Koupila jsem si u Lukscheitera na podzim 2010 na výstavě v Praze orchidku - dle štitku Cattleyu forbesii. Teď vykvetla, ale tato to očividně není. Máte nějaký nápad, co by to mohlo být? Nevím, jestli se květy ještě více otevřou, ale teď mají tvar jakoby zvonku. Otevřela se včera - tak si myslím, že pokud by chtěla, už se otevřít mohla.... Jinak je drobnější - dvoulistá...
Prosím skúsenejších o určenie. Je to jednolistá Cattleya, ktorá mi kvitne pravidelne dvomi kvetmi vždy v máji. Mám ju asi 5 rokov a vždy na konci leta vytvorí kvetné púzdro, ktoré sa začne napĺňať až nasledujúcu jar. Myslíte, že by to mohla byť Cattleya mendelii?
Mendeli to možná není, mám podezření na C. lueddemanniana. Ale nesedí mi ten bílý okraj pysku, snad je křížená? Krátké třásně na pysku trochu vypadají na Bc.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru