To je ve stanu,viď?
Masdevalia decumana
Re: Masdevalia decumana
virensi,luxusní kytka i fotka ( ta spodní)...

To je ve stanu,viď?
To je ve stanu,viď?
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Ta je krásná!!!
Marťane, není. Jen odraz od dešníku. Stan mám už víc jak měsíc ale ještě jsem ho nerozbalil. Potřebuji dodělat trochu skleník do přijatelného stavu a dokončit nádrž na vodu. Pak jen vyklidit můj "rostlinný atelier" během zimních měsíců.
Nádhera. Bohužel se nehodí do paneláku
Tak budu tiše obdivovat
asi se blbě zeptámvirens píše:Marťane, není. Jen odraz od dešníku. Stan mám už víc jak měsíc ale ještě jsem ho nerozbalil. Potřebuji dodělat trochu skleník do přijatelného stavu a dokončit nádrž na vodu. Pak jen vyklidit můj "rostlinný atelier" během zimních měsíců.
- lukas.kresina
Kačko, nejde samozřejmě o skutečný deštník, ale o zařízení, které používají fotografové na rozptýlení světla. A protože je skládací a skládá se úplně stejně jako klasický deštník (a taky tak vypadá), říká se mu deštník. Používá se dvojím způsobem - buď je možno svítit tak, aby světlo procházelo skrz ten deštník - musí být průsvitný, anebo tak, že se reflektorem nebo bleskem svítí dovnitř a světlo se odráží od vnitřní plochy deštníku.
A ještě poznámka: Nejsou hloupé dotazy, hloupí jsou jen lidé, kteří se stydí zeptat, když něčemu nerozumí.
Lukáš Křesina
A ještě poznámka: Nejsou hloupé dotazy, hloupí jsou jen lidé, kteří se stydí zeptat, když něčemu nerozumí.
Lukáš Křesina
Já se tedy taky osmělím, Kačka se zeptala na (pro mě) první záhadu, já se zeptám na druhou - co znamená ten stan? to je něco jako "nebesa" nad postelí a pod nima je kytka? a jakej je rozdíl mezi focením ve stanu, pod deštníkem a normálně? Mnohokrát děkuju, i když píšete že hloupé je se nezeptat, stejně si připadám jako vosellukas.kresina píše:Kačko, nejde samozřejmě o skutečný deštník, ale o zařízení, které používají fotografové na rozptýlení světla. A protože je skládací a skládá se úplně stejně jako klasický deštník (a taky tak vypadá), říká se mu deštník. Používá se dvojím způsobem - buď je možno svítit tak, aby světlo procházelo skrz ten deštník - musí být průsvitný, anebo tak, že se reflektorem nebo bleskem svítí dovnitř a světlo se odráží od vnitřní plochy deštníku.
Lukáš Křesina
Lenko,najdi si "fotovlákno" , str 11 - tam to máš i s fotkama a popisem... 
Jsou dvě zásadní výhody focení ve stanu:
a) - rozptýlené,rovnoměrné světlo bez přepalů
b) - možnost volby pozadí
Souhlasím s Lukášem- nejsou hloupé dotazy...

Jsou dvě zásadní výhody focení ve stanu:
a) - rozptýlené,rovnoměrné světlo bez přepalů
b) - možnost volby pozadí
Souhlasím s Lukášem- nejsou hloupé dotazy...
děkuji za vysvětlenílukas.kresina píše:Kačko, nejde samozřejmě o skutečný deštník, ale o zařízení, které používají fotografové na rozptýlení světla. A protože je skládací a skládá se úplně stejně jako klasický deštník (a taky tak vypadá), říká se mu deštník. Používá se dvojím způsobem - buď je možno svítit tak, aby světlo procházelo skrz ten deštník - musí být průsvitný, anebo tak, že se reflektorem nebo bleskem svítí dovnitř a světlo se odráží od vnitřní plochy deštníku.
Lukáš Křesina
jsem ráda, že si jako "vosel" nepřipadám samaapolenka píše:Já se tedy taky osmělím, Kačka se zeptala na (pro mě) první záhadu, já se zeptám na druhou - co znamená ten stan? to je něco jako "nebesa" nad postelí a pod nima je kytka? a jakej je rozdíl mezi focením ve stanu, pod deštníkem a normálně? Mnohokrát děkuju, i když píšete že hloupé je se nezeptat, stejně si připadám jako vosellukas.kresina píše:Kačko, nejde samozřejmě o skutečný deštník, ale o zařízení, které používají fotografové na rozptýlení světla. A protože je skládací a skládá se úplně stejně jako klasický deštník (a taky tak vypadá), říká se mu deštník. Používá se dvojím způsobem - buď je možno svítit tak, aby světlo procházelo skrz ten deštník - musí být průsvitný, anebo tak, že se reflektorem nebo bleskem svítí dovnitř a světlo se odráží od vnitřní plochy deštníku.
Lukáš Křesina.