Re: ENCYCLIA CITRINA-EUCHILE CITRINA.
Příloha:
WP_20170810_001.jpg [ 115.94 KiB | Zobrazeno 4019 krát ]
HAKI píše:
zaruba píše:
Něco podobného jako žlutý sophronitis- také by to nebylo ono.
Aha …tak mě napadlo kdyby si někdo koupil žlutý sophronitis a opovrhoval s ním jako že to není ono tak já bych si ho vzala.
Chyba lávky Hanko, takhle jak to vyznívá po tvé reakci jsem to rozhodně nemyslel
Také jsem nikde nenapsal, že těmi rostlinami opovrhuji! Neopovrhuji rostlinami, protože ty nemohou za to, že je někdo přebarvil. Spíše opovrhuji lidmi, kteří si pletou rostliny s hračkami a barví je, posypávají je, kaktusům nasazují klobouky a dělají další stupidnosti, které někdy i rostlinu zahubí
viz. obr.
V mém příspěvku jsem pouze chtěl sdělit, že červená citrina se mi líbí méně nežli ta žlutá- takže bych si ji ani nepořídil. Napsala to hezky p. Zdenka " že na citrině je nádherné to, že kvete žlutým květem a voní po citrónech". Já bych ještě doplnil, že se mi líbí kombinace modravých listů, žlutých květů a to, že většinou roste "vzhůru nohama". To z ní dělá luxusní kytku, kterou nemůže trumfnout červené dobarvení. Navíc aby byla spojena harmonie vůně a barvy tak by možná měla být ta červená stříknuta jahodovým parfémem?
Myslím, že dost absurdní představa. Sophronitis se mi také líbí více právě s těmi cihlově červenými květy.
Napsala jsi to tak, že to vyznívá způsobem, že já něčím opovrhuji ale pro Tebe je to dobré. Nemyslím si ale, že sháníš barvené rostliny do své sbírky, jak inzeruješ
.
Vlastně ta Tvá reakce je taková "divná", protože když někdo něčím opovrhuje tak si to asi nepořídí a tudíž Ti to nemůže ani nabídnout. Takže počet nabídek v tomto případě = 0
Myslím, že tento můj osobní názor nestál ani za citaci. Proč jsi ho takhle dezinterpretovala nevím, možná to objasníš.
Dál se v tom pitvat nebudu, ale musel jsem ozřejmit, jak to bylo z mé strany myšleno! Rozhodně si ale nehraji na něco víc než ostatní jen proto, že podobnou "tvořivost" neuznávám.
Např. Paphiova křížená citrina se mi ale líbí, i když křížence zrovna nemusím.
Barvené rostliny určitě kupovat nebudu i kdyby byly božské!!!Pro mě a za mně ať si někdo koupí třeba umělé orchideje, když se mu to líbí. Pak se s nimi může třeba celoročně chlubit že mu stále kvetou
Tady ještě inspirace pro lidové tvořivce. Dá se to koupit v Praze v OBI
viz. obr.