladký a měl úplně tenoučké slupky. No a místo už nemám, na jeho místě trůní Cymbídium, venku už ráno mrzne. Foto snad napoví, jak to vypadalo, šíleně narostla i ta vrcholová růžice. Po zasazení to zas bude obr, já už to vidím. Jen ho nesmím nechat vyvrátit v květináči s tím pak nejde vůbec manipulovat.
|
sob 23. říj 2010 21:23:07 |
|
|