Autor |
Zpráva |
Věra
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Sophronitis
Katka píše: Tak to ti držím palce, tu bych si bývala taky přála, ale přeci jen na ni nemám podmínky, tak ji nebudu trápit. Přijedu ti ji zkouknout ![Velmi šťastný :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) Katko přijeď a můžeš ji i namontovat, myslím,že to bude i lepší, bude to naše společné dítě.....
|
úte 20. dub 2010 13:46:58 |
|
![](./styles/serenitygreen/theme/images/spacer.gif) |
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Sophronitis
To nevím, jestli bych tu zodpovědnost unesla ![Šokovaný :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) abych honem nastříhala punčochy ![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
|
úte 20. dub 2010 18:13:48 |
|
radzak
|
Sophronitis coccinea má rád vlhko a světlo.Pěstuji ve skleníku těsně pod sklem při nočních teplotách kolem 10 stupňů. Kůrový substrát stále mírně vlhký při vysoké vzdušné vlhkosti 80-100 %. Přes léto venku v polostínu. Takto pěstovaná má spodní stranu listu zbarvenou do červena s výrazným proužkem středem listu. Květy jsou krásně sytě vybarvené. Při pěstování v nevhodných podmínkách jsou listy zelené a květy vybledlé do oranžova (jedná se o stejnou rostlinu). Myslím, že uváděné různé variety v intenzitě vybarvení nejsou zcela oprávněné.
Přílohy:
Sophronitis coccinea.a.JPG [ 51.52 KiB | Zobrazeno 5274 krát ]
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pon 14. čer 2010 22:07:34 |
|
nina
Registrován: stř 25. bře 2009 11:18:28 Příspěvky: 698 Bydliště: Česká Lípa, Žizníkov
|
Úžasný!
|
pon 14. čer 2010 22:49:32 |
|
olaw
Moderátor
|
Já snad sním. Tuhle mi vyfoukl nějaký pán v botanické zahradě na výstavě orchidejí ve Fatamorganě. Prodejce měl poslední tři rostliny s tím, že jedna byla za 600 (byli to poměrně velké rostliny a některé i kvetly) a pán který stál předemnou řekl, dejte mi je všechny a když odcházel, tak se ptal a prosim vás, jak se to pěstuje a jak se to jmenuje ( buď jím kompost lehký ![Zlý :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif) ) Ach jo a já mám zase prd.....
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
pon 14. čer 2010 23:15:24 |
|
radzak
|
To já nebyl.Tenhle je z botanické v Linci a pěstuju ho asi patnáct let. ![Smutný :(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pon 14. čer 2010 23:58:59 |
|
Veronika
Registrován: pát 18. pro 2009 20:08:30 Příspěvky: 246 Bydliště: Praha
|
Tak to je nádhera. ![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
|
úte 15. čer 2010 11:07:54 |
|
hanka2
|
Hmm,nádhera. Olaw,to opravdu zamrzí,jsou i takový lidé,kterým nikdy nic pomalu nevykvetlo,ale hlavně,že to budou mít doma třeba desetkrát-obrazně řečeno a pak to většinou končí tam jak si napsal.... ![Smutný :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
|
úte 15. čer 2010 11:33:50 |
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
Radek2 píše: Sophronitis coccinea má rád vlhko a světlo.Pěstuji ve skleníku těsně pod sklem při nočních teplotách kolem 10 stupňů. Kůrový substrát stále mírně vlhký při vysoké vzdušné vlhkosti 80-100 %. Přes léto venku v polostínu. Takto pěstovaná má spodní stranu listu zbarvenou do červena s výrazným proužkem středem listu. Květy jsou krásně sytě vybarvené. Při pěstování v nevhodných podmínkách jsou listy zelené a květy vybledlé do oranžova (jedná se o stejnou rostlinu). Myslím, že uváděné různé variety v intenzitě vybarvení nejsou zcela oprávněné. Radku, moc pěkná. Přivezla jsem si semenáče od Rölkeho v březnu, byly hodně malé, možná jsem je i brzy vylahvovala. No prostě zůstaly mi tři kousky, virens mi poradil, že je lepší je hned vyvázat. Tak ty tři vyvázané vydržely, v květníčkách zdechly. Váhám, jestli je mám už letos dát ven. zatím bydlí v plastovém skleníčku s ostatními semenáčky. Můžeš mi poradit ?
|
úte 15. čer 2010 20:12:39 |
|
radzak
|
EvaJ píše: Radek2 píše: Sophronitis coccinea má rád vlhko a světlo.Pěstuji ve skleníku těsně pod sklem při nočních teplotách kolem 10 stupňů. Kůrový substrát stále mírně vlhký při vysoké vzdušné vlhkosti 80-100 %. Přes léto venku v polostínu. Takto pěstovaná má spodní stranu listu zbarvenou do červena s výrazným proužkem středem listu. Květy jsou krásně sytě vybarvené. Při pěstování v nevhodných podmínkách jsou listy zelené a květy vybledlé do oranžova (jedná se o stejnou rostlinu). Myslím, že uváděné různé variety v intenzitě vybarvení nejsou zcela oprávněné. Radku, moc pěkná. Přivezla jsem si semenáče od Rölkeho v březnu, byly hodně malé, možná jsem je i brzy vylahvovala. No prostě zůstaly mi tři kousky, virens mi poradil, že je lepší je hned vyvázat. Tak ty tři vyvázané vydržely, v květníčkách zdechly. Váhám, jestli je mám už letos dát ven. zatím bydlí v plastovém skleníčku s ostatními semenáčky. Můžeš mi poradit ? Já pěstuju všechny kytky dost tvrdě.To znamená hodně světla,chladnější podmínky,velké teplotní rozdíly,ale netrápím je suchem.Takto pěstované jsou dost odolné.Musí si ale pomalu zvykat.Vloni jsem dal L.fournierii pěstovanou ve vatičce na přímé slunce a za dva týdny bylo po ní.Takže opatrně.Ty semenáčky bych dal ven,ale do stínu a hlavně je neusušit.Letošní počasí jim dost vyhovuje.Vlhkoměr ukazuje přes den 60 v noci 100 procent.Teploty pro studené kytky optimální.
|
úte 15. čer 2010 23:38:34 |
|
|