Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 22:08:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 43  Další
 Bulbophyllum 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: bulbophyllum
Míra píše:
hlavní s rostlinou nehýbat co nejdéle.

Přiznávám trošku jste mě nahlodal. Dvě rostliny jsem dnes navázala na svůj vlastní výrobek. Výhody vidím v odhadu zálivky a když se bude dařit kytky si mohou dělat co chtějí-prostě svoboda růstu.Rostou nový kořeny tak jsem s tím musela pohnout. Jestli to bude fungovat -fakt nevím -no doufám že ano. :DJsem na to strašně zvědavá co to bude dělat.

Přílohy:
Bulba.jpg
Bulba.jpg [ 175.12 KiB | Zobrazeno 5984 krát ]
sob 11. čer 2011 17:44:00
Profil Zobrazit autorovy stránky

HAKI píše:
Míra píše:
hlavní s rostlinou nehýbat co nejdéle.

Přiznávám trošku jste mě nahlodal. Dvě rostliny jsem dnes navázala na svůj vlastní výrobek. Výhody vidím v odhadu zálivky a když se bude dařit kytky si mohou dělat co chtějí-prostě svoboda růstu.Rostou nový kořeny tak jsem s tím musela pohnout. Jestli to bude fungovat -fakt nevím -no doufám že ano. :DJsem na to strašně zvědavá co to bude dělat.

Hanko, co to tam všechno máš? Myslím ten tvůj výrobek?

sob 11. čer 2011 21:23:11
Profil ICQ

EvaJ píše:
Hanko, co to tam všechno máš? Myslím ten tvůj výrobek?

Základ je coco chips + mech z lesa .Ale není to bělomech. Takový dlouhý růstem co moc nepřijímá vodu. Maličkato rašeliníku.Do králičího pletiva substrát+Bulbo + ještě jsem to vše stáhla drátkem (je obalen plastem) mohlo by to dobře vysychat. Zdá se mě to teď jako nejlepší řešení pro mne vzhledem k zálivce a vysychání .Tak časem se ukáže jaký byl můj typ :mrgreen: jen to zkouším.

sob 11. čer 2011 21:54:09

já jsem hlavně koumala, co je to to červený. ;)

ned 12. čer 2011 9:38:23
Profil ICQ

:mrgreen: jasný ne ne nic tajemného -jen čerstvě namočený coco chips. Má připraveno přímo pod kořínkem :lol: -co udělá se uvidí.

Přílohy:
Cirrhopetalum lepidum.jpg
Cirrhopetalum lepidum.jpg [ 136.36 KiB | Zobrazeno 6076 krát ]
ned 12. čer 2011 10:05:40

Koupila jsem si v Chotči Bulbophyllum echinolabium, je v kůře a v neprůhledném klasickém květináči, z čehož jsem dost nervózní, když nevidím kořínky. Myslíte, že by mi šlo klasicky v kokočipsu s přídavkem dřevěného uhlí? Ještě navíc jsem se tu dočetla, že bulbophyllla nemají ráda přesazení, tak mám docela strach. Zas na druhou stranu mu roste nová pahlíza, tak kdy jindy přesazovat než teď... Jo, jinak prý tohle bulbo když kvete, tak zapáchá, takže jestli se to někdy povede, budu ho muset někam zavřít :lol:

ned 12. čer 2011 22:00:28

Já si myslím , že vůbec nezáleží na druhu substrátu . Důležitý je aby to rychle vysychalo.Pak bude menší možnost vyhnívání.Teda doufám.Mám Bulba chvilku takže radit by bylo troufalé. Ale já jsem volila coco chips protože ho znám ,je sušší, v té zamotanici kde jsou rostliny navázany můžu pohmatem zjistit jak je to s vysycháním. A taky záleží kde Bulba jsou ,kde je pěstuješ. Já je mám v zz .V zimě je budu věšet nad radiator.(Lepanthes už tam uspěšně přezimoval) Když se podíváš na foto od "Míra "má dost velké kusy kůry -rostliny jsou v košíku .Myslím že má pod kůrou i dost polystyrenu aby to nebylo mokrý dlouho. Když se podíváš na "Mila.J" na tu mističku zaplněnou rostlinou k neuvěření.Nádhera.Substrát jemnější. Já jsem viděla Bulba u pěstitele jen navázaný na kůře. Měl nádherný rostliny -plný skleník. V zimním poklesu k 13°C.Tak mě vychází že tahle kytička tento rod je pěkně vychytralá a každý si musí zvolit pěstování šité na své podmínky a hlavně na sebe. Něco o pěstování -
viewtopic.php?f=23&t=620&start=30 škoda že tu není víc příspěvků -ani se mě nechce věřit ,že Bulba nepěstuje víc lidí. Jsou to správný mrchy a proto výzva jak hrom. Jo jeden chlapík je pěstoval v bytě navázaný na kůře, říkal že mu rostou pěkně-ale neviděla jsem.No takže jsem neporadila -ale jdu kouknout na ty svoje jak to vysychá. ;)

pon 13. čer 2011 8:01:28

Haki - děkuju :) Myslím, že ho strčím do mělčí misky s kokočipsem a bude. Mám jen tohle jedno, chtěla jsem je zkusit, moc se mi líbí, tak snad mi nechcípne. Takže jestli tomu dobře rozumím, mezi zálivkou musí substrát dokonale proschnout jako třeba dendrobia, phaly, apod? Co hnojení, kolik mikroS jim dáváte a jak často? Myslela bych asi zhruba jako střevíčníky?

pon 13. čer 2011 8:30:33

Hnojení- ještě jsem nehnojila. Tak do té hodnoty 100uS se budu držet.Jak často -když porostou každou zálivku , v období jak tu už bylo psáno. Jinak jen vodu. Vysychání -to je otázečka .Dendrobia neznám jen tuším že to je jiné vysychání. Prostě to budu pozorovat vyschnout ale ne přeschnout -určitě na to odpoví stav kořenů a pahlízky. Musíme to odzkoušet ;)

pon 13. čer 2011 8:43:50

Jj, asi to fakt musím přesadit, z toho neprůhlednýho květináče a kůry jsem opravdu per plex, neodhadnu to dobře. Jinak ho zatím držím tam, kde mám coelogyne (severovýchod), mělo by být temperované, někde jsem četla, že je spíš teplejší, tak v tom by problém být neměl. Co nezajistím je chladno.

pon 13. čer 2011 8:53:34
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 43  Další