Re: Catasetum denticulatum
Zdenka: Díky za odpověď. Toto jsem si na stránkách SVO také přečetl. Mají tam vyobrazené kvetení pouze jednoho rodiče, druhého jsem dohledal na Google a je s žlutavým pyskem. Myslel jsem spíše jestli jste s nimi nekomunikovala jako zákaznice a nedostala se k nějakým informacím, které nemají pro všechny
Když je to ale z výsevu tak vlastně každá rostlina má jiné vlastnosti a tudíž i trochu odlišně vypadá i kvete. Museli by nechat z výsevu všechno vykvést, pak vybrat extra jedince, ty nafotit a dále množit meristemem což by bylo velmi zdlouhavé a nákladné takže to radši dělají takhle a pro každého je to překvápko jak mu kytka vykvete.
Oba rodiče jsou ale atraktivní květem tak je předpoklad že i potomstvo bude hezké. Dokonce se může stát, že Vám prodali jedince, který by v soutěži krásy dosáhl nejvyšší metu a který bude mít mnohonásobně větší hodnotu pro sběratele než za kterou jste nakoupila
Určitě budu zvědavý až Vám rostlina vykvete jak vypadá květ. Pak se možná strhne mela o nějakou pahlízu, kterou by jste mohla prodat
. Bohužel ty Cataseta rostou hodně pomalu, tak to bude asi běh na dlouhou trať.
Také si u nich objednám tak dvě rostliny tohoto druhu, protože peníze mi připadají rozumné a chci také nějaké překvápko
Už se těším až ho dáte na fórum s květy