Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 0:28:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 392 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 40  Další
 Cypripedium - species 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Cypripedium - species
orebice: Teda, to je fakt síla! No vážně mě všichni štvete! :-D Už se taky na něco podobnýho těším! Máte to fakt krásný! :-)

pát 11. čer 2010 14:44:14
Administrátor

Tibeticum je nádherný. Jedno už jsem bohužel taky umořil.
Hezký den
Pavel

pát 11. čer 2010 14:54:54
Profil Zobrazit autorovy stránky

Pavle, to je nádhera. Máte krásnou skupinu.
Přikládám tu zahradu.. Hezký víkend. Petr

Přílohy:
zahrada1.JPG
zahrada1.JPG [ 146.41 KiB | Zobrazeno 3129 krát ]
zahrada2.JPG
zahrada2.JPG [ 136.93 KiB | Zobrazeno 3114 krát ]
zahrada3.JPG
zahrada3.JPG [ 126.66 KiB | Zobrazeno 3113 krát ]
zahrada4.JPG
zahrada4.JPG [ 166.62 KiB | Zobrazeno 3119 krát ]
zahrada5.JPG
zahrada5.JPG [ 144.6 KiB | Zobrazeno 3148 krát ]
pát 11. čer 2010 15:07:13
Moderátor

Petře, C. tibeticum smekám, nádherné. No, hold když má někdo místo na seberealizaci, tak je to paráda. Tím Vám samozřejmě chválím i tu zahradu.

Pavle, koukám, že tam máte i bradáček vejčitý. Ten jste někde pokoupil nebo vydloubnul? U toho by mi to ani nevadilo, protože je dost rozšířený. Bohužel jsem ho neviděl zatím nikde než v chráněných oblastech, kde se bohužel rýpat nemůže. On dost plevelí, tak kdyby jste pro mě jednu rostlinku měl, byl bych Vám moc vděčný.
To C. reginae prodává Terra koruna za 650 zítra v KD Ládví. Kvetoucí....

pát 11. čer 2010 17:17:33
Administrátor

Petře, na takovou zahradu se toho vejde .... tam bych se určitě dokázal realizovat :lol:
Jardo, zásadně neďoubám. Tu a tam se ale najde nějaký starý skalničkář, který něco málo pěstuje a velice zřídka i něco pustí. A to je i můj případ. Bradáček se mi bohužel nedělí, takže nemohu sloužit. I když sílí každým rokem.
Hezký den
Pavel

pát 11. čer 2010 22:06:42
Moderátor

No jo, ale i ten skalničkář ho musel někde sehnat. Já ho také nechci nikde ďoubat. Divím se, že nedělí. Je to jedna z nejlépe odnožujících orchidejí. Zkoušel jste jí pomoct? Já vím, je to škoda jí vydloubnout, rozdělit a nakonec o ní přijít. Taky bych to asi neudělal. Třeba u vstavačů a tořičů se oddělí hlíza, když je nová rostlina dostatečně silná a ta stará pustí znova. Ale taky bych to asi nezkoušel. Jo, musím zkoušet ty laboratorní výsevy, to si pak člověk může dovolit sem tam o nějakou rostlinu přijít v rámci pokusu/omylu.....

pát 11. čer 2010 22:16:26

pánové smekám, květy úžasné a zahrada jak v Průhonicích :)

ned 13. čer 2010 1:01:40

pavelheger píše:
Tak takto vypadá letosní situace u mě.
Úplně vzadu jsou již odkvetlé calceoly, před nimi vlevo ještě nekvetoucí reginy, vpravo 2 květy Patrick Pinkepank, úplně vpředu Philipp, vpravo pak odkvétající Gisela a za ní Maria.
Začátak letošní sezóny byl u nás příšerný. Neustálé deště a absence slunečního svitu způsobily, že calceoly a některé hybridy, které mám v přepdavkách nebyly vůbec ke koukání, natož pak k focení :(
Ale závěr se celkem povedl.

Hanko, dělit letos určitě nebudu. Jediné co bych zřejmě mohl na podzim nabídnout je Cyp. Inge.
Hezký den
Pavel

trošku jsem zapátrala na netu a až přijdu domů mrknu se na něj do chytré knihy, ale předběžně bych si ho u vás zamluvila.

ned 13. čer 2010 1:48:56

lm26 píše:
pavelheger píše:
Tak takto vypadá letosní situace u mě.
Úplně vzadu jsou již odkvetlé calceoly, před nimi vlevo ještě nekvetoucí reginy, vpravo 2 květy Patrick Pinkepank, úplně vpředu Philipp, vpravo pak odkvétající Gisela a za ní Maria.
Začátak letošní sezóny byl u nás příšerný. Neustálé deště a absence slunečního svitu způsobily, že calceoly a některé hybridy, které mám v přepdavkách nebyly vůbec ke koukání, natož pak k focení :(
Ale závěr se celkem povedl.

Hanko, dělit letos určitě nebudu. Jediné co bych zřejmě mohl na podzim nabídnout je Cyp. Inge.
Hezký den
Pavel

trošku jsem zapátrala na netu a až přijdu domů mrknu se na něj do chytré knihy, ale předběžně bych si ho u vás zamluvila.

No taky bych se hlásil,pokud by maličký kousek zbyl...A za jakou cenu by to bylo?

ned 13. čer 2010 10:41:45
Administrátor

Hanko a Čestmíre, kupoval jsem ji loni. Po započtení všech poplatků vyšla na 800,- Kč. Za stejnou cenu bych ji letos prodal (tedy pokud bude ve stejném stavu, jak jsem ji koupil). Letos kvetla, ale fotku jsem nestačil udělat z důvodu již zmiňovaného velmi špatného počasí.
Hezký den
Pavel

ned 13. čer 2010 20:09:34
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 392 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 40  Další