Autor |
Zpráva |
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5294 Bydliště: Hradec Králové
|
Re: Schomburgkia superbiens
Děkuju mockrát skoro mě mrzí ,že jsem se zeptala tak to je mazec. I když mám jednu Stanhopeu od roku2009 a ještě nekvetla.
|
pát 18. pro 2020 13:29:28 |
|
|
HAKI
|
Chci ukázat svoji Schomburgkii superbiens. Má 8 pahlízek. Už týden ji opaluju na slunku. Zatím neprotestuje tak doufám, že někdy bude překvapení. Taky už opalujete?
Přílohy:
Schomburgkia superbiens.jpg [ 183.48 KiB | Zobrazeno 3639 krát ]
|
stř 17. srp 2022 14:41:04 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2877 Bydliště: Hradec Králové
|
HAKI píše: Chci ukázat svoji Schomburgkii superbiens. Má 8 pahlízek. Už týden ji opaluju na slunku. Zatím neprotestuje tak doufám, že někdy bude překvapení. Taky už opalujete? No, už se stalo. Možná to chtělo týden počkat, při třicítkách se může spálit. Plné slunce by měly dostat vyzrávající pahlízy. No, kostky jsou vrženy, snad to dobře dopadne. C&spol. kvetou nejlíp na hranici spálení. Jak se říká, s orchidejí jako se ženou - šetrně použít násilí.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
čtv 18. srp 2022 13:53:10 |
|
|
HAKI
|
Ukážu tu svoji princeznu. Mám ji od roku 2020 to měla dvě pahlízky. Roste dobře, ale kvést bude asi problém. Třikrát vystrčila květní pouzdro o délce 2 cm. a pokračování nebylo. Až tento rok nasadila znovu. Květní stvol je do délky 15cm. Kytka je ještě venku .Když hrozily přízemní mrazíky šla na noc do garáže .Nespálila se nikdy jen mírně zežloutla, myslím to není na škodu. Zálivka každé ráno i večer v období veder. Ted tedy čekačka co provede dál. Chci se zeptat máte někdo Schomburgkii superbiens alba. Myslím bylo víc oddělku z jedné rostliny.
Přílohy:
Sch.s.jpg [ 196.06 KiB | Zobrazeno 879 krát ]
Schomburgkia superbiens.jpg [ 181.26 KiB | Zobrazeno 879 krát ]
|
sob 19. říj 2024 15:19:25 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
Já mám oddělek alby od Paphia. Zatím se ale nedostala ani ke květnímu pouzdru. Tak třeba se až někdy půjdu do důchodu dočkám Hezký den Pavel
|
pon 21. říj 2024 8:46:27 |
|
|
HAKI
|
Ahoj Pavle. Tak to ji máme ze stejného zdroje. No ...nevěřím že to dotáhne do květu . Budu přisvětlovat a uvidím co s ní jinak
|
pon 21. říj 2024 9:04:31 |
|
|
Ivo
|
HAKI píše: Ukážu tu svoji princeznu. Mám ji od roku 2020 to měla dvě pahlízky. Roste dobře, ale kvést bude asi problém. Třikrát vystrčila květní pouzdro o délce 2 cm. a pokračování nebylo. Až tento rok nasadila znovu. Květní stvol je do délky 15cm. Kytka je ještě venku .Když hrozily přízemní mrazíky šla na noc do garáže .Nespálila se nikdy jen mírně zežloutla, myslím to není na škodu. Zálivka každé ráno i večer v období veder. Ted tedy čekačka co provede dál. Chci se zeptat máte někdo Schomburgkii superbiens alba. Myslím bylo víc oddělku z jedné rostliny. Super, zdravím Vás. Tohle mě zajímá, mám tibicinis, asi 20 let. Pahlízy tlusté jak banány a přád nic.... Co s ní mám dělat? Doteď jsem ji letnil venku, stejně nic. Ivo
|
pon 21. říj 2024 13:49:12 |
|
|
HAKI
|
Zdravím Ivo no já můžu jen popsat co s ní dělám . Vaše to je taky asi Mexiko je krásná. Když už nehrozí mráz šla ven na místo kde je jižní slunko .Přímo bez zastínění , chvilku jsem se bála že se spálí ne nic se nestalo . Jen ji zežloutly trochu listy. Jak ji mám v zimní zahradě tak na kůře narostlo hodně kapradin , kořeny na slunci nejsou je tam kryt z kapradin. Zálivka jak je třeba v horku ráno (aby se nespálila) a k večeru. Na kůře rychle vyschne .Nerosím raději ji proleju . Venku je i za deště jen bacha na kroupy. Zalévám až je kůra suchá prostě ohmatám. Každá zálivka hnojení. Ještě je stále venku až se přesune do zz budu ji zase přisvětlovat .Ale já nemám všechny pahlízy tlusté .Je jich 13 , jedna snad vykvete ta je napitá a dvě napůl narostlé. Ostatní už jsou vyrýhované. Taky to zkouším co vydrží jak hrozily přízemní mrazíky šla na noc do garáže.Zz je na JV jižní strana je zastíněná částečně domem. Dál se uvidí spíš ji osvětlení nebude stačit. Ale bylo by to fajn Máte tady foto .
|
pon 21. říj 2024 17:06:36 |
|
|