Autor |
Zpráva |
Jesna
|
Nekvetou a nekvetou
Dobry den, prave jsem se zaregistrovala...myslela sjem si, z vypestovat orchidej je lehky, moje prvni, ta obrazku me o tom presvedcovala, bohuzel jsem byla pres 6mesicu mimo cr a mamka jinechala umrit...bylo mi to moc lito, byla nadherna a porad kvetla, aniz bych s ni cokoliv delala... Ted mam 5 novych, snazim se jak muzu a nic, proste nekvetou, dala jsem je na lepsi misto, nez mela ta predtim, nic. Zalivam jednou tydne destovou vodou a nic... Uz nevim co s nima, pritom koreny rostou pomalicku novy, listku taky stale pribejva (nejstarsi ale zloutnou) a ocka mam nality...ale to je tak vsechno...zajimalo by me, co delam spatne... Chladnou svetlou mistnost ted samozrejme nemam, leda sklep, ale tam je tma... Poradite mi?
|
ned 01. srp 2010 13:17:19 |
|
|
Věra
|
Re: Nekvetou a nekvetou
Jesna píše: Dobry den, prave jsem se zaregistrovala...myslela sjem si, z vypestovat orchidej je lehky, moje prvni, ta obrazku me o tom presvedcovala, bohuzel jsem byla pres 6mesicu mimo cr a mamka jinechala umrit...bylo mi to moc lito, byla nadherna a porad kvetla, aniz bych s ni cokoliv delala... Ted mam 5 novych, snazim se jak muzu a nic, proste nekvetou, dala jsem je na lepsi misto, nez mela ta predtim, nic. Zalivam jednou tydne destovou vodou a nic... Uz nevim co s nima, pritom koreny rostou pomalicku novy, listku taky stale pribejva (nejstarsi ale zloutnou) a ocka mam nality...ale to je tak vsechno...zajimalo by me, co delam spatne... Chladnou svetlou mistnost ted samozrejme nemam, leda sklep, ale tam je tma... Poradite mi? Nenapsala jste základní věc, co máte za orchideje.....pokud Phalaenopsis tak nač tmavý sklep a chladno? Ale čím větší teplo, musí se zvýšit vzdušná vlhkost, zapnout třeba zvhčovač a pod. Když byla ta vedra pravidelně jsem rosila i záclonu....
|
ned 01. srp 2010 13:47:09 |
|
|
Jesna
|
Mam 3 velky phalae, jednu mini a ted novou dendro-phalae. Vsechny mam u SV okna v pokoji, kde stale vetram. Jednou tydne norim na 30min do vody, kazdy den rosim,a ted jsem pridala hnojivo v tycince. Jak jsem rekla, staram se o ne mnohem vic, nez o tu puvodni a nic.
|
ned 01. srp 2010 14:07:42 |
|
|
Věra
|
Jesna píše: :) Mam 3 velky phalae, jednu mini a ted novou dendro-phalae. Vsechny mam u SV okna v pokoji, kde stale vetram. Jednou tydne norim na 30min do vody, kazdy den rosim,a ted jsem pridala hnojivo v tycince. Jak jsem rekla, staram se o ne mnohem vic, nez o tu puvodni a nic. Právě staráte se až moc , za celou dobu jsem orchideje nerosila,ale zvýšila vzdušnou vlhkost a namáčím podle počasí a podle stavu jak rostlina pije....
|
ned 01. srp 2010 16:36:21 |
|
|
lm26
Registrován: stř 14. led 2009 1:28:54 Příspěvky: 309 Bydliště: Ústí nad Labem
|
hnojivo v tyčince vyndat spálíte kořeny, phalům stačí hnojivá dávka 2x do měsíce v mini dávce. Já dávám 0,5ml Wuxasulu na 1litr vody.
|
ned 01. srp 2010 20:55:55 |
|
|
drroman
Registrován: pon 03. srp 2009 16:18:51 Příspěvky: 1011 Bydliště: žádné nemám,ale přebývám v Brně
|
phaly ,ty ze superhypermarketů budou kvést i bez hnojiva
_________________ https://www.flickr.com/photos/66109315@N06/ http://drroman2.galerie.cz/4661207-orchideje http://drroman3.galerie.cz/ http://drroman.rajce.idnes.cz/
|
ned 01. srp 2010 21:24:15 |
|
|
Jesna
|
Dekuji za radu, a ja si myslela, ze to bude lepsi hnojivo nez ORCHIDEA (od Agro) a ORCHIDEEN (od SUBSTRAL). Jsou tyto pripravky vhodne, nebo si mam koupit Vami zminovany vyrobek?
|
úte 03. srp 2010 9:42:34 |
|
|
hanka2
|
Taky hnojím Wuxalem super,kytky jsou spokojené.Ještě je dobrý i Vegaflor,ten používám taky.Jestli máte zvolit jiné,těžko na to odpovědět,zkuste pozorovat kytky,jak se jim daří.Taky bych určitě,nedala hnoj.tyčinky,ty jsou akorát dobré na muškáty ibišky a takové ty pokojovky.
|
úte 03. srp 2010 22:06:23 |
|
|
Jesna
|
Ten Vuxal ale neni primo na orchideje, jak tak koukam po internetu...a ja si prave koupila primo na ne vsechny pripravky, i ty zminovane tycinky... Tak ja to vyzkousim a uvidime
|
úte 03. srp 2010 23:08:09 |
|
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Tnojivé tyčinky, kuličky,aj. jsou přece jen pro orchideje rizikové. Wuxal je velmi dobré naše hnojivo, pro orchideje bezproblémů. Ale super, další druhy ne..
|
stř 04. srp 2010 21:28:56 |
|
|