|
|
Autor |
Zpráva |
ESTRACA
|
Re: Laelia lobata
Mám niekoľko dôvodov myslieť si, že ten pekný kvet nie je C. lobata. 1. Mám C. lobata alba, listy aj s pahľuzou majú 16 - 20 cm, táto je dvojnásobná 2. U mojej sú internódiá veľmi krátke, u tejto dosť dlhé - rastlina vyzerá úplne inak. 3. Moja C. lobata má už 9 rokov, pekne rastie, ale namala ani náznak kvitnutia, niečo jej chýba. 4. V histórii C. lobata semialba je na záver poznámka: Como observação final, quero dizer que eu já vi alguns exemplares de Laelia Pulcherrima (purpurata x lobata) se fazendo passar por Laelia lobata semi-alba ‘Maria Cristina’. De fato a ela esse híbrido muito se parece quando se cruza um exemplar albo de Laelia lobata com um exemplar semi-albo de Laelia purpurata. Existe, no entanto, uma pequena diferença que é um leve flameado rosado fantasia nas suas pétalas, coisa que não existe na Laelia lobata semi-alba original. Nela as pétalas são totalmente brancas, como reza a nomenclatura da variedade semi-alba. Stručne, Carlos videl veľmi podobné exempláre - hybridy, ktoré vydávajú za C. lobata semialba a sú veľmi podobné. Toto bude asi ten prípad. Príjemné sviatky! Miro.
|
pon 24. pro 2018 14:45:44 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
Re: Laelia lobata
Taky si už myslím, že to je hybrid s purpuratou. Ta kresba na labellu je pro purpuratu typická.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
pon 24. pro 2018 15:36:36 |
|
|