Autor |
Zpráva |
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
Re: Oncidium fotky
Zdenko, to možná vypadá, ale kořeny jsou OK a pahlízy jsou tvrdé. No barevně skutečně nic moc. Tak přidávám ještě dvě oncidka - hybridy, které právě kvetou
Přílohy:
100_5762.JPG [ 171.37 KiB | Zobrazeno 5509 krát ]
|
ned 25. črc 2010 22:14:38 |
|
|
Zdenka
|
EvaJ píše: Zdenko, to možná vypadá, ale kořeny jsou OK a pahlízy jsou tvrdé. No barevně skutečně nic moc. Tak přidávám ještě dvě oncidka - hybridy, které právě kvetou Dej vědět, jak se to vyvíjí. Ty hybridy jsou moc hezký, zvláště to maličké, dnes jsem viděla v Hornbachu něco podobného ve žluté, byla to taky taková miniaturka, ale nakonec jsem si koupila zygo - hybrid. Ale nad tím oncídkem jsem fakt postávala.
|
ned 25. črc 2010 22:19:40 |
|
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Evo,ten phalaenopsis mám krátce od Ecuagenery. Mám slabší.Zatím nic nedělá. Možná to nebude ůplně snadná kytka. Hybrid voní i z monitoru. Jen koukám, že těmi botritidami trpí snad každému.
|
pon 26. črc 2010 8:05:08 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
Mila.J píše: Evo,ten phalaenopsis mám krátce od Ecuagenery. Mám slabší.Zatím nic nedělá. Možná to nebude ůplně snadná kytka. Hybrid voní i z monitoru. Jen koukám, že těmi botritidami trpí snad každému. a čím to ošetřuješ? Po letošní zimě jsem se toho nemohla zbavit. Ten phalaenopsis není jednoduchá kytka, ale považuji za úspěch, že již dva roky za sebou vytvořila pahlízku. Předtím rok stála a jen jsem řešila substrát a zálivku, několikrát začínaly uhnívat kořeny. Teď je přes rok v květníčku pouze v lávě a nahoře mech. U mě jí to vyhovuje nejvíc.
|
pon 26. črc 2010 22:10:51 |
|
|
radzak
|
EvaJ píše: Mila.J píše: Evo,ten phalaenopsis mám krátce od Ecuagenery. Mám slabší.Zatím nic nedělá. Možná to nebude ůplně snadná kytka. Hybrid voní i z monitoru. Jen koukám, že těmi botritidami trpí snad každému. a čím to ošetřuješ? Po letošní zimě jsem se toho nemohla zbavit. Ten phalaenopsis není jednoduchá kytka, ale považuji za úspěch, že již dva roky za sebou vytvořila pahlízku. Předtím rok stála a jen jsem řešila substrát a zálivku, několikrát začínaly uhnívat kořeny. Teď je přes rok v květníčku pouze v lávě a nahoře mech. U mě jí to vyhovuje nejvíc. Já ho mám na klacku asi půl roku a dělá kořeny i nový výhon. Ty letošní vedra těm chladným kytkám moc nesvědčily. Snad už bude lépe.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pon 26. črc 2010 22:20:45 |
|
|
EvaJ
|
Radku, máš ho vyvázané na klacku s mechem nebo bez mechu ?
|
pon 26. črc 2010 22:22:56 |
|
|
radzak
|
EvaJ píše: Radku, máš ho vyvázané na klacku s mechem nebo bez mechu ? S mechem.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pon 26. črc 2010 22:30:14 |
|
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Evi, fungicidy sice jsou, ale s těmi botritidami vše nevyřeší. Nejlepší co mám je Rovral flo, také kombinace manconzebu např Akrobat, Ridimil Gold. Důležitější jsou ale podmínky. V trvale vlhkém prostředí fungicidy stačit nebudou. Rostliny rády vlhko, ale je dobré, když část dne oschnou. Choulostivější hodně oschnou. V suchu se houba nešíří. Tohle řeším jak víš světly. Těch pár hodin stoupne teplota a klesne vlhkost. Ve vitríně ale ne dost, proto tam takově botritidy mám také. Z mích poznatků usuzuji, že ten efekt nestojí jen na růstu teploty. Rostlina s dostatkem světla krom jiného také lépe odolává různým infekcím. Ono záleží hodně na genetických předpokladech. Tyhle hybridy tím trpí hodně.
Jsem zvědav, jestli alespoň trochu pomůže to koloidní stříbro, dle tvého návodu.
|
úte 27. črc 2010 20:31:43 |
|
|
radzak
|
Mila.J píše: Evi, fungicidy sice jsou, ale s těmi botritidami vše nevyřeší. Nejlepší co mám je Rovral flo, také kombinace manconzebu např Akrobat, Ridimil Gold. Důležitější jsou ale podmínky. V trvale vlhkém prostředí fungicidy stačit nebudou. Rostliny rády vlhko, ale je dobré, když část dne oschnou. Choulostivější hodně oschnou. V suchu se houba nešíří. Tohle řeším jak víš světly. Těch pár hodin stoupne teplota a klesne vlhkost. Ve vitríně ale ne dost, proto tam takově botritidy mám také. Z mích poznatků usuzuji, že ten efekt nestojí jen na růstu teploty. Rostlina s dostatkem světla krom jiného také lépe odolává různým infekcím. Ono záleží hodně na genetických předpokladech. Tyhle hybridy tím trpí hodně.
Jsem zvědav, jestli alespoň trochu pomůže to koloidní stříbro, dle tvého návodu. Přesně tak-hodně světla a mírná cirkulace vzduchu, aby rostliny včas oschly.
|
úte 27. črc 2010 20:48:49 |
|
|
EvaJ
|
no a to je právě ta příčina ze zimy, kdy mi zbytek rodiny odmítal víc větrat. Ve vitríně mám větráčky, které běží nonstop, jeden nasává, druhý odsává. Tam jsou rostliny zatím OK. Ty hybridní oncidka jsou teď venku a zjevně jim to svědčí. Respektive je tam skoro všechno kromě teplých pafíků a toho, co je ve vitríně.
|
úte 27. črc 2010 21:00:30 |
|
|