Autor |
Zpráva |
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
Re: moje mala botanicka....
no jak myslíš, ale o snadné přenositelnosti virů hlavně savými škůdci jistě dobře víš. Každopádně, je to tvoje rozhodnutí Pavel
|
stř 26. kvě 2010 13:17:38 |
|
|
Pavla5
Registrován: sob 20. čer 2009 9:09:29 Příspěvky: 95 Bydliště: Okres Praha-východ
|
No přiznám se, že moje žíhané tulipány jsou také patrně virózní a také to neřeším, zatím se to drží stále stejného typu tulipánů a na jiné to nejde, tak uvidím, líbí se mi Tím se neodvažuji tvrdit, že by se to nemělo dávat pryč ze zahrady, odborníci mají pravdu, ovšem laická veřejnost to ve vší spokojenosti neví Přidávám jeden obrázek tulipánu, který se mi nevědomky patrně zadařil díky viróze, neb to zatím nikdy nikdo neviděl a hlavně kde se vzal, tu se v koutku zahrady vzal. A i kdyby byl třeba radioaktivní, tak ho nedám..
|
stř 26. kvě 2010 14:27:50 |
|
|
Veronika
Registrován: pát 18. pro 2009 20:08:30 Příspěvky: 246 Bydliště: Praha
|
Pavla5 píše: No přiznám se, že moje žíhané tulipány jsou také patrně virózní a také to neřeším, zatím se to drží stále stejného typu tulipánů a na jiné to nejde, tak uvidím, líbí se mi Tím se neodvažuji tvrdit, že by se to nemělo dávat pryč ze zahrady, odborníci mají pravdu, ovšem laická veřejnost to ve vší spokojenosti neví Přidávám jeden obrázek tulipánu, který se mi nevědomky patrně zadařil díky viróze, neb to zatím nikdy nikdo neviděl a hlavně kde se vzal, tu se v koutku zahrady vzal. A i kdyby byl třeba radioaktivní, tak ho nedám.. Nedivím se, taky bych ho nedala. A souhlasím s tím, že spousta laiků o virózách kvítí nemá ani tušení. Moje mamka má určitě taky nějakou tu virózu, ale přijet s tím, že má na tulipánech virózu a musí kytku zlikvidovat, tak mně asi vydědí.
|
stř 26. kvě 2010 20:45:36 |
|
|
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
Miro, zajímavé tulipány, ty tmavé vedou. Jo a ještě ty trsy chryzantém. Tak jen, aby se ty virosy nepřenesly hmyzákama na orchišky.
|
stř 26. kvě 2010 21:25:42 |
|
|
miro
Registrován: čtv 14. kvě 2009 23:16:33 Příspěvky: 1378 Bydliště: okres Turnov
|
dekuju Katka píše: Miro, zajímavé tulipány, ty tmavé vedou. Jo a ještě ty trsy chryzantém. Tak jen, aby se ty virosy nepřenesly hmyzákama na orchišky.
_________________ Pekny den. http://luludi.rajce.idnes.cz/
|
sob 29. kvě 2010 23:08:16 |
|
|
kajmii
Registrován: stř 06. led 2010 22:18:15 Příspěvky: 907 Bydliště: Praha Kolovraty
|
Já už to s tou virozou absolutně nechápu. Takhle barevné tulipánky jsou vidět snad v každém zahradnictví a prodávají se tak schválně. Prodává se spousta žíhaných rostlinek. To jsou všechny nemocné? Schválně? Začínám tu virozu vidět snad na všem co potkám ....Jsem z toho trochu jelen z těch viroz/neviroz.... Miro všechny jsou moc pěkné, gratuluju. krásná sbírka. pavelheger píše: Miro, hezká sbírka. Musím však podotknout, že se domnívám, že rostliny se žíhanými květy (viz např. na obr. P5070332) jsou s největší pravděpodobností virózní Pavel
|
ned 30. kvě 2010 0:51:47 |
|
|
nina
Registrován: stř 25. bře 2009 11:18:28 Příspěvky: 698 Bydliště: Česká Lípa, Žizníkov
|
Tak jsem to též skoukla, je to krása. Taky vrazím na zahradu kde co, v létě je to pak jako kvetoucí prales. Móóóc práce. Už to redukuju.
|
pon 31. kvě 2010 16:33:56 |
|
|
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
Tak trošku oživíme tohle vlákýnko - něco z aktuálních květů: C. (walkeriana ‘coerulea’ x C. schilleriana ‘coerulea’) x C. walkeriana x Lc. Dincoruna ‘coerulea’ U téhle catlejky mě pobavilo, že genetika si stejně jede po svém - když smícháte spoustu modrých kytek, vyjde vám růžová ale moc hezky voní. A Doritis pulcherrima
|
úte 20. črc 2010 18:39:33 |
|
|
olaw
Moderátor
|
Nádhera Katko, ta Doritis je pelorická? Bílou jsem ještě neviděl
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
úte 20. črc 2010 18:44:32 |
|
|
orchidejky
Registrován: pát 02. dub 2010 15:53:20 Příspěvky: 2757 Bydliště: Kutná Hora
|
Nádhera, ta katlejka je špičková a doritis nemá chybu
_________________ Hezký den s orchidejemi
http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/
|
úte 20. črc 2010 18:53:13 |
|
|