Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 08. lis 2024 21:56:13

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 756 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 76  Další
 cymbidium 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: cymbidium
pavla píše:
Ještě jednou chválím ;)
Taky mám cymba co nejdéle venku, ale je fakt, že každá rostlina je trochu jinak načasovaná a to zalévání tomu přizpůsobuju. Takže co pěstitel, to trochu jiná taktika, ale hlavně, když kvetou :lol:
Dostala jsem jedno minicymbo - myslíte, že snese taky takovou nízkou teplotu, jako ty vyšší rostliny?

minicymbo mám a chovám se k němu stejně nedbale...květní stvol už mu raší....úplně vyschlé je mám ještě venku u jižní zdi na terase

úte 12. říj 2010 20:57:35

pavla píše:
Ahoj Milka,

pozor na ty poupata, co jsou jakoby otočené zpět a přichycené ke květnímu pouzdru - už se mi stalo, že se mi takto ulomily nebo zakrněly. Takže kontroluju a pokud třeba, velmi opatrně vyprostím - natrhnu nebo nastříhnu ten květní obal. Škoda každého kvítku, který nevykvete ;)

Pavla , ďakujem, pre mňa je každá rada cenou zlata :) :) :)

úte 12. říj 2010 20:58:45

Poskočili vo vývoji
Obrázek
Obrázek
Obrázek
dalšie 2 idú pomalšie

sob 16. říj 2010 11:01:20

Hanko, tak je tedy suším a suším, ale zdá se mi, že začínají trochu žloutnout. Tak nevím, jestli je to přílišným suchem, nebo tím, že je na noc schovávám do sklepa...

hanka2 píše:
Ne,nezmrzne,mají rády výkyvy teplot.Nevím teda jak ostatním,ale moje je spokojené.Hlavně nezalívat,pokud jsou ted venku. :P

pon 18. říj 2010 10:03:07

Moje cymba žloutnou na podzim pravidelně - pár listů opadne, myslím, že je to v pořádku.
Myslím ale, že by úplně bez vody neměly zůstávat, moc se jim scvrknou pahlízy a pak to přes léto těžko dohánějí.

pát 22. říj 2010 18:53:02

ahoj, co dleate. v tomto obdobi s oncidium? docetl jsemse tu, ze by meli mit nizsi teplotu a hodne svetla... avsak moc nevim, jak to v byte dosaout... :) mate nekdo nejake triky? nechce se mi ji dat na spolecnou chodbu do baraku, to by tam taky nemusela zustat dlouho :)

sob 30. říj 2010 23:31:33

mysicka píše:
ahoj, co dleate. v tomto obdobi s oncidium? docetl jsemse tu, ze by meli mit nizsi teplotu a hodne svetla... avsak moc nevim, jak to v byte dosaout... :) mate nekdo nejake triky? nechce se mi ji dat na spolecnou chodbu do baraku, to by tam taky nemusela zustat dlouho :)

Je nutné vědět, jaké oncidium.

ned 31. říj 2010 10:19:55

mysicka píše:

nespletla ses? Jsi ve vlákně o Cymbidiu a píšeš o Oncidiu... ;) :)

www.orchideje.freepage.cz

ned 31. říj 2010 10:25:41

Ahoj! Je fajn že existuje takéto fórum. Tiež mám jedno cymbidium. Kúpila som ho odkvitnuté v baumaxe v januári tohto roku. Takže najskôr si prežilo mrazivú cestu na internátnu izbu, ktorá bola permanentne prehriata. O dva mesiace som ho preniesla z Nitri do Brezna do poriadne chladného domu. Celé leto potom viselo na terase a poliala som ho len keď som si spomenula. Na konci leta som ho presadila (čo som asi nemala) a pred mesiacom a pol som ho preniesla do bytu, ktorý je celý orientovaný na juh. A až teraz som sa dostala k poriadnym radám ako som tento druh mala pestovať. Myslím, že okrem toho letnenia som urobila chybu v každom kroku. Dúfam, že prežije. Teraz sa rozhodla kvitnúť a pustila kvetný stvol len neviem či dorastie a rozkvitne. Neviem zabezpečiť chladné podmienky a ani letniť ju už nebudem môcť (ak by náhodou prežila) lebo som sa presťahovala z domu do bytu. Čo mám robiť?

ned 31. říj 2010 12:12:25

I v bytě to jde. Co nejvíc světla, co nejnižší teplota (třeba nevytápěná ložnice), až do vykvetení. Letnění je možné na balkoně, nebo na římse, pokud tam nejde polední slunce. Nebo odvézt na chalubu pod strom.

ned 31. říj 2010 12:19:24
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 756 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 76  Další