Epigeneium traecherianum (lyonii)
Autor |
Zpráva |
olaw
Moderátor
|
 Re: Epigeneium traecherianum (lyonii)
EvaJ píše: olaw píše: Ty ho máš stále ve vitríně co? Já ho máčím, až to hezký není. Je stále mokrý a to i v zimě. Roste jako blázen, to je asi tak vše, zatím co tobě už i vykvetl. Jardo, ty mluvíš o epigeniu, co máme od Radka, potažmo od Milana, že ? To je něco naprosto jiného. Určovali jsme ho, když vykvetlo to moje, tak si můžeš opravit cedulku, je to Epigeneium chapaense. lyonii má pahlízy cca 6 cm a listy tak 8-10 cm. Aha, takže ty máš i traecherianum?
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
pon 11. čer 2012 21:37:23 |
|
 |
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
radzak píše: Evo, díky za informace. Prosím tě, narostly ti u něj už nové kořeny? ano, kořeny mi rostou, ale trvalo to tak tři až čtyři měsíce, než se zřejmě kytka aklimatizovala.
|
pon 11. čer 2012 21:38:33 |
|
 |
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
olaw píše: EvaJ píše: olaw píše: Ty ho máš stále ve vitríně co? Já ho máčím, až to hezký není. Je stále mokrý a to i v zimě. Roste jako blázen, to je asi tak vše, zatím co tobě už i vykvetl. Jardo, ty mluvíš o epigeniu, co máme od Radka, potažmo od Milana, že ? To je něco naprosto jiného. Určovali jsme ho, když vykvetlo to moje, tak si můžeš opravit cedulku, je to Epigeneium chapaense. lyonii má pahlízy cca 6 cm a listy tak 8-10 cm. Aha, takže ty máš i traecherianum? ano mám ho už víc jak dva roky a ještě od loňska acuminatum.
|
pon 11. čer 2012 21:42:35 |
|
 |
olaw
Moderátor
|
Áha. 
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
pon 11. čer 2012 21:45:18 |
|
 |
radzak
|
EvaJ píše: radzak píše: Evo, díky za informace. Prosím tě, narostly ti u něj už nové kořeny? ano, kořeny mi rostou, ale trvalo to tak tři až čtyři měsíce, než se zřejmě kytka aklimatizovala. To jsem zvědavý, kdy se aklimatizuje tahle 
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pon 11. čer 2012 21:46:03 |
|
 |
wiolan
|
Radku, pochopila jsem dobře, že to Epigeneium, které jsem od Vás loni koupila jako Epigeneium rubra (treacherianum) je tedy jiný druh, to o kterém mluví Eva - Epigeneium chapaense? Já jen, že habitus rostliny je úplně jiný a odpovídá tomu druhu o kterém mluví Eva. Díky za odpověď 
_________________ Přeji hezký den, Věra
www.orchideje.freepage.cz
|
úte 12. čer 2012 10:13:55 |
|
 |
radzak
|
wiolan píše: Radku, pochopila jsem dobře, že to Epigeneium, které jsem od Vás loni koupila jako Epigeneium rubra (treacherianum) je tedy jiný druh, to o kterém mluví Eva - Epigeneium chapaense? Já jen, že habitus rostliny je úplně jiný a odpovídá tomu druhu o kterém mluví Eva. Díky za odpověď  Je to tak. Už jsem se tu za záměnu omlouval. Pokud o něj nemáte zájem, vezmu ho od vás samozřejmě zpět.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
úte 12. čer 2012 12:23:00 |
|
 |
wiolan
|
V žádném případě jsem to tak nemyslela. Že se tu řešila záměna jsem asi přehlédla. Šlo mi jen o to, abych věděla o jakou rostlinku se tedy jedná. Má se k světu, krásně roste, tak budu doufat, že i zakvete. Není důvod se jí zbavovat. Epigeneium chapaense jsem dokonce měla na seznamu orchidejí, které bych chtěla do sbírky 
|
úte 12. čer 2012 12:28:20 |
|
 |
radzak
|
wiolan píše: V žádném případě jsem to tak nemyslela. Že se tu řešila záměna jsem asi přehlédla. Šlo mi jen o to, abych věděla o jakou rostlinku se tedy jedná. Má se k světu, krásně roste, tak budu doufat, že i zakvete. Není důvod se jí zbavovat. Epigeneium chapaense jsem dokonce měla na seznamu orchidejí, které bych chtěla do sbírky  To jsem rád, že vám tak pěkně roste, ale na kvetení je to prevít. Zatím vykvetlo jenom Evě. A ještě jednou se za záměnu omlouvám 
|
úte 12. čer 2012 12:53:51 |
|
 |
wiolan
|
Radku, mám otázku (uvítám názor od kohokoliv) Epigeneium chapaense, které jsem od Vás koupila, skvěle roste, nekvete, ale to mi až takovou starost nedělá, jak se říká - kdo si počká, ten se dočká  Jde mi o mechovou podložku, která pod kytkou byla. Ten mech se doslova zbláznil a roste kde se dá. Už porůstá zadní stranu korkové desky. To mi zamozžejmě nevadí, naopak. Ale on začíná porůstat i rostlinu. Jednu bezlistou pahlízu už obalil úplně a další začíná. Takže se ptám, jestli ho mám nějak zredukovat, jde mi o to, aby to kytku nedusilo. Nebo jí to neškodí? Vím, že v přírodě to taky nikdo neošetřuje, ale nevím, jestli tahle kytka roste v sousedství s tak invazivním druhem mechu. Fotky přikládám a děkuji za odpověď    
|
stř 03. říj 2012 20:52:57 |
|
|