Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 1:28:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 814 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 82  Další
 Vanda 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Vanda
kajmii píše:
Já bych teda radši katku...v jakym Obi jsi byla?

Ostrava, shoping park Měli tam ve výprodeji celkem tři

stř 29. pro 2010 19:17:32
Profil Zobrazit autorovy stránky

hanka2 píše:
Klíííd,takové výprodeje určitě ještě budou..U nás v hrombachu měli krásnou sytě oranžou Ascocendu za 345 a taky jsem ji tam nechala :( čekala sem,že bude za těch 199 ,že to doputuje i kám na Moravu a nic.. :cry:

Já si říkala, že je právě pro zkušené, u katek je na netu psané pro začátečníky, tak jsem dala přednost té katce... Že já nezůstala u těch phalů s těmi to aspoň umím, teď mi nepůjde ani ta katka a odvezou mě :(

stř 29. pro 2010 19:19:45

Gabča.H píše:
hanka2 píše:
Klíííd,takové výprodeje určitě ještě budou..U nás v hrombachu měli krásnou sytě oranžou Ascocendu za 345 a taky jsem ji tam nechala :( čekala sem,že bude za těch 199 ,že to doputuje i kám na Moravu a nic.. :cry:

Já si říkala, že je právě pro zkušené, u katek je na netu psané pro začátečníky, tak jsem dala přednost té katce... Že já nezůstala u těch phalů s těmi to aspoň umím, teď mi nepůjde ani ta katka a odvezou mě :(

Gabčo, kdo nic nedělá, nic nezkazí. Musíš to zkusit a katky jsou na učení vhodné. Tak to neřeš a pečuj o ni, jak to jde. Nebo spíš méně je více. Většinou je začátečník spíš upečuje. Ale tady je spousta dobrých rad, tak čti. :P

stř 29. pro 2010 20:14:39

Cenově je to jasné . Tak levná Vanda se sežene stěží. Katleje levnější ve výprodeji jsou spíš.
Pro byt je ale asi snadnější Katlea. Je tu ale tolik ůspěšných pěstitelů Vand, že to jistě není nemožné.

stř 29. pro 2010 20:17:04

Gabčo, kdo nic nedělá, nic nezkazí. Musíš to zkusit a katky jsou na učení vhodné. Tak to neřeš a pečuj o ni, jak to jde. Nebo spíš méně je více. Většinou je začátečník spíš upečuje. Ale tady je spousta dobrých rad, tak čti. :P[/quote]

Opravdu se učím raději tady, mám pár knížek a oblíbených stránek na netu o pečování, ale vzájemně si protiřečí, takže u mě je to opravdu styl pokus - omyl. nejhorší je pro mě ta zálivka, jsem zvyklá kytky zalívat častěji :lol: Každopádně až příjde čas a budu orchideje přesazovat dám je všechny do průhledných květináčů, ty neprůhledné jsou pro mě nešikovné, špatně se mi poznává jestli zalít nebo né ;)

stř 29. pro 2010 20:19:54

Mila.J píše:
Cenově je to jasné . Tak levná Vanda se sežene stěží. Katleje levnější ve výprodeji jsou spíš.
Pro byt je ale asi snadnější Katlea. Je tu ale tolik ůspěšných pěstitelů Vand, že to jistě není nemožné.

Já myslím, že právě protože jsem neměla o vandách celkem nic načteno jsem zvolila tu katku, no snad se jí bude dařit, prý to s nima taky není zrovna snadné, tak uvidím. Zatím jsem jí trochu polila a poputuje na chladnější chodbu. Třeba si časem tu vandu taky pořídím :)

stř 29. pro 2010 20:23:39

Gabča.H píše:
Opravdu se učím raději tady, mám pár knížek a oblíbených stránek na netu o pečování, ale vzájemně si protiřečí, takže u mě je to opravdu styl pokus - omyl. nejhorší je pro mě ta zálivka, jsem zvyklá kytky zalívat častěji :lol: Každopádně až příjde čas a budu orchideje přesazovat dám je všechny do průhledných květináčů, ty neprůhledné jsou pro mě nešikovné, špatně se mi poznává jestli zalít nebo né ;)

Můžeš dát do květináče špejli a zalévat až když je po vytažení z květináče suchá. Jinak si dej pozor na to, že kupované hybridy jsou často pěstované na kostce jakési nasákavé hmoty, která dlouho drží vodu. Kolem je nasypaná kůra, která vypadá dost suše. Uhlídat zálivku je potom docela těžké. Já to řeším přesazením.

stř 29. pro 2010 20:29:14

Jinak si dej pozor na to, že kupované hybridy jsou často pěstované na kostce jakési nasákavé hmoty, která dlouho drží vodu. Kolem je nasypaná kůra, která vypadá dost suše. Uhlídat zálivku je potom docela těžké. Já to řeším přesazením.[/quote]

Na to jsem přišla u jednoho phalu a zděsila jsem se, tohle bych fakt neuhlídala, divím se, že vůbec přežil. :shock: Párkrát jsem měla phal zasazený i v nacuclém mechu a taky děs. Uvažuju, že nakoupím cocochipsy, četla jsem, že by se jim mohli líbit :)

stř 29. pro 2010 21:02:12

Kokochipsy musíš odsolit - proprat v horké vodě. Projdi sekci substráty.

stř 29. pro 2010 22:35:17

možná by bylo lepší koupit piniovou kůru. Pro katleje se mi osvědčila víc než kokočipsy. A na dno dobrou drenáž, třeba polystyren nebo keramzit.

stř 29. pro 2010 22:48:38
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 814 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 82  Další