![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif)
Re: Dendrobium harveyanum
Příloha:
P1260613.JPG [ 98.75 KiB | Zobrazeno 3304 krát ]
Koukal jsem na tu fotku a vyzvětšoval jsem si ji. Nějak ale nepoznám přesně co to je za ty žlutohnědé fleky při vstupu do mechu.
Chtělo by to blíže prozkoumat. Koukal jsem ale jak ho máte zasazené a také na ten mech. Trochu se cítím provinile s tím propagováním mechu
![Smutný :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
. Na něco je dobrý a na něco ne. Já ho používám na Stanhopeje a Cataseta. U Cataset mám ale košíčky malých rozměrů aby to rychle vyschlo. Dendrobia v květináčích, Cyrtopodia, Psychopsis, Cattleye ap. mám ale v piniovce. Navíc mi připadá, že ho máte hluboko zasazené.
Já mám D. harveyanum v čisté piniovce a květináč není plný. Báze pahlíz je ale na povrchu kůry, kde může lépe osychat než ponořená do mechu. Schválně jsem Vám šel nafotit jak u mne vypadá vnitřek květináče.
Nechci Vás nějak děsit a také berte má slova s rezervou, protože nedovedu identifikovat ty skvrny. Možná to jsou pouze otlačené pahlízy a rostlina je ok.
Rozhodně bych Vám přál, aby kytka krásně vykvetla, protože ta násada poupat na tak malou rostlinu je docela bohatá.
Pouze jsem vám řekl na rovinu co si myslím a doufám, že se na mne za to nebudete zlobit
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)