Květní stvoly
Květní stvoly
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je i nějaký jiný druh orchidejí než phalaenopsis, u kterého se neustřihává květní stvol po odkvětu?
Předem děkuji za odpovědi.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Květní stvoly
Tolumnie a někde tady zpiňované Psychopsisy a určitě se najdou i další.
Neustrihava?
Ja myslela, ze jo, aspon pod tretim ockem.....
Jesno, tím se myslelo, že některé kytky ze spících oček vyrazí nový květní stvol a jiné ne (ty se můžou ustřihnout úplně). Já u phalů stříhám jen odkvetlou část, takže mi pak vyrážejí z nejhořejšího očka.
- Danicka
- Kontaktovat uživatele:
Ja nechavam falikum odkvetle stvoly cele
-vubec nestriham za ocky.Jak psala tady kolegyne tak jenom pokud zacinaji odshora schnout tak je fiknu nad ockem.Pokud uschnou uplne,tak odstranim a pokud jsou cele zelene,tak necham.Letos mi na 4 falech z ocek vyrostly vyhony.Na jedom i z 4 ocek-je to skoda je fiknout,kdyz je tu ta moznost.Ale pokud uz stvol nekolikrate kvetl a je vysileny a osklivy,tak riznu,aby si rostlina odpocala.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Dokud je stvol zelený, nesříhal bych ho. Někdy se dočkáme překvapení, o jakém se ani v literatuře nedočtete. Tak například C. elongata mi na odkvetlém stvolu udělala odnože.
Dendinka píše:Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je i nějaký jiný druh orchidejí než phalaenopsis, u kterého se neustřihává květní stvol po odkvětu?
Určitě ještě třeba Psychopsis
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Dyž stvol Psychopsisu uříznete v polovině s květem, většinou ještě obrazí. Nedělejte to ale, květy ve váze vydrží jen dva dny.
Dobrý den
chtěl bych se zeptat jak je možná že vždycky když se někde koupím orchidej tak má vyrostlé třeba 2-3 stvoly které kvetou a po jejich odkvetení mi už vždy potom vyroste jen jeden stvol?
nevíte čím to je nebo jak je to možné? děkuju za každou odpověď
chtěl bych se zeptat jak je možná že vždycky když se někde koupím orchidej tak má vyrostlé třeba 2-3 stvoly které kvetou a po jejich odkvetení mi už vždy potom vyroste jen jeden stvol?
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
SErgei píše:Dobrý den
Já bych řekla, že přehnojením z marketu. Taky pokud kvete brzo znovu, bude třeba vyčerpaná? Časem ti taky pokvete víc stvolů najednou.