Autor |
Zpráva |
hanka2
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Maxillaria tenuifolia
![Šokovaný :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) Vyrazila mi dech,máte ji nádhernou!U mě taky zatím ani náznak květu... ![Smutný :(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
|
čtv 12. dub 2012 13:03:00 |
|
![](./styles/serenitygreen/theme/images/spacer.gif) |
dejv
Registrován: ned 25. dub 2010 22:53:24 Příspěvky: 150 Bydliště: Pardubice
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Maxillaria tenuifolia
Zatím na ní nejsem žádný odborník, mám jí teprve rok- přesazoval jsem v 5/2011, použil jsem můj standardní "katlejový" substrát ( borová kůra asi 0,5-2cm, dřevěné uhlí a polystyrén, poměr asi 3:1:1, plastový květináč) je na parapetu , kde mi jdou katleje, spíš na té horší straně (je to půloblouk od SV k JZ) -tedy asi na východní straně. zalévám lehce více než katleje, ale mírně vždy proschne. Teploty nevím přesně, ale je to obývák (tím , že je to vystrčený půloblouk, tak kolísání je celkem zaručeno, reguluji vždy přisunutím k okennímu sklu nebo odsunutím),sklo bez stínění. Voda z RO 10-20 mikroS/cm, hnojení wuxal- vodivost tak 150-250 mikroS/cm. Uvidíme, jak půjde dál, kořenů moc nemá... Původně měla 3 pahlízy, dvě z nich udělaly po jednom "záprcku"(ten vykvetl jedním květem) a pak regulérní novou, která má 4 a 3 květy a pokračuje dalším výhonem. Doporučíte někdo jinou maxillarii, která vám jde a voní? dík David
|
čtv 12. dub 2012 13:22:47 |
|
ma-ja
|
Mám tenuofolii od léta. Teď se na ní objevily 3 čudlíky. Myslíte, že jsou to nové pahlízky, nebo snad kvítky?
Přílohy:
P4114158.JPG [ 102.49 KiB | Zobrazeno 5046 krát ]
P4114159.JPG [ 81.7 KiB | Zobrazeno 5046 krát ]
|
čtv 12. dub 2012 13:26:57 |
|
drroman
Registrován: pon 03. srp 2009 16:18:51 Příspěvky: 1011 Bydliště: žádné nemám,ale přebývám v Brně
|
dole je určitě pahlíza,řekl bych vše jsou pahlízy
_________________ https://www.flickr.com/photos/66109315@N06/ http://drroman2.galerie.cz/4661207-orchideje http://drroman3.galerie.cz/ http://drroman.rajce.idnes.cz/
|
čtv 12. dub 2012 13:28:55 |
|
dejv
Registrován: ned 25. dub 2010 22:53:24 Příspěvky: 150 Bydliště: Pardubice
|
pahlízy... dobrá zpráva je,že ti roste pěkně nahusto ![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif) tím chci říct,že to nebude takovej vytáhlej pavouk...
|
čtv 12. dub 2012 13:39:11 |
|
hanka2
|
Taky si myslím,že pahlízy,podle té mojí,no tak alespon' se jí daří. ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
|
čtv 12. dub 2012 14:18:48 |
|
ma-ja
|
![Smutný :(](./images/smilies/icon_e_sad.gif) Díky. Tak se budu těšit na příště ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
|
čtv 12. dub 2012 15:05:24 |
|
kaacka3
|
dejv píše: Zatím na ní nejsem žádný odborník, mám jí teprve rok- přesazoval jsem v 5/2011, použil jsem můj standardní "katlejový" substrát ( borová kůra asi 0,5-2cm, dřevěné uhlí a polystyrén, poměr asi 3:1:1, plastový květináč) je na parapetu , kde mi jdou katleje, spíš na té horší straně (je to půloblouk od SV k JZ) -tedy asi na východní straně. zalévám lehce více než katleje, ale mírně vždy proschne. Teploty nevím přesně, ale je to obývák (tím , že je to vystrčený půloblouk, tak kolísání je celkem zaručeno, reguluji vždy přisunutím k okennímu sklu nebo odsunutím),sklo bez stínění. Voda z RO 10-20 mikroS/cm, hnojení wuxal- vodivost tak 150-250 mikroS/cm. Uvidíme, jak půjde dál, kořenů moc nemá... Původně měla 3 pahlízy, dvě z nich udělaly po jednom "záprcku"(ten vykvetl jedním květem) a pak regulérní novou, která má 4 a 3 květy a pokračuje dalším výhonem. Doporučíte někdo jinou maxillarii, která vám jde a voní? dík David díky, řekla bych, že má stejnou péči ta moje a kvetení nikde, ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) no tak snad příště, taky mi razí jen nový pahlízy
_________________ http://kaacka3.rajce.idnes.cz/
|
čtv 12. dub 2012 18:35:17 |
|
pavla
Registrován: čtv 29. dub 2010 21:07:05 Příspěvky: 375 Bydliště: okr. Uh. Hradiště
|
Ma-ja, já mám rostlinu 3. rok a nejdřív se ukázaly nové pahlízky, a pak teprve vykoukly květy. Letos ještě čekám, nové rostlinky už jsou tam nastartované a vyhlížím květy. Snad se dočkám. Jestli to ovšem bude tak krásné kvetení jako u Dejva, to nevím....
|
sob 14. dub 2012 19:42:29 |
|
ma-ja
|
pavla píše: Ma-ja, já mám rostlinu 3. rok a nejdřív se ukázaly nové pahlízky, a pak teprve vykoukly květy. Letos ještě čekám, nové rostlinky už jsou tam nastartované a vyhlížím květy. Snad se dočkám. Jestli to ovšem bude tak krásné kvetení jako u Dejva, to nevím.... Tak držím palce, taky si počkám ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
|
sob 14. dub 2012 21:57:13 |
|
|