Příloha:
P1090247a.jpg [ 109.7 KiB | Zobrazeno 3221 krát ]
ESTRACA píše:
Tak sa podarilo! Dokonca v presnom termíne. To znamená, že dostala to, čo potrebuje a v správnom čase. Doma ju volajú aj "Flor de mayo". Má aj pekný tvar kvetu. Gratulujem.
Moje sa ešte len prebúdzjú, ale nemyslím, že by niektorá zakvitla.
Miro.
Probudilo je vedro kaktusového skleníku, plné slunce, střídání teplot a také počet slunečních dnů tady v Praze, který je letos podobný jako v Mexiku
. Prostě chce to pěstovat ji jako kaktusy s tím rozdílem, že ve vegetaci je potřeba kůry sprchovat často aby nestrádala suchem. Zajímavé je, že vzorky z Mex. jsou cca o tři týdny opožděné oproti té kulturní.
Také mne překvapuje, že ta kulturní rostlina má již z 50ti % vyrostlé listy, takže se mi zdá, že udělá zase do podzimu dvě pahlízy na rhizomu což by býti nemělo protože ta druhá pahlíza již plně nedoroste.
Jsem zvědavý jestli letos vykvete vzorek od Santa Catarina, Guanajuato. Květ by měl být takový plný a plátky široké. Až nyní když jsem na snímek koukl při kompresi tak jsem zjistil že v pravém horním rohu je nějaká terestrická orchidej která tam rostla. Škoda že jsem si jí nevšiml tenkráte