Miltonie
Miltonie
Zatím jsem nenašla téma o miltoniích. Moc se mi líběj, jsou křehce krásný. Nedaří se mi.Už jsem si koupila alespoň pět kousků, jednu jsem dostala a z nich mi zůstaly dvě. Ostaní zahynuly. Nedaly se zachránit. A teď, máte je někdo? Jak na ně. Vždycky, když je vidím v obchodě, mám cukání a pak si to rozmyslím, abych je zase nezničila. Jinak se mi všem daří, jen ty miltonie..... Ň.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Miltonie
viz viewtopic.php?f=57&t=26
Pavel
Pavel
Nino stalo se mi přesně to co vám a říkala jsem už nikdy.Jenže zase jsem neodolala, už je nenamáčím jen je denně rosím na kůru,takže jsou stále mírně vlhké. Stojí na okně kde mírně táhne neni plastové,teď už je i pootevřené.Zatím nemám ani krabaté listy mají přirustky,tak uvidím co bude dál.Tak takhle je teď pěstuji.
Podle chytré knihy to prý jsou Miltoniopsy, chladnomilné.
Podle chytré knihy to prý jsou Miltoniopsy, chladnomilné.
Dany, děkuji za radu. Moje miltonije jsou na zdi na žepříčku, sluníčko naně nesvítí, ale a ni na ně nejde chladno. S tím rosením to taky provádím, jen je i zalívám. Tak se pokusím o změnu. Když jsou moc suché, tak mi jich je líto. No, krabaté listy částečně mají. A taky moc nepřirůstají. No, uvidíme. Ň
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Dany, myslím, že jdete na to dobře - ony opravu chtějí "vychytat" tu rovnováhu mezi závlahou, světlem, nižší teplotou a často opomíjeným přísunem vzduchu. Vytvrvejte a uvidíte, že se zadaří.
Nino, Miltoniopsis by neměl zcela vysychat, měl by být stále vlhký, ale ne přemokřený. A také se mi zdá, že má málo světla (dobré je sevrní okno) nebo stačí na parapetu dát ho do ruhé a řady a následně podle Vašeho popisu má k tomu moc teplo. Takže blíž ke světlu, trochu míň tepla a zřejmě zvýšit zálivku - ne množství, ale četnost. Je to hodně o zkoušení. Tak Vám přeji hodně trpělivosti a bohaté kvetení. Pro kontrolu závlahy se osvědčila zapíchnutá špejle. každý den zkonrolujete, zda je vlkhká.
Nino, Miltoniopsis by neměl zcela vysychat, měl by být stále vlhký, ale ne přemokřený. A také se mi zdá, že má málo světla (dobré je sevrní okno) nebo stačí na parapetu dát ho do ruhé a řady a následně podle Vašeho popisu má k tomu moc teplo. Takže blíž ke světlu, trochu míň tepla a zřejmě zvýšit zálivku - ne množství, ale četnost. Je to hodně o zkoušení. Tak Vám přeji hodně trpělivosti a bohaté kvetení. Pro kontrolu závlahy se osvědčila zapíchnutá špejle. každý den zkonrolujete, zda je vlkhká.
Miltonie mě vcelku jdou, Miltoniopsisy taky, i když se křížencům Miltoniopsisů často říká taky Miltonie. Lidé s Miltoniopssy mají často potíže, řekl bych, že kvůli jejich vyšším nárokům na hnojení. Pravé Miltonie rostou bez problémů a jejich kříženci taky, ale Miltoniopsisy kvetou mnohem líp, květy mají větší a květenství bohatší. Při velmi častém hnojení 0.3 g/l mají málo a zjevně chtějí víc.